Vakbondsleider: stabiliteit Suriname gaat voor

3

PARAMARIBO, 23 nov – De economische stabiliteit gaat voor alles. Dit stelt voorzitter Ronald Hooghart van de ambtenarenvakcentrale CLO. Het heeft geen zin lonen aanmerkelijk op te trekken als dit hollende inflatie in de hand werkt. Dat gaat tegen het belang in van de ambtenaar en het nationale belang. De loononderhandelingen met de regering zullen rond dit thema worden gevoerd.

“Elke verhoging die aan ambtenaren wordt toegekend, moet binnen het kader van de stabiliteit blijven”, zei Hooghart na de eerste onderhandelingsronde met het ministerieel team. Minister Hassankhan van Binnenlandse Zaken, die het team leidt, zegt dat er een voorstel is gedaan voor verhoging van het loon. De reactie van de CLO en andere ambtenarenbonden wordt ingewacht.

Ook Hassankhan vindt behoud van de stabiliteit van groot belang. De media noemden onlangs een verhoging van tien procent als mogelijk bod. Dit is niet bevestigd. Het aantal ambtenaren bedraagt ruim vijfendertigduizend. Economen en internationale organisaties, waaronder het IMF, hebben het logge overheidsapparaat vaker aangemerkt als bron van onderontwikkeling en instabiliteit.


3 REACTIES

 1. Mi gado,weer zoeen Hooghartje.
  Deze man kan liegen,liegen,liegen.. jammer Su anno 2006.
  Ik denk niet dat het beter kan worden, de duivel zit erin.

  Deze man zit niet daar voor de werknemers, maar puur voor de NPS zodat corruptie kan plaats vinden.


  Maak melding

 2. Mr. Hooghart, u blaast tehoog van uw toren. Hebt u wel 1 toren ??? Of u bent 1 blaaskaak.
  Waar blijft de beloofde prijszettingsbeleid.

  U blaast erop los van hollende inflatie in de hand werken. Bedoelt u dat ambtenaren “hollend” corruptie voeren bij een juiste loonsverhoging ???

  Waar is de installatie van de SER , de Anti Corruptie Wetten ??? Hooghart , je staat hoog, maar je hart bevindt zich dichter bij de gutter. Het is niet anders. Als het erop aankomt goede betaling voor arbeid te verlenen trekken jullie een scheve bek met schuine woorden.

  Moeten de hogere ambtenaren niet inleveren voor de lage loonambtenaren. Hogie , ga naar huis en bekijk de toestand nogmaals. Vergeet niet die boyzzz ´n girlzz van Economische Zaken wakker te maken over de prijszetting.

  De inflatie hebben jou meerderen in de hand, en die hand moeten zij in hun “eigen” zak(k)en houden, niet bij andermans zakken. Vooral niet bij de financiële zak(k)en van de Staat.
  Laat Humphrey Hildenberg maar op zijn berg lekker doorslapen.

  Groeten,…………..


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Is brada Hooghart op zijn achterhoofd gevallen, aan het dementeren of gewoon een slachtoffer geworden van zijn eigen ontwikkelingsspoor?

  Den man disi e gi Gado syen. Ik bedoel, die vent, sorry hoor, maar hoe durft hij de term ‘nationaal belang’ in de mond te nemen.

  Het is toch deze zelfde man, die publiekelijk op de knieen bij Vene ging om op een verkiesbare plaats op de NPS lijst te staan, toen die zoon van Vene hem terug floot? Dat was naar mijn idee geen houding van enig nationalist die ik ken. Deze “nationalist” is volgens mij heel hard, uit een awaraboom gevallen.

  Spoel terug, en kijk ten tijde de regering Wijdenbosch. Het was toch deze man die zo a-nationaal tekeer ging tegen de Republiek Suriname, de Brug en Bosje, dat deze laatste infeite genoodzaakt was hem voor enkele dagen in een cel te laten afkoelen.

  Want zijn houding toen, met zijn 1000 % salaris verhoging, waarbij de een na de andere aangeslotenvakorganisatie aan die a-nationaleacties moest meedoen.

  En inplaats zich als vakbondsleider te gedragen, en de belangen van zijn leden te behartigen, loopt deze man als een zwerver in het politiekveld van Paramaribo rond met een dubbele agenda, e wakti slag.

  Verraders van de werkende klassen, ma a san no e go bun nanga a pikipikipley fu Vene, dus meneer is nu,leke wan ‘agama’ zogenaamd nationalist geworden. Omdat, hoe zei hij dat zelf ook weer: “Ik adoreer die man”. En toen zei die zoon van Vene: Papa luister naar dit bandje van Hooghart. Oh zei Vene vervolgens,na het intervieuw aandachtig beluisterd te hebben: Schrappen die handel!!
  En meneer was toen zo pissig, maar dat krijg je.

  Sommige vakbondsleiders zijn niet consequent,
  zijn geen voorbeeld voor onze jongeren en verzieken tevens het opkomende kader met een ‘achterbuurtelijke-cultuur’, waarin zij jaren in zijn blijven vastteken, zonder dat er enige noemenswaardige progressie in hun gedrag te merken valt.

  Ze zijn te vergelijken met een ‘brokobrenbren’ op de snelweg, die van alle kanten rammelt en niet van de weg te halen zijn, vanwege gebrek aan gezonde wetgeving.

  A sari no??????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.