Home Onderwerpen Gezondheid Surinaamse politie ontmantelt derde illegale poli

Surinaamse politie ontmantelt derde illegale poli

10

PARAMARIBO, 27 nov – De politie heeft voor de derde maal in zes weken een illegale polikliniek ontmanteld. Dit meldt de Ware Tijd. Op de bovenverdieping van een woning in hartje paramaribo is een Chinese vrouw van middelbare leeftijd aangehouden die zich te oordelen naar de aangetroffen apparatuur, voornamelijk bezig hield met het plegen van abortussen.

Behalve drie kleine bedden voor patiënten is een oud afzuigapparaat aangetroffen en een zelf gefabriceerde gynaecologische stoel. Ook zijn een ECG-apparaat, tandheelkundig gerei, witte jassen en dozen vol infuusnaalden, ampullen en glazen flessen met infuusvloeistof, medicamenten en doktersinstrumenten in beslag genomen. De vrouw woonde en werkte in hetzelfde vertrek.

Ze praat nauwelijks Surinaams en een handjevol Engels. “We moeten nog nagaan of ze hier illegaal vertoeft. Dit is de meest primitieve, onhygiënische kliniek die we hebben aangetroffen”, zegt onderinspecteur Suresh Ramsahai, die de operatie heeft geleid.
”We zijn een geordende maatschappij en de geneeskunde wordt in Suriname op een redelijk niveau bedreven. We zullen niet toestaan dat dit wordt verstoord”, zegt dokter Mahender Mangroe van Volksgezondheid.

10 REACTIES

 1. Andre
  Een Surinamer kan niet met een eigen zaak beginnen, laat staan de Nedsurinamers. Maar vreemdelingen krijgen zo een tweede paspoort (Surinaams) en kunnen zo een zaak openen. En komen ook nog de babies van jullie afmaken. Ja, ze hebben die mensen zelf gehaalt en doen of ze van niks weten.
 2. JRC
  Somohardjo heeft het over niet wachten op lanti, meer zelf initiatief tonen. dat doen de chinezen dus, en lanti controleert niks.
 3. dyna-alias-bawe
  Odi odi: Bawe is er weer. Hoe is dit mogelijk" ik snap het niet met ons volk. Wij zijn al zo weinig! en nu geven wij deze mensen de kans om ons uit te roeien, wat bezielt jullie.Ik snap jullie niet. Ik heb altijd gedacht dat wij Suris koni waren,maar nee dit is vere weg van D... . als je snap wat ik bedoel,dit kan,en mag niet!!!Dit is te gek voor woorden..Odi odi SOSO lobi.Bawe.
 4. arna
  somo doet aan mensen smokkel, dat is al jaren zo, er zijn ook anderen bij betrokken. tegen betaling in china worden alles geregeld in sur, er word gewerkt met de mafia in china, en er word heel veel geld mee verdiend. vandaar alles voor de chinezen zo geregeld is. de mensen daar hebben altijd wat negatief over de surned, maar over de chinezen hoor je niks
 5. Harry
  Chinezen houden illegale medische praktijken op na, maar die worden instand gehouden door de domme mensen die ervan gebruik maken. OOk als je geen geld hebt, of omdat de legale voorzieningen er niet zijn, hoor je toch verantwoordelijk om te gaan met je eigen lijf. Trouwens in sur, doet de Rutgers st. al jrn goed werk. Door het laten weghalen van 1 kind uit je lijf op deze manier haal je alle kinderen uit je lijf, want je kan er onherstelbaar onvruchtbaar van raken als niet met steriele apparatuur gepeeld wordt in je baarmoeder. Chinezen moeten niet denken dat ze kunnen rotsooien in sur, maar die gedachte kan alleen gevoed of ontkracht worden door de regering! Baya loes santhoki tap den chinesi
 6. afo-sen-sie
  Dit laat zien dat er ruimte is voor prive-poliklinieken voor dit soort afschuwelijke praktijken.who is responsible.
 7. bossa small
  aan mijn sisa's daar wil ik zeggen,gebruiken jullie altijd de pil,en mannen heb altijd een condoom om bij het neuken.nemen jullie beiden geen risico om ziekte s opte lopen.en dan ondergaan jullie mijn swietie s geen abortus in dat soort van illegale ,poli's'.
 8. surnedhind
  men heeft hier over een illegale poli dus lees eerst goed voor u een mening geeft zou ik zeggen. en als het kan niet gelijk negatief beoordelen,maar bekijk het ook door een positieve bril. de politie heeft goed werk gedaan,dat mag ook een keertje gezegd worden. veel wijsheid toegewenst de vr.gr. surnedhind.
 9. sta apart
  Surnedhind--Surnedjav--Surnedju--Surnedind--Surnedcre. Kijk wij kunnen zo door gaan...Maar uw ziet dat anderen toch de drang niet kunnen ontwijken, om iets anders te zijn.In plaats van doodgewoon en heel gewoon een Surned te zijn.
 10. surnedhind
  jai surinam,jai nederland,jai hind u hoeft niet perse iets te zoeken achter een tijdelijk gekozen naam maar deze naam heb ik gekozen omdat het aangeeft hoe rijkelijk ik beloond ben dat ik kennis heb mogen nemen van deze culturen.ik zou me eerder een wereldburger willen noemen,maar dan had ik juist dit soort reactie's verwacht.nogmaals als mijn gekozennaam iemand gekwetst heeft,dan is dat niet mijn bedoeling geweest. en trouwens,er zijn belangrijke dingens om je tijd aan te besteden.NO SPANG,OEN ALA MALA NA SRANANGMANG.LOBIE NANGA BIGI ODIE de vr. gr. surnedhind.