Ondergeschiktheid Surinaams leger verworvenheid

3

PARAMARIBO, 28 nov – De ondergeschiktheid van het Surinaamse leger aan het wettig gezag is één van de belangrijkste verworvenheid van de afgelopen jaren. Dit zegt legerbevelhebber Ernst Mercuur. Er is door zowel het defensieapparaat als de regering hard gewerkt de afgelopen jaren. “Ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag is heel belangrijk”, aldus Mercuur.

De perspectieven zijn niet heel anders dan in de militaire periode. “We zijn niet meer in de tachtiger jaren, we kijken vooruit”, zegt kolonel Mercuur tegenover de Times of Suriname. Wat het leger zelf betreft, kan niet worden gesteld dat er sprake van stilstand of zelfs achteruitgang. Er is door bepaalde omstandigheden, waaronder de binnenlandse oorlog, weliswaar stagnatie opgetreden.

Het heeft niet alleen het land veel schade berokkend, maar ook het leger zelf. “We hebben de binnenlandse oorlog gehad en die van invloed geweest op de vooruitgang, we konden veel verder zijn, desalniettemin is vooruitgang geboekt”, aldus Mercuur. Er wordt nu eigen kader opgeleid. De integratie met de burgerij mag wel beter. “Dit ter ondersteuning van de broodnodige ontwikkeling.”


3 REACTIES

 1. is het niet de zelde mercuur die sergeant mAJOR WAS EN ALTIJD IN DE KAZERNE SCHREEuwde leve de revolitie . de man was ook tijdens de 80 jaren trouweling van bouterse.


  Maak melding

 2. Mercuur no waard mang, hij weet als geen ander dat je corruptie met een leger moet bestrijden.
  Dus laat die mannen nieuw speelgoed brengen (aanleveren)om cowboy met ze te spelen.

  Tang boeng………. stop corruptie.


  Maak melding

 3. volgens mij was deze companie commandant ,delta , altijd zij hij tegen de maanschappen wat er ook gebeurt blijf de revolutie steunnen. en nu doen als of hij nooit bouta man is geweest.mijn hoofd met je hoor mercuur ,ik kan zo de namen noemen fraser , groman , slijngaard , pinas kamperveen swiet allemaal ja knikkers van bouta . en nu de goede jongen spelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.