donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameUniversiteiten Suriname en Leiden werken samen

Universiteiten Suriname en Leiden werken samen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – De Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, en de Universiteit van Leiden gaan samenwerken op het gebied van historisch onderzoek en archivering. Op de universiteitscampus in Paramaribo is een overeenkomst getekend die als basis zal dienen voor een reeks gezamenlijke projecten. Aan beide zijden wordt getrappeld van ongeduld.

“We hebben hoge verwachtingen dat wij hier iets moois van kunnen maken, op het gebied van onderwijs, onderzoek en publicaties”, zei professor Peter Meel van Leiden kort voor de ondertekening. Hijzelf doceert al enige tijd in Paramaribo en heeft veel mogelijkheden ontdekt voor gezamenlijk optrekken. Kennis en ervaring zullen worden uitgewisseld op het gebied van geschiedenis.

Ook op wat betref de archieven worden mogelijkheden gezien. “We hebben een achterstand op dit gebied en de universiteit wil bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving door wetenschappelijk opgeleid personeel af te leveren voor het archiefwezen”, zegt Adekus-voorzitter Allen Li Fo Sjoe. Surinaams archiefpersoneel wordt totnogtoe grotendeels opgeleid in Nederland.

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
 1. Samenwerken bestaat niet plunderen wel. In Universiteit van Leiden zit veel collecties uit Suriname. Tot heden kan Suriname niet de helft krijgen. In Kabalebo is er veel verzamelt en tot heden heeft Suriname niks terug gekregen. Er was de helft belooft! Voor mij is de toegang gesloten omdat ze weten dat ik voor Suriname werkt. Ze willen ook dat ik mijn Surinaamse colletie in Nederland bewaard. Zelf Amsterdam Universiteit is boos op mij. Mijn verzameling blijft in Suriname. Waarom altijd samenwerken? Word zelftandig man!


  Maak melding
 2. Hoe zit het met de Surinaamse Biologische materiaal. Krijgt Suriname de helft of niet. Ik heb ervaring op dit gebied, wil het zelf kontroleren. Hier proberen ze mij klein te krijgen, maar het lukt hun niet. Mij kunnen ze niet belazeren. Andre Sewdin van L.B.B en Gangadin van Surinaamse Universiteit kunnen jullie meer over mij vertellen.


  Maak melding
 3. Onderzoek en publicaties, zei professor Peter Meel van Leiden, Ja hoor. Ze moeten mij eerst veroveren met hun publicaties. Ze proberen met andere Landen mij te breken.
  Pas op voor deze heren ze proberen met Leiden in Suriname binnen te komen om Biologische materiaal te plunderen.
  Mr. Michael Balke, Mr. Manfred A. Jäch, Mr. Harald SCHILLHAMMER and Mr. Andrew Edward Z. Short. Look out for this scientists, they grabings or cath many biology material and they not want return the types. See magazine Koleopterologische Rundschau from Mr. Manfred A. Jäch. Not send material in Austria, They will not want return the specimens


  Maak melding
 4. Reactie nr 1.

  U kunt het begrijpen,er zijn ooit afspraken gemaakt tussen Su en Ned. Daardoor kan haast geen enkel ander land zonder toestemming van Ned, iets gezamelijk met Su ondernemen. Wij zitten met handen en voeten vast aan Ned.
  Verder probeert Ned. meer vingers en handen als het kan ook voeten om Su. heen te sluiten.
  Dus geen schijn van kans mi-boi.
  Wij zijn reeds lang geleden verkocht,terug kopen kunnen wij niet.
  Puur: door zwakke leiders die geen weet hebben, zowel intern als extern over de gang van zaken op de wereld


  Maak melding
 5. Dewanand waarom ben je altijd negatief, mensen als jij hebben gezorg dat de sur onderwijs bijna 20 jaren achter is , waarvoor ben je bang, geef anderen ook een kans, je heb toch gefaald, als je een goede opleiding had,was dit niet gebeurd.
  lull niet meer, men heef jou niet nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES