‘Hoffelijke behandeling’ voor Surinamers

34

Nederland heeft besloten tot een ‘hoffelijke behandeling’ van Surinamers en Surinaamse hoogwaardigheidsbekleders op de luchthaven Schiphol. Dit heeft minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken aan zijn Surinaamse collega Lygia Kraag-Keteldijk laten weten, schrijft De Telegraaf.

Bot heeft zijn collega meegedeeld de kwestie rond de behandeling van Surinamers op de luchthaven te hebben besproken in de raad van ministers. Er is besloten dat een ambtenaar van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zowel bij aankomst als bij vertrek van Surinaamse hoge functionarissen aanwezig zal zijn op Schiphol.

Bot heeft tegenover zijn Surinaamse collega benadrukt dat de goede betrekkingen tussen de beide landen niet verstoord mogen worden. Hij heeft toegezegd zich te blijven inzetten om de goede relatie te behouden.


34 REACTIES

 1. Wat verstaat minister Bot onder een “hoffelijke behandeling”?
  Dat een ambtenaar van Buitenlandse zaken aanwezig zal zijn op Schiphol, wil nog niet zeggen dat de 100% controle niet meer zal worden toegepast. Althans dat blijkt niet uit het artikel of uit de woorden van de heer Bot.
  Wat ik van de Nederlandse regering concreet wil horen is dat de 100% controle wordt afgeschaft. Dat noem ik pas een hoffelijke behandeling.


  Maak melding

 2. de ministers worden hoffelijk ontvangen
  de kleine man wordt nog steeds vernederd en geofferd om het nederlandse drugsbeleid aanzien te geven bij de amerikanen en fransen, terwijl nederlands hofleverancier en hofdistribiteur van xtc en coke in europa is

  vene heeft weer wat kraaltjes en spiegeltjes gehad, want bot wil de banden goed houden zodat billiton en alcoa de bauxiet de komende 100 jaar nog steeds gratis kunnen wegdragen

  sranangmang, wiki, tide na srefidensi


  Maak melding

 3. het is toch belachlijk eerst slecht behandelen en nu hoffelijk behandelen.
  wij willen menselijk behandeld worden.
  wij hopen dat suriname laat zien dat hun ook onafhankelijk zijn.wij kunnen zonder nederland ons land regeren.
  lang leve suriname


  Maak melding

 4. ja ze krijgen een hofffelijke behandeling dat betekent dat de hoogwaardigheid bekleders niet door gewone beveilinging worden uitgekleedt maar even appart met minister bot mee mogen zodat hjij zelkf in hun anus kan kijken dat geeft meer status door een hoge minister gefoileert worden dan door een beveilinging pietje


  Maak melding

 5. Weer een VOC list en bedrog van Balk Ellende en kampbeul Verdonk. Bij een hoffelijke behandeling hoort geen 100% controle!

  Waar het in de praktijk zal gaan is dat de behandeling van burgers het zelfde zal blijven maar waarschijnlijk andere behandeling voor ministers en parlementariërs zal gaan gelden.


  Maak melding

 6. dat alleen de minister goed behandelt worden op schiphol.
  wij alle gewone mensen krijgen wel 100% controle.
  veni moet in zandrij 100% controle uivoeren dan hebben wij geen last in schiphol.

  marie


  Maak melding

 7. Blakaboy,

  Geef toch je fantassie de vrijeloop!
  De 100% controlle hoef niet weg of wat dan ook, wie schuldig is moet berecht worden,maar
  mits de controlle op een menswaardig manier
  gebeurd.Ik vindt het wel knap van suriname
  dat ze toch respect weten af te dwingen.
  Suriname VOORWAARDS


  Maak melding

 8. Ik hoop dat de Surinaamse politiek de moed heeft om niet alleen voor zichzelf een goede behandeling te eisen, maar ook voor hun onderdanen.
  Anders zal het sterk de indruk hebben dat de Surinaamse politiek zich weer laat omkopen door persoonlijke belangen. Nu is het ijzer heet en moet het gesmeed worden zou ik zeggen.
  En tegen de anderen die zich schaamden voor het tegenoffensief van Suriname wil ik nog een keer zeggen: je moet de zelfde taal spreken en dezelfde spelregels hanteren om dezelfde spel te spelen. Ook al betekent dit dat je je moet verlagen tot het niveau van de ander 🙂

  Mvgr,


  Maak melding

 9. Wat heeft dit allemaal voor zin?Dus dat betekend dat de gewonene Surinaamse reizigers gewoon steeds maar weer vernederd moeten worden?

  Ben ik voor controle?Ja natuurlijk ben ik dat!!!Maar dan zal dat op een andere manier moeten gebeuren!

  De Sp heeft veel zetels in de 2e kamer gehaald,Dus hoop ik dat dit gedoe aan de kaak word gesteld zoals de Sp dat belooft heeft.Dat asociale belijd van de VVD en CDA is ten gronde gericht en dus is het aan de Sp en de PVDA om een halt te roepen aan die criminele activiteiten die duane ambtenaren uithalen t.o.z. van de reigers op de Paramaribo-Amsterdam lijn!!


  Maak melding

 10. wie houden ze voor de gek.Weer de SURINAMERS. net als in de koloniale tijd. en hoe staat het met de 100% controle. Plaats toch een scan aparaat en het probleem is opgelost.Nee , Surinamers moeten gepest worden en onder druk gezet worden door de Hollanders.


  Maak melding

 11. Weten jullie wat de issue is???????????
  Het gaat erom dat Nederland een controle uitoefend op een lijn die mogelijkerwijs wordt gebruikt om dope in te voeren. Het volste recht hebben zij. OOk Suriname heeft rechten maar hier tegenover staan plichten. Ik hoor niemand van jullie als jullie richting USA gaan. Geen vruchten meenemen, geen terie meenemen, geen groente meenemen genn ……… en ga zo maar door. Formulier invullen van hen je me niet en dit geldt ook voor Amerikanen hoor.
  Maar weer afgeven op Nederland. Als je her er niet mee eens ben dan ga je toch niet naar Suriname!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. Waarom geen 100% controle voor de douane zelf. Heel veel afgepakte bolletjes verdwijnen ook in hun zakken. En niemand heeft het daarover. Ben Bot, niet met 2 maten meten. Hou je personeel maar onder een vergrootglas zou ik zeggen.


  Maak melding

 13. Als ik het heb in mijn reactie op dit artikel over het misdadige verleden van Nederland en de Nederlanders, die ze vandaag de dag nog steeds op schaamteloze en gewetenloze wijze voortzetten, wordt mijn bericht verwijderd. Ik had het over de GENOCIDE op het Indonesische volk (1945-1949) de bezetting van de Antillen en onderdrukking van het Antilliaanse volk, wat ze met het woord kolonialisme denken te kunnen verbloemen en dan op beestachtige wijze daar Anthony Godett opsluiten en ex Minister Komproe in de cel vermoorden! en dan nu met hun dagelijkse VERKRACHTINGEN (in het lichaam van een ander penetreren zonder diens toestemming) en AANRANDINGEN (zonder toestemming mensen betasten op een onzedelijke manier) op het Surinaamse en Antilliaanse volk op Schiphol. Tel daarbij hun smerige oorlogvoering in Iraq en Afghanistan en hun schaamteloze leiders die zonder enige gewetenswroeging of dreiging om te worden vrvolgd (noemen ze vrijheid van meningsuiting) hun racisme kunnen verkondigen, DAN BEGRIJPT EEN IEDER DAT JE VAN DEZE SCHAAMTELOZE BEESTEN GEEN ANDERE BEHANDELING KUNT VERWACHTEN…..


  Maak melding

 14. hahahaha…. nederland heeft nu zijn lesje geleerd… want nederlanders klagen dat amerikaanse douane onbeleefd zijn… en dat is van amerika terecht… “veranderd de wereld begin bij je zelf” voor bot… die is werkelijk bot… niet scherp genoeg….


  Maak melding

 15. De beslissing van minister Bot om steeds een ambtenaar van zijn ministerie naar Schiphol te sturen als daar een Surinaamse minister aankomt of vertrekt is volkomen fout! Waarschijnlijk heeft hij door het geschreeuw vanuit Paramaribo slappe knieën gekregen, maar een Nederlandse, Franse, Amerikaanse, Britse of Iraanse minister krijgt deze speciale service toch óók niet? Zo worden de verhoudingen tussen Suriname en Nederland nooit normaal.


  Maak melding

 16. Domme Vene , gewoon die ministers aan de juridische kaak stellen.

  Belofte maakt schuld, trek nu niet terug, deze beesten moeten het voor eens en voor altijd weten, trek nu niet terug als de bananenplanters dat deden.

  Gewoon een juridische zaak van maken en die beesten gewoon op reciprociteit pakken.
  Ook hoogwaardigheidsbekleders uit deze beestenstreek op Zanderij in hun holten bepotelen en bevoelen , precies zoals deze beesten het hebben geflikt bij Amarillo en Amafo. Misschien verdraaien de rechters de zaak wek weer. Of traineren de juridische uitspraak.

  Dus gewoon die mannelijke en vrouwelijke ned-minister ook bepotelen en bevoelen in het openbaar op Zanderij.
  Groeten,……..


  Maak melding

 17. Pedro,

  Venetiaan maakt maandag een tussenlanding op Schiphol op weg naar Afrika.

  Het zal me niet verbazen als hij in opdracht van Brunwijk een pakketje moet meenemen.

  Als je bgrijpt wat ik bedoel..


  Maak melding

 18. Ik sluit me helemaal aan bij dhr. Zuidoost. Het kolonialisme bestaat nog steeds alleen in een (hypocriete) andere vorm. Deze landen hanteren nog steeds het VOC mentaliteit waarbij mensen worden ingedeeld in eerste en derderangs burgers.
  Er bestaat ook zoiets als propaganda (zelfs in Nederland) en alle berichten die de waarheid blootleggen worden geweerd.
  In dat kader is het heel erg jammer dat waterkant de heer Egmond Codfried heeft verbannen van de forum. Deze meneer nam de vrijheid om openlijk te discussieren over dit soort misstanden (ook van Nederland). Tot op heden heeft hij van waterkant niet zijn rechten terug gekregen. Misschien zegt dit ook wat over waterkant.

  Mvgr,

  Johnny Pritipalsingh


  Maak melding

 19. Dus met deze hele “verandering” geven ze toe dat het al die tijd terecht was dat geklaag van ons de Surinamers over die schandalige controle’s van ze.


  Maak melding

 20. En juist nu moet Suriname ze voor de rechter slepen want ze hebben het toegeven,laat ze maar wereldwijd excusus aanbieden.

  Is een goed moment voor Suriname om de wereld kennis te laten maken met hoe de Nederlandse controle op Schiphol in zn werking ging.


  Maak melding

 21. Vene en de zijnen worden weer in slaap gesust.. Iemand moet het voortouw nemen. ik stel voor om een petitie aan te bieden aan de regering. Verzamel handtekeningen tegen de 100% controle op schiphol, mobiliseer vertrekkende passagiers op zanderij om niet mee te werken aan de controle want de regering gaat verder niets voor jullie doen massaal protest dus


  Maak melding

 22. NEDERLAND PAS OP DAT DEZELFDE MENSEN STRAKS AAN DRUGSHANDEL DOEN>. misschien is het verstandig op steekproefgewijs ook de z.g hoogwaardigheidsbekleders af en toe (onaangekondigt) te controleren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.