Opvolging bij Staatsolie Suriname nog open vraag

7

PARAMARIBO, 24 nov – Het is nog niet duidelijk wie de opvolgers zijn van de vergrijzende directie van Staatsolie Suriname. Het vlaggenschip van Surinaams ondernemerschap heeft het de afgelopen jaren steeds beter gedaan, dankzij beperkte politieke bemoeienis. De opvolging van pionier Eddy Jharap kon zich intern voltrekken. Of dit straks ook gebeurt, valt nog te bezien.

De huidige leiding hoopt van harte op behoud van de huidige lijn. “Ik moet zeggen dat ik wel zie dat zij het bedrijf rustig hun gang laten gaan en dat belangrijk is dat winst en dividend altijd veilig worden gesteld voor ons land”, zegt algemeen directeur Marc Waaldijk tegenover Dagblad Suriname. Waaldijk en financieel directeur Iwan Kortram zijn dichtbij de pensioengerechtigde leeftijd.

Kortram mag twee jaar extra aanzitten. Waaldijks lot moet nog worden bepaald. Volgens vice-president Ram Sardjoe is het een zaak voor de Raad van Commissarissen. “Als de regering in moet komen, zullen wij de nodige signalen krijgen van de instituten die daarmee belast zijn.” Staatsolie heeft in 2005 ruim tachtig miljoen dollar bijgedragen aan de staatskas. Voor 2006 wordt een bijdrage voorzien van ruim honderd en twintig miljoen dollar.


7 REACTIES

 1. Dankzij de olie prijs is 80 mil binnen gehaald.
  rvc zit vol partij loyalisten dus de regering, de front top, bepaalt wie de opvolger word. Waarom al die spelletjes. Ik vind erg dat er nog steeds niet voor de opvolging is gezorgd. Al die mensen die daar werken en kortram heeft niemand onder zijn arm genomen om voor te bereiden om over te nemen? zelfde geld voor die andere 2.
  Kunnen ze niet alvast vertellen dat meneer x ready is om ze op te volgen,want als we moeten wachten op de regering om een kandidaat te vinden, word het ebs sml, OM, en bruynzeel. Geef de regering geen kans om er politiek mee te spelen.wijs je opvolger snel zelf aan.als er daarna eerst gekibbelt word en dan nog een of andere rvc partij loyalist tot directeur maken, dan kan kortram tenminste zeggen wel aan mij heeft het niet gelegen. Als deze heren weggaan zonder voor de opvolging te zorgen, dan zijn ze debet aan het verval welke zal komen en al hun mooi werk is dan te niet gedaan door hun zelf.ze verdienen dan ook geen enkele granie vind ik.


  Maak melding

 2. Bij god hoop ik dat zij mensen daar neerzetten die opgelijnd zijn door Staatsolie zelf.
  Marc Waaldijk, Kortram en Jharap moeten gewoon als commissaris verder om eventuele nieuwe directeuren bij te staan. Er zijn genoeg “schone” en capabele binnen staatsolie. Dit wordt een test over hoe Surinamers iets dat ze zelf hebben opgebouwd kunnen voorzetten! Intussen mag er voor Jharap en Waaldijk twee grote standbeelden worden neergezet op Onafhankelijkheidsplein. Dat zijn echte lui die hebben gedaan voor SME.
  Konden wij ze maar klonen.


  Maak melding

 3. Ach mensen, niet bezorgd zijn om de opvolging. We kunnen nu al vaststellen dat dit 10 jaar gaat duren.
  Dus…ff 10 jaar wachten. Vraag het maar aan de rechters. Ze wachten nu ook al 10 jaar op een nieuwe president van het Hof en echt eindelijk….hij komt eraan!


  Maak melding

 4. woow, Lafu.
  Er is in geschiedenis vaker mensen mogelijkheid op posities kwijtgeraakt om dat zij voortijdig werden afgeschoten. Ik hoop samen met je dat deze heren hun opvolging hebben geregeld. Er werkt daar Ir. Pengel, ca. 42 jaar oud, hij is goed opgeleid en zo zijn er nog meer. Zet deze jongens in de driver’s seat en begeleid ze nog aantal jaren.


  Maak melding

 5. Houd rekening mee dat staatsolie een inkomstenbron is van de regering dus ze willen net zon ouderwets persoon als jarap die niet de belangen van de staatolie diende maar hun zakken vol spekken .De staat zit niet te springen om mensen die vernieuwingen binnen de staatolie moeten brengen.Als men langs de staatsolie rijd richting saramacca, het lijkt daar net een benzine pomp dat men in de jaren 20 aan zijn lot heeft achtergelaten vanwege achterstallige vernieuwingen.

  ze doen maar doei.

  doroe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.