Nederlandse marronorganisaties bundelen krachten

3

De grootste Nederlandse marronorganisaties gaan hun krachten bundelen. Ze hebben zich verenigd in de Samenwerkende Marronorganisaties Nederland, de SaMon. Dat meldt Radio Nederland Wereldomroep(RNW). De marrons willen zichzelf in Nederland beter op de kaart zetten.

Door samen te werken hopen ze meer te kunnen betekenen voor de ontwikkeling van de marrongemeenschap in Suriname. Volgens de nieuwe voorzitter, Roël Lugard, is samenwerking daarvoor hoognodig: “De organisaties in Nederland werken niet goed samen en werken langs elkaar heen. Om de stem van het binnenland, de stem van de marrons, te laten horen heb je een bundeling nodig en moet je een achterban hebben” is te lezen op de site van RNW.

De elf verschillende bestaande organisaties gaan zich nu gezamenlijk richten op ontwikkelingsvraagstukken in Suriname. De financiering hoopt SaMon te krijgen via de aangesloten organisaties en individuele personen die zich aansluiten. Verder hoopt Lugard dat SaMon als spreekbuis van de marrons in Nederland geld kan inzamelen.


3 REACTIES

 1. Een zeer goed idee.In Suriname worden de marrons en surinnen nog steeds beschouwd als
  achtergestelde mensen.Dat is misschien de reden
  waarom de noodhulp bij de recente gebeurtenis
  (de overstroming)zo laat op gang kwam.Zeer goed
  initiatief nogmaals.


  Maak melding

 2. De Marrons zouden ook hun krachten moeten gaan bundelen om sommige van hun jongeren die ontspoord zijn in Sme, weer op het goede pad te krijgen. Je hoort niks anders dan dat enkele van ze bezig zijn met systematisch roven, verkrachten en moorden. Ze terroriseren het hele land bijna.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.