donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameVerdragen moeten Surinaamse ex-minister vrijwaren

Verdragen moeten Surinaamse ex-minister vrijwaren

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 nov – Beroep op onder meer internationale verdragen moeten ex-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken vrijwaren van strafvervolging. Dit meldt de Ware Tijd. Advocaat Irvin Kanhai heeft ook een reeks bepalingen, Nederlandse arresten en juridische publicaties van stal gehaald om zijn cliënt het vege lijf te redden. Met name de wijze van berechting wordt aangevochten.

Gewezen wordt op de bepalingen van het Internationaal Verdrag inzake Burger- en Politieke Rechten, het Bupo-verdrag. Het verdrag regelt onder meer dat burgers recht hebben op berechting in twee instanties. Volgens de Grondwet worden voormalige politieke ambtsdragers uitsluitend berecht door het Hof van Justitie. Dit wordt ervaren als onrechtvaardig en een schending van mensenrechten.

Volgens Kanhai mag toepassing van het verdrag niet gehinderd worden door nationale wetgeving, temeer daar de Grondwet zelf de doorwerking erkent van internationale verdragen. Het Hof is dan ook verzocht zich onbevoegd te verklaren. Balesar wordt verdacht van fraude tijdens zijn ministerschap. Hij is nooit gearresteerd, in tegenstelling tot medeverdachten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
 1. als fraude bewezen wordt
  en D.B. is hieraan schuldig , dan dient hij berecht te worden en gestraft.
  de advocaat wil natuurlijk dat zijn client niet vervolgd wordt!
  vergeet niet dat politiek en recht in Suriname anders wordt beleden.
  W.Soemita is van bajesklant tot minister geklommen!!!!.Dus………………….


  Maak melding

 2. WAT VOOR VERDRAGEN, EERST WAREN ZE NIET VOOR, ALS MEN NAAR SUR KWAM, daar worden wij gedupeerd met verblijf, en nog met visum, en nu word er over verdragen gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES