OM Suriname gaat ex-minister binnenkort dagvaarden

11

PARAMARIBO, 4 dec – Ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie zal over niet al te lange tijd gedagvaard worden. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. De zaak van de van witwasserij verdachte Gilds wordt beslist niet op zijn beloop gelaten. Dat het allemaal zo lang duurt, komt doordat het gerechtelijk vooronderzoek nog niet is afgerond.

Dat gebeurt binnenkort. De politie en de rechter-commissaris hebben alleen nog wat ‘graafwerk’ te verrichten. Punwasi zei in het radio- en tv-programma Kal Aaj Aur Kal te verwachten dat de zaak Gilds in januari 2007 belandt bij de rechter. De lange duur heeft ook te maken met de maatschappelijke positie van de verdachte. Het OM kan niet anders dan goed beslagen ten ijs komen.

De eigen geloofwaardigheid staat op het spel. Het gaat er vooral om voldoende feitenmateriaal te verzamelen. Gilds wordt ervan verdacht onroerend goed te hebben aangeschaft voor Andy Groenewoud. Die is in Nederland vervolgd voor drugshandel. Nadat hij formeel als verdachte was aangemerkt, was Gilds gedwongen terug te treden uit het huidige kabinet.


11 REACTIES

  1. de vraag is of de heer Gilds veroordeeld zal worden. Ik zelf denk van niet. ËERST ZIEN DAN GELOVEN”. er zal zoals gebruikelijk onvoldoende bewijs zijn die tot een veroordeling kunnen leiden “zoals gebruikelijk bij politici”.
    mijnheer Punwasi, “waar bijlft de berechting van de heer D. BALESAR”???????????????????????


    Maak melding

  2. Wat een onzin waarom het zolang geduurd heeft. Waarom zit die man dan niet zolang achter de tralies. Waarom heeft hij een andere baan gekregen. Waarom zijn de handlangers wel veroordeeld en de hoofdverdachte nog niet. Surinaamse regering stinkt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.