Bruynzeel Suriname komt mogelijk in lokale handen

4

PARAMARIBO, 29 nov – De mogelijkheid bestaat alsnog dat Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH, in handen komt van lokale ondernemers. Volgens minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- & Bosbeheer, RGB, is als onderdeel van de privatisering een strategisch plan ontwikkeld na de mislukking van de deal met het Nederlandse Doorwin BV.

Er komt een integrale aanpak. De regering is niet bij de pakken blijven neerzitten. In het plan is ruimte gereserveerd voor deelname van CHM Suriname en de Pasonsgroup. Beide hebben naast Doorwin meegedongen naar overname van BSH. Er is afgezien van het houden van een nieuwe inschrijvingsronde. “We gaan naar een verkorte procedure, waar binnen enkele maanden reeds resultaten te zien zullen zijn”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd.

Het plan ligt nu bij de ministerraad. “We gaan minimaal de twee overigen de kans geven en ook andere Surinamers die financiering en kennis hebben”, aldus Jong Tjien Fa. Er is bewust voor gekozen om uitsluitend met lokale ondernemers verder te gaan. Die zouden dan de kans krijgen om zich te bewijzen. “Wij zijn voorstander om met lokale ondernemers Bruynzeel nieuw leven in te blazen”, zegt CHM-directeur Edmund Kasimbeg.


4 REACTIES

 1. Dit is goed nieuws, een geweldige opluchting

  Heb geloof in eigen kunnen, als de overheid maar datgene doet wat in het belang is van de Surinaamse samenleven in haar streven naar vooruitgang.
  We moeten minder afhankelijk trachten te zijn van het buitenland.Surinamer moeten eindelijk leren en de kans krijgen om initiatieven en verantwoordeijkheden te nemen alsook verantwoording af te leggen.

  Een rationele nationalist en bedrijfskundige


  Maak melding

 2. Jong Tjien Fa moet niet uit z’n stinknek blijven lullen ! Hij moet minimaal 50% van de aandelen van dit bedrijf op de markt gooien en kijken wat er dan zal gebeuren.

  Het is wederom duidelijk dat er nog steeds politiek met dit bedrijf wordt bedreven.
  Jong Tjien Fa houdt de Surinamers een dode opgezette mus voor.
  Zogenaamd komt dit bedrijf in handen van Suri ondernemers, maar hij probeert tijd te rekken zodat alleen de PL en NF ge-lieerde ondernemers hiervoor in aanmerking komen.


  Maak melding

 3. liever een surinaamse ondernmemer rijk dan een blanke
  de surinaamse zal, indien hij geld maakt, herinvesteren in suriname
  de cambioropbrengsten betalen nu de studies van de blanke kinderen die de volgende generatie surinamers weer blijft uitbuiten

  maar een vraag?
  waar gaat die surinaamse ondernemer zijn produkten afzetten? de lokale markt is snel verzadigd en in het westen botst hij op tegen de hoge tariefsmuren en cartels?
  wie kent een export opening? caricom, china?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.