Communicatielijn Suriname, Nederland over controle

8

PARAMARIBO, 4 dec – Suriname en Nederland gaan intensiever onderling contact voeren over de controle op de luchthaven Schiphol. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Met de Nederlandse premier Balkenende is afgesproken dat op het niveau van Buitenlandse Zaken gecommuniceerd zal worden in geval de douane op Schiphol weer eens over de schreef gaat.

Slechts oppervlakkig fysiek onderzoek is toegestaan. Onderzoek in lichaamsopeningen mag alleen bij verdachte personen én in bijzijn van een Nederlandse officier van justitie. “Wij hebben onze stem duidelijk laten horen en aangegeven dat als de Nederlandse reactie adequaat is, wij tevreden zullen zijn, als dat niet het geval is, zullen wij verdere stappen moeten ondernemen”, zegt Venetiaan.

Tijdens de ontmoeting met Balkenende is vooral de vaak groffe wijze van controle aan de kaak gesteld. “We zeggen niet dat controle uit den boze is, maar die mag niet tegen de menselijke waardigheid in”, aldus Venetiaan. Ook is kritiek geleverd op Nederlandse plannen om bodyscans in te voeren. “Wij willen niet dat de lichamen van onze vrouwen worden blootgelegd, ik wil het voor niemand, en heb dat duidelijk gemaakt aan premier Balkenende.”

8 REACTIES

 1. Inderdaad, fantastisch wat onze regering voor het Surinaamse volk heeft gedaan! Dit is een enorme vooruitgang voor iedereen! Daarom, geachte President en Raad van Ministers: laat onze bejaarden gerust verkommeren, laat de slechte medische zorg in het binnenland en de districten voor wat het is, doe vooral geen moeite om de moordenaars van 8 december en Mooi Wana achter de tralies te krijgen. Allemaal niet nodig, want het Surinaamse volk is dik tevreden nu U op het niveau van Buitenlandse Zaken over de controle op Schiphol gaat communiceren met de Nederlandse autoriteiten. Wij zijn U zéér veel dank verschuldigd voor zoveel goeds!


  Maak melding

 2. Balken Ellende heeft Venetiaan mooi te pakken!
  Venetiaan is blij maar de 100% controles op alleen en uitsluitend de routes van: Suriname; Nederlandse Antillen; Aruba & Venezuela gaan gewoon door. A kis a kanarie zondro bakba.


  Maak melding

 3. Niet te vroeg juichen mensen. Nederland beloofd zoveel maar doet bitter weinig. Ze gaan volgens mij gewoon op dezelfde voet verder. Van een regering die de moed heeft om de Sebrenica-militairen een herinneringsmedaille te geven kan je toch niets verwachten?


  Maak melding

 4. Ja beste mensen,
  Nu de 100 % controle van de zijde van de ned. regering is afgezwakt kunnen de zg. suri diplomaten zoals “AMAFO “en consorten uit de kamp van drugsbaron BRUNSWIJK wat drugs meenemen voor de nederlandse markt.
  NEDERLAND PAS OP EN NEEM STEEKPROEVEN !!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.