dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameChinese aannemer wil langer in Suriname blijven

Chinese aannemer wil langer in Suriname blijven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 dec – Het Chinese aannemingsbedrijf Dalian heeft meer tijd nodig om de asfalteringsopdrachten in Suriname te voltooien. Dit meldt de Times of Suriname. Het ministerie van Openbare Werken, OW, is verzocht het contract op te breken, dat loopt tot maart 2007. Er is nog minimaal een jaar nodig voor de afronding van de opdrachten. Ook de financiële afspraken moeten worden aangepast.

Dalian dat honderden kilometers aan wegen heeft geherasfalteerd, beroept zich op de verhoogde brandstofprijzen van het afgelopen jaar. Dat vraagt om een correctie, waar bij OW wel oor naar is. “Wij zijn nu bezig te onderzoeken of de wensen rechtmatig en doelmatig zijn”, zegt minister Ganeshkoemar Kandhai. Hij vindt maart 2007 ook niet haalbaar, gezien het werk dat reeds is opgeleverd.

Er is totnogtoe slechts ongeveer honderd en vijftig kilometer voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Volgens contract moet tweehonderd en vijfenzeventig kilometer worden opgeleverd. “Als de redenen die men aanhaalt, gegrond zijn, zullen wij de verlenging toekennen”, aldus Kandhai. Dalian is begin jaren negentig aangetrokken vanwege de relatief grotere efficiëntie en lagere uitvoeringstarieven ten opzichte van de lokale aannemerij.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES