Ambtenaren laken loonvoorstel Surinaamse regering

2

PARAMARIBO, 24 nov – De voorgesteld loonsverhoging van maximaal acht procent voor alle ambtenaren is ronduit belachelijk. Dit stellen de vakbonden bij de douane en het Korps Politie Suriname. Het voorstel is bij voorbaat van de hand gewezen, nog voordat met de leden is vergaderd. Er wordt een scenario vermoed dat zou worden afgedraaid met de traditionele vakcentrale CLO.

Die wil wel loonsverhoging, maar dan “binnen de perken van economische stabiliteit.” De bonden bij de politie en douane willen via de nieuwe vakcentrale Col vooral koopkrachtversterking bewerkstelligen. Het loonvoorstel komt dus niet goed aan. “Wij zullen dit niet toestaan. Het is een eenzijdig iets van de overheid, waarbij een scenario wordt afgedraaid met politiek gelieerde vakbonden”, zegt voorzitter Romeo Chin A Loi van de Douanebond tegenover de Times of Suriname.

Eerder is in de media gezinspeeld op een verhoging van tien procent. “We zijn niet tevreden en hadden veel meer verwacht”, aldus Chin A Loi. Hoeveel wel verwacht wordt, wil hij niet zeggen. Volgens de Col moet rekening gehouden worden met de inflatie van het afgelopen jaar. De overheid erkent alleen de CLO als gesprekspartner bij loononderhandelingen.


2 REACTIES

  1. Hooghartje wil Surinamer beletten van een terugval,we moeten met elkaar bekijken wat redelijk is en wat we kunnen doen om onze srd sterk te houden.Gaan jullie staken ,dan wordt gezinsspe4eld op de val van de regering Vene,De geldmachine van Bouta En Bosje zullen dan tegemoety komen aan de eisen van de domme ambtenaren .
    Mense jullki8e moeten goed nadenken endan ovbergaan tot acties.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.