donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameNDP-fractie: Suriname moet Nederland aanklagen

NDP-fractie: Suriname moet Nederland aanklagen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 nov – Suriname moet Nederland internationaal aanklagen wegens de honderdprocent-controle op Schiphol. Dit stelt parlementariër Rabin Parmessar van de Nationale Democratische Partij, NDP. Een protestnota alleen is niet voldoende om de mensenrechtenschendingen op de Nederlandse luchthaven aan de kaak te stellen. Er zal veel meer actie ondernomen moeten worden.

Onder meer moet Nederland worden aangebracht bij internationale mensenrechtenorganisaties. “Alle internationale fora waar wij aan deelnemen, moeten uitvoerig geïnformeerd worden over deze inhumane behandeling. Zolang de situatie niet veranderd, moeten Surinaamse gezagsdragers niet reizen via Schiphol”, zegt Parmessar tegenover de Times of Suriname.

Onder meer de Caricom en de Organisatie van Amerikaanse Staten moeten op de hoogte gesteld worden. Overigens gaat de Surinaamse diplomatieke vertegenwoordiging in Nederland niet vrijuit. “De vertegenwoordiger moet zelf opkomen voor een keurige opvang en behandeling van hooggeplaatsten. Daarom moet je een actieve ambassadeur hebben, die niet alleen op het hoogste niveau een netwerk onderhoudt, maar die ook respect afdwingt bij instanties van het gastland”, aldus Parmessar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. surinamers moeten niet meer via shiphol reizen ,maar bijvoorbeeld via de fransen. dus echt met zijn alle zodat shiphol het financieel gaat voelen dan zul je zien hoe snel ze dit dan zullen veranderen, want het enige dat telt in nederland is geld kom je aan hun geld dan veranderen ze als een blad van een boom.DUS MIJN ADVIES REIS VIA EEN ANDERE LUCHTHAVEN.


  Maak melding

 2. NDP-parlementslid Parmessar wil dat Nederland wordt aangeklaagd wegens zogenaamde mensenrechtenschendigen op Schiphol. Heel flink gesproken, meneer Parmessar! Maar zou het niet beter zijn wannneer u zich eerst eens zou inspannen om de mensenrechtenschendingen in eigen land aan te pakken? De verdachten van 8 december 1982 lopen nog allemaal vrij rond en gisteren konden wij op Waterkant.net lezen dat er nog geen enkele vooruitgang is gemaakt met de berechting van de moordpartij in Mooi Wana in 1986.
  Geachte heer Parmessar, misschien mag ik u een welgemeend advies geven? Bij de decembermoorden zijn 15 van onze landgenoten omgebracht, bij het bloedbad in Mooi Wana enkele tientallen. Wordt het niet eens tijd dat u en uw collega’s zich gaan inspannen voor de zaken die écht belangrijk zijn? Wanneer dit grote onrecht is aangepakt, hebt u vast nog wel wat tijd over voor de Schiphol-affaire.


  Maak melding

 3. maar dan moet de vertegenwoordiger niet onzichtbaar zijn. Want zowel op het hoogste- als laagste niveau ziet niemand ze. Ze houden zich teveel bezig met het behartigen van partij- en privebelangen. Zoals er geen professionele buitenlandse dienst wordt opgezet zal je dit geneuzel houden.


  Maak melding

 4. die boevenbende van schoothonden van ons als het er echt op aankomt zullen ze schikken met wat ze voorgeschoteld krijgen. in sur wordt al niet zorgvuldig met de “gewone”man zijn rechten geleefd,waarom zouden ze het op internationaal niveau wel doen?
  excuses aanvaard de hand
  wordt over het “hart”gestreken, de hooggeplaatste figuren krijgen weer hun vip behandeling dus kunnen ze weer op kosten van het land verder volop reizen en hun zakken vullen. ze krijgen een vette worst voorgehouden en er komt: no case [geen aanklach} let maar goed op vene heeft toch een ontmoeting met balkenende let goed op de uitkomst van dat gesprek de situatie wordt bijgelegd want er zijn andere belangen en deze kwestie beland in de vergetelheid of de doofpot onrecht zal altijd bestaan maar het recht moet blijven zegevieren die 100% contr. had never op deze manier mogen ingevoerd worden en zeker niet op suri als de ned overheid zegt goede banden met sur te willen behouden,bewijzen ze hiermee het tegenovergestelde dit zegt genoeg over hoe laag suriname bij ned wordt ingeschat. vene als je echt ballen hebt zet je die aanklacht door .maar dat betwijfel ik,hopelijk wordt ik in het ongelijk gesteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES