Militaire samenwerking Suriname en VS gaat door

3

PARAMARIBO, 28 nov – De militaire samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika wordt normaal voortgezet. Dit stelt de Amerikaanse ambassade. Het weren van Amerikaanse militairen bij de Onafhankelijkheidsparade geeft geen aanleiding tot koerswijziging. Ook het prompte Amerikaanse antwoord mag niet verkeerd worden uitgelegd.

De militair die was uitgenodigd om plaats te nemen op het podium voor hoogwaardigheidsbekleders, verkoos weg te blijven. Hij bleek de enige van de ongeveer zeven Amerikaanse militairen, die uit het buitenland zouden overkomen. Er is verder niets aan de hand. “De samenwerking wordt normaal voortgezet”, zegt een ambassadefunctionaris tegenover de Ware Tijd.

Dat de relatief omvangrijke militaire steun van de VS tot nader order bevroren zou zijn, wordt categorisch ontkend. “Die geluiden berusten niet op waarheid.” Volgens de krant zijn Surinaamse legerofficieren niet te spreken over de afwezigheid van de Amerikaanse collega’s. Daar wordt de regering voor verantwoordelijk gehouden, die wel de rode loper zou uitgooien voor Nederlandse en Venezolaanse militairen.


3 REACTIES

 1. Zo! Dus binnenkort een stoomcursus martelen
  in Guantánamo Bay!
  Ze gaan vooruit, mogen nu meedoen met de
  grootste schoften.

  Het land dat de mond vol heeft over mensen-
  rechten en zelf overal duizenden mensen
  vermoord.

  Het Surinaamse volk zit echt niet te wachten
  op een hand me down van deze boeven.
  Weg met de moordenaars!


  Maak melding

 2. “De militair die was uitgenodigd om plaats te nemen op het podium voor hoogwaardigheidsbekleders, verkoos weg te blijven.”
  Dus wacht es even! Dit is een hele comotie waard. Legeroficieren zijn gebelgd hierover. Ik begrijp best dat die mensen betere dingen te doen hadden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.