vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname bezorgd om conclusies UNDP over armoede

Suriname bezorgd om conclusies UNDP over armoede

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – Er is voldoende reden voor bezorgdheid na de rapportage van de UNDP over de omvang van de armoede in Suriname. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Er zal bij de volgende beoordeling hoger gescoord moeten worden. De negenentachtigste plaats, die Suriname thans is toegewezen op de Human Development Index, is beslist ongezond.

Er is dus voldoende werk aan de winkel voor overheid en samenleving. Onder meer de sociaal-economische standaard zal verhoogd moeten worden. “Schandalig is ook dat volgens het rapport Suriname niet eens beschikt over de mogelijkheid om het genderbeleid te meten”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Times of Suriname. Het vinden van gerichte oplossingen wordt zo nog meer bemoeilijkt.

UNDP adviseert de uitvoering van een actieplan. Het plan moet onder meer de toegang verbeteren tot gezond drinkwater. Volgens het rapport is ruim twintig procent van de bevolking verstoken van deze voorziening. Van Ravenswaay gelooft in internationale samenwerking bij het oplossen van Suriname’s ontwikkelingsproblemen. “De overheid is van mening dat deze samenwerking het land kan versterken en helpen in zijn humanitaire ontwikkeling.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Mijnheer van Ravenswaay…..ehum een vraagje…..

  Waarom zou de Internationale Gemeenschap moeten bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname?

  Terwijl de eigen Surinaamse regering laat merken dat inefficientie geen enkel probleem is:
  -oprichting 17e ministerie RGB met alleen maar ellende
  -teveel staatsbedrijven die worden beschermd (SLM, Telesur..)
  -de regering geen enkel onderscheidt maakt tussen acute problemen en nice to have’s
  -politieke benoemingen op bijv ambassades
  -10% loonsverhoging afgeeft ZONDER een 10% produktie verhoging te hebben gerealiseerd
  etc etc

  Ik kan deze lijst wel 100 keer langer maken.
  Wie denkt U voor de gek te houden met deze STOMME opmekingen?


  Maak melding
 2. mijnheer van Ravenswaay, jullie moeten zo doorgaan met jullie zakken te vullen en de internationale gemeenschap moet voor jullie de problemen oplossen. Wij weten dat als suriname zo doorgaat dat het wellicht op de 35e plaats straks zal staan. ben met de vorige schrijven helemaal eens. jullie praten te veel maarconcreets gebreurd het weinig na al die jaren sinds de onafhankelijkheid. Was suriname maar een koninkrijksdeel van nederland gebleven dan zou het 100 X beter voor staan. DENK AAN DE JAREN 70 “voor de onafhankelijkheid”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES