maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandTopontmoeting tussen Balkenende en Venetiaan

Topontmoeting tussen Balkenende en Venetiaan

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Ronald Venetiaan gaat in op de uitnodiging van premier Jan Peter Balkenende voor een topontmoeting. Ze spreken elkaar zaterdag 2 december, als Venetiaan in Nederland is. Dat schrijft De Telegraaf.

De Surinaamse president komt dan terug van een topconferentie in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Venetiaan wordt vergezeld door de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Lygia Kraag-Keteldijk. Op 24 april dit jaar had premier Balkenende al een halfuur getelefoneerd met Venetiaan, waarbij o.a. de kwestie-Schiphol aan de orde is geweest.

Over deze kwestie, de manier waarop de controles op Schiphol plaatsvinden, heeft president Ronald Venetiaan enkele weken geleden in het Surinaamse parlement scherpe kritiek geleverd. Hij sprak van een ‘barbaarse behandeling’ die zou neerkomen op schending van mensenrechten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. hoe kan je van een volk verwachten, dat niet eens instaat is om de rechten van hun eigen ouders te respecteren, dat zij de rechten van een ander volk gaan respecteren? In Nederland worden wetten gemaakt om de rechten van de langst levende oudere te beschermen tegen hun eigen kinderen. In de Nederlandse bejaarden- en verzorgings-tehuizen leven NU meer dan 2 miljoen ouderen in eenzaamheid terwijl ze meer dan 6 kinderen op de wereld hebben gezet. In Nederland sterven ieder jaar meer dan honderd duizend oudjes in eenzaamheid en worden in pyama en in “familiekring” (met hoogstens 3 volgwagens) gecremeerd. Er komen zo weinig mensen op hun crematie, omdat hun bloed eigen kinderen vanwege drukke werkzaamheden niet op de crematie kunnen zijn! Hoe kan je van zo’n volk verwachten dat zij op een respectvolle manier met een ander volk omgaan? hoe kan je van zo’n volk verwachten dat ze je niet zullen vernederen, verkrachten en aanranden? JE MOET EEN GIGANTISCHE IMBICIEL ZIJN OM OOK NOG IETS POSITIEFS VAN ZO’N VOLK TE VERWACHTEN!


  Maak melding
 2. Hr.Ronald Venetiaan ontmoet Hr. Jan Peter Balkenende, waarom nu ? Venetiaan heeft alle gelegenheid om met Balkenende te praten over het geval 100% controle, ik verwacht dat vene niets hierover praat hij gebruikt alleen stadsgeld om op vakantie te kunnen gaan .alle leden van het kabinet van suriname dat voor zaken uitreizen naar het buitenland bereiken nooit wat alleen geld weg gooien en dan met zoveel leden.


  Maak melding
 3. Oh oh wat een reactie maar ben het helemaal eens met mr. Zuidoost. Nederlanders zijn koud en gevoelloos en niet zo warmbloedig als wij surinamers. Ze weten niet met elkaar om te gaan. Maar goed daarom hoeven we niet op te rekenen dat ze ons eens als een autochtoon zullen erkennen, in hun ogen zijn en blijven wij allochtonen


  Maak melding
 4. ‘Mr’ Zuidoost.
  Ja, Nederlanders schrijven eigennamen met een hoofdletter, uit respect.
  In uw betoog geeft u wel een hele vreemde en generaliserende voorstelling van zaken. Het is mij te min om hier inhoudelijk op in te gaan.
  Het gaat erom, dat een ieder met respect behandeld behoort te worden. Ook deze bakra komt 3 x per jaar langs deze walgelijke controle.
  Edward.


  Maak melding
 5. Dat Ned. koud en kil zijn, is waar. Maar vergeet niet dat in Srenan – nú – dat zelfde gebeurt! Heb je Prem-time in Sur. niet gezien Beertje? Jij ällochtoon” ? Sur. waren voor 1975 Nederlander! of je nou aan de boven Marwijne geboren bent of in Par*bo! Ik moest in Indonesie 25 cent! leges kosten betalen voor mijn Nederlanderschap! Jij voelt je misschien – allochtoon – maar in naam ben je Nederlander! Anansie


  Maak melding
 6. Nee dan de surinamers. De politici steken het geld in eigen zak en laten de bevolking pienaren. De hindoestanen slaan hun vrouwen. De creolen laten hun gezin in de steek en verkrachten. de zwervers worden afgemaakt op straat. De javanen slapen de hele dag of eten rijst. De hygiene is in sur zo slecht dat de oudjes niet oud worden.
  Dus MR ZUIDOOST kijk eerst naar je eigen volk.


  Maak melding
 7. mr.zuidoost,
  wat je plant ga je ook oogsten hoor. Jullie ouders heeft jullie niet met liefde op aarde gebracht. Ze hebben meer dan 6 kinderen op de wereld gezet, maar geen manieren geleert. Surinamers houden van hun ouders. (met hoogstens 3 volgwagens) gecremeerd? Wij met meer dan 100 volg auto’s. Dus je ziet zelf, we houden van elkaar, maakt niet uit of je familie bent.


  Maak melding
 8. Zijn de Hollelandse politici niet corrupt?
  Slaan de Hollelandse mannen hun vrouwen niet?
  Laten de Hollelandse mannen hun gezinnen niet in de steek?
  Zijn er geen Hollelanders die de hele dag slapen en zich volproppen met alles wat maar eetbaar is?
  De Hollelanders die met spuug de gezichten van hun kinds schoonmaken, is dat hygiënisch?
  Oki geef toe dat ik nog nooit via de media heb vernomen, dat een zwerver in Holleland is vermoord!
  Hoe goed worden de Hollelandse oudjes verzorgd?
  Dus Marie kijk eerst naar je eigen bevolking, voordat je een ander diezelfde boodschap doorgeeft.
  In de ogen van 1, doet de ander het nooit goed. De balk in de eigen oog ziet men niet, die piepkleine spinter in het oog van de ander wordt van verre afstand al gezien.

  So Sad!


  Maak melding
 9. NI WAAR, IK WIL WEL CONTROLE.maar niet te diep. anders vinden ze het spul. dus tot 50% controle wordt getolereerd dooor mijn land suriname. eigl zou ik liever op schiphol willen werken dan de hele dag op t kabinet te zitten niksen. op schiphol zouden mijn vingers en mijn ogen flink kunnen genieten.

  bij mij zullen ze nooit vinden, want ik verbeg dat spul in mijn balzak, waar ik een ritssluiting heb laten zetten door familie chiragally.

  your president


  Maak melding
 10. OPEN BRIEF AAN MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE

  Zeer geachte heer Balkenende,

  Hierbij neem ik de vrijheid om u te schrijven met als aanleiding het komende bezoek van de president van de Republiek Suriname, de heer R. Venetiaan. Ondergetekende is een geboren Surinamer die al vele jaren in Nederland woont. Al enige tijd stoor ik mij aan de onbehoorlijke wijze waarop de politieke leiding van de Republiek Suriname jegens Nederland uiting geeft aan het onbehagen over de controles op Schiphol. Uit de pers heb ik vernomen dat dit onderwerp door de president met u zal worden besproken.
  Ik hoop dat u zich niet door de Surinaamse delegatie onder druk zult laten zetten over deze zaak. In Suriname wordt hierover door bepaalde personen veel ophef gemaakt, maar naar mijn mening is dit alleen maar bedoeld om de aandacht van de werkelijke problemen af te leiden. Ik kan u zeggen dat president Venetiaan een zeer fatsoenlijke man is, maar dat hij te weinig daadkracht vertoont om de grote problemen waarvoor Suriname gesteld is stevig aan te pakken. Hierdoor kan het komen dat ook hij zich met de kwestie van de 100% controles gaat bezighouden.
  Geachte heer Balkenende, ondergetekende is een fan van u en dit geldt voor veel Surinamers, zowel hier als zeker ook in Suriname. Met veel waardering volgen vele “Surinaamse” Surinamers uw werk en onder hen zijn er velen die hopen dat u hun president kunt wijzen op de zaken niet nog lang niet goed geregeld zijn in ons land dat het momenteel zeer moeilijk heeft. U weet dat de verdachten van de decembermoorden nog steeds niet zijn berecht, dat de verdachten van de moordpartij in Mooi Wana (1986) nog vrij rondlopen en vele ouderen in een structurele armoede moeten leven. Dit zijn maar drie van de grote problemen die moeten worden aangepakt en die vele malen ernstiger en groter zijn dan “Schiphol”.
  Surinamers hebben soms de neiging om inmenging door Nederland af te doen als “neokoloniaal”, Excellentie, neemt u van mij aan dat u het gezag hebt om de leiding van Suriname van uw zorgen te doordringen en dat vele Surinamers u hiervoor dankbaar zullen zijn.

  Met de meeste hoogachting,
  Winston Hermelijn


  Maak melding
 11. A fasie/torie.. samie di smeer dja .Meneer “Wintie stong”Herleentje reactie nr.11 lobie moiwana, a-sanie smerie dat a mang wannie sluit ing srefie aan, foe go njang ding “dalla” sang moesoe foe pratie ondro ding sma drapi.iets klopt niet met deze man.
  Denk aan bovenkamer.


  Maak melding
 12. Saya ,ik ben compleet met je eens !!!

  De nederlanders praten heel vaak slecht over de surinamers !!!
  Maar waar gaan ze vaker met vakantie ???
  Juist !!!
  SURINAME JA !!!!

  De nederlanders praten slecht van die surinamers ,maar likken de billen van de surinamers !!!!
  Hahahahaha.haha.haha…….

  En dat zijn alweer die zoganaamde bakra /draaitongo Surneds !!!!

  Ik zie al vaker hoe de nederlanders het leven !!!
  Ze leven en pinaren als ratten in Nederland !!!

  Maar zodra ze in Suriname zijn voelen ze alsof ze geweldig zijn !!!
  Voor mij zijn ze niets en heb ook geen belangstelling !!!
  Draai jullie je tong als je in Nederland ben dan zullen wij (surinamers)zien hoe die echte bakra je tong terug gaat draaien .

  Bah waardelozen Surneds !!!

  Trotse Sranang oemah was dja !!!


  Maak melding
 13. ee laten jullie me met venne hij kijk alleen de belangeng van zijn mensen en zich zelg.we zijn klaar met alles van venne maar suriname slaap niet met holland.holland wees gerust alles komt terecht vooral de wet van carma.

  dit was mac


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES