Nieuwe leiding Rosebel Gold Mines in Suriname

3

PARAMARIBO, 27 nov – Er komt naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe leiding bij de Rosebel Gold Mines van het Canadese Cambior. Nu Cambior is overgenomen door door IAMGOLD, staat vrijwel vast dat Dennis Neville Deschennes vervangen zal worden als general manager bij de de belangrijkste goudmijn van de Canadezen.

“Hij kan morgen al hier zijn, maar ik weet helaas niet wanneer hij komt,” zegt woordvoerder Roy van Aerde tegenover de Ware Tijd. Het is nog niet duidelijk wie zal worden aangesteld, omdat er nog geen besluit is genomen. Qua operatie en technologie zal niets worden veranderd aan de mijn annex raffinaderij te Nieuw Koffiekamp, in het district Brokopondo.

“Er verandert ook niets aan onze productiestructuur en evenmin aan de werkrelatie met de arbeiders. Integendeel gaan we meer personeel nodig hebben voor onze operaties”, aldus Van Aerde. Hij voorziet voor dit jaar een winstbelasting van op zijn minst twintig miljoen dollar. Dat si een meevaller voor de Surinaamse staatskas, omdat volgens overeenkomst pas volgend jaar winstbelasting betaald zou worden.


3 REACTIES

 1. Wat hebben de Su. burgers hieraan “nieuwe leiding”.
  Boi oenoe tjarie na doekoe kong..en boeng dikie toe.

  Dames/Heren sorry ik zei: doekoe maar ik vergeet corruptie, tevens verduistering.
  Dus onze broeders en zusters staan weer met lege handen..zielig….zeilig.


  Maak melding

 2. Twintig miljoen dollar als meevaller voor de Surinaamse Staatskas. Leuk zou ik zeggen en hoeveel heeft dit bedrijf al niet uit de grond gehaald en wat is het waarheidsgehalte van wat in de boeken wordt vermeld. Neen Suriname, laat U niet voor de gek houden. Wat dit bedrijf U vertelt is niet de waarheid. Met hen nog enkele andere gerenomeerde bedrijven die al sinds jaar en dag in Suriname zijn en waarvan gedacht werd dat die het anders naar Surname zouden kijken. Nou mooi niet. Ik heb het over bedrijven zoals Suralco of Biliton. Zolang er geen mogelijkheid is om te controleren wat verscheept wordt zullen ze Suriname blijven belazeren en oplichten. Dit omdat de instanties in Suriname slap zijn en ambtenaren zich voor met een schijntje laten wegsturen. Suriname, U bent qua bodemschatten nummer 17 in de wereld, maar wat merkt U ervan, behalve een paar corrupte lieden die het land voor een habbekrats van wegdoen?. Volk van Suriname, eis uw deel en als dit betekent dat er een kentering moet komen in dit land, politiek en economisch, dan zij het zo. Kijk niet broodeloos toe hoe datgene wat U toebehoort onder uw neus wordt weggegeven voor het welzijn van enkelen in dit land.


  Maak melding

 3. als je naar het binnenland gaat, zal je de vervuiling in de kreeken, en rivieren zien, alles is bijna vervuild, en niemand praat er over, alleen maar vergift.
  de sur regering denk alleen maar naar geld, de hele natuur word vervuild.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.