Ondernemen in Suriname moet een recht worden

1

PARAMARIBO, 28 nov – Ondernemen in Suriname moet een recht worden en niet langer gezien worden als een gunst. Dit zegt voorzitter Robert Ameerali van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, KKF. Nu moet nog teveel en te vaak gebedeld worden om dienstverlening van de overheid uit. Dit zorgt niet alleen voor oponthoud, maar het totale ondernemingsmilieu erodeert.

Procedures voor onder meer het verkrijgen van vergunningen zijn nog te ingewikkeld. Aan de ander kant wordt de rode loper uitgerold voor buitenlandse ondernemers, zoals het Nederlandse Doorwin. Uiteindelijk is daar niet veel van terechtgekomen. “We zijn zwaar teleurgesteld in de regering. We vinden dat als er twintig procent van de tijd besteed aan Doorwin, geïnvesteerd was in het Surinaamse ondernemerschap, de export had kunnen toenemen met tien miljoen dollar”, zegt Ameerali.

Het is dus tijd dat de overheid zich gaat bezinnen op de eigen rol. Het bedrijfsleven wil en kan een actievere rol spelen in de nationale ontwikkeling. Een alternatief voor de cultuur van afhankelijkheid van donorhulp is best wel mogelijk. “Als Surinaamse ondernemers zijn we in staat met creatief denken een gezond instituut op te zetten, dat voor ontwikkeling zal zorgen”, aldus Ameerali.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.