dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil bauxiet zo duur mogelijk verkopen

Suriname wil bauxiet zo duur mogelijk verkopen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 nov – Als begin volgend jaar de onderhandelingen met Suralco en Billiton beginnen over de winning van bauxiet in West-Suriname, zal een nieuwe benadering aan de dag worden gelegd. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het gaat allang niet meer slechts om het instandhouden van de nationale huishouding.

Ontwikkelingen moeten zo worden dat de regering aan het eind van haar termijn “een zodanige basis heeft kunnen leggen, dat de ontginning van onze minerale hulpbronnen voor de komende veertig tot vijftig jaren ertoe zal leiden dat we een redelijke levensstandaard hebben bereikt, werkgelegenheid en dergelijke voor de samenleving”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Overleven van dag tot dag met wat inkomsten, is er dus niet meer bij. Oude mijnbouwcontracten, zoals met Suralco en Cambior zullen hooguit als basis dienen. Rusland wil niet zeggen of het model van Staatsolie wordt overgenomen, waarbij wordt aangeboden bij openbare inschrijving. “Ik wil niet op zaken vooruitlopen, maar het is wel een belangrijk onderdeel, waarvoor we aandacht hebben.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Surname wil bauxiet zo duur mogelijk verkopen
  Klinkt als handelaar wil goederen zo duur mogelijk verkopen.Prijs controle zal er alles aan doen deze malafide handelaar in toom te houden. 😉

  In ieder geval dit is gewoon showmanship van rusland. Zolang rusland de woorden “mede investeren”, “gelijke partner”, “aandeelhouder” niet in de mond neemt praat hij voor de vorm.Politieke praat meer niet.


  Maak melding
 2. Petje af voor Rusland. Hij geeft toe dat de andere kontrakten waardeloos zijn.
  Nu moeten we afwachten zodat hij kan bewijzen dat hij het beter kan.
  Ma mie ne hor mie bro want oen sab ding politici eenmaal.

  God zij met ons Suriname


  Maak melding
 3. Powerplay????meneer Rusland had het allang moeten zeggen tegen de goudgiganten die hun zaken netjes voor elkaar hebben.Dit noem ik achteraf geklets dat nergens op slaat.Maar ja,je moet toch iets doen voor je “vette salaris”.


  Maak melding
 4. het doet me goed.
  wan sranang man e wiki.
  met zijn stelling ben ik van harte eens, maar eerst zien dan geloven!!!
  we zijn met ons allen vaker belazerd, door vreemden was het te begrijpen, maar ons eigen mensen hebben ons te vaak in de steek gelaten.


  Maak melding
 5. rusland weet wel dat hij rijkdom moet oogsten van onze natuurlijke rijkdommen,
  en dat de enige beproefde methode van staatsolie is.
  aangezien deze methode van ontwikkeling vereist dat je liefde voor land en volk heb zal, de methode die rusland in de toekomst zal hanteren om welvaart te brengen zijn motieven ook duidelijk maken.
  na so me i denki


  Maak melding
 6. Goed zo!!

  Gooi die prijzen maar flink omhoog, net als benzine,die mensen hebben het nodig en dan betalen ze het heus wel en op die manier kan Suriname hard werken aan zn staatkas.

  Dat is handel,de tijd van een appel en ei is allang voorbij.

  Op deze manier zal Suriname zien hoeveel rijkdom het land bezit en kunnen ze hopelijk meer betekenen voor de wensen van de inwoners.


  Maak melding
 7. ik hoop dat met dat geld de armoede en de ziekenhuizen en de armen in de samenleven geholpen word en dat niet gaat naar vriensdtjes politiek en coruptie en de straten die al jaren onderwater lopen en huisvesting ook een heel groot probleem het lijk erom hoemeer geld suriname krijg hoe meer armoede je ziet waar gaat dat geld van staatsolie nu dit erbij zou ik denken welvaart voor de surinamers maar nee de politiele elite die gaan vooruit


  Maak melding
 8. voor evo morales
  shell 82% bolivia 18%
  na evo morales en de nationalisatie
  shell 18% bolivia 82% van de gasinkomsten

  is vene de juiste man aan het roer of te slap?
  of bedient hij liever de multinationals en de kinderen van deze blanken ipv de surinaamse kinderen?


  Maak melding
 9. Odi odi :
  Dit had al lang moeten gebeuren.
  Als de kalf vedronken is dempt men de put.
  Nu daar je het weet hoop ik dat je er wat mee doet ,niet alleen maar praten.
  Ik volg jullie op de voet.Odi odi fu BAWE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES