Meeste Surinamers in NL stemmen op links

31

Tussen de 70 en 80 procent van de Surinaamse kiezers stemt op een linkse partij. Dat bleek woensdag uit een eerste meting van onderzoeksbureau Foquz. Foquz enquêteerde bij stembureaus in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere.

De opkomst onder kiezers van Surinaamse afkomst leek hoog. Halverwege de ochtend had al bijna eenderde van hen zijn of haar stem uitgebracht. Het landelijke gemiddelde lag toen rond de 12 procent.

Ook Antillianen gaan voor links. De PvdA is hun favoriet, maar ook de SP is populair.


31 REACTIES

 1. Waarom stemmen de surinamers links,??!!
  Denken zij dat dan hun uitkering omhoog gaat,
  Nu dat is dan verkeerd gedacht,wil men iets doen aan hun persoonlijk omgeving zouden ze gewoon aan het werk moeten,dan hoeft er ook zogenaamd geen voedselbank te bestaan.
  dus ga werk zoeken er is genoeg werk als je dat wilt.
  vr gr cees..


  Maak melding

 2. Hoe komt het toch dat wij zo’n short memory hebben? De linkse rakkers hebben ons te snel de onafhankelijkheid ingejaagd, en voor de surinamers aldaar weinig perspectief gelaten. Voorbeeldje: ik Ik heb een onderwijzeres die 43 jaar heeft gewerkt en nu een pensioen van omgerekend nog geen 80 euro. Toen zij in dienst begon had zij de nl. nationaliteit, dus men had via het ABP iets moeten regelen.
  Is het zo dat wij vergeten en links stemmen omdat wij het hier beter hebben, financieel althans? Het is bedroevend dat surinamers links belonen, vernederende situaties als surinamers hier binnen willen komen, zelfs bij begrafenis of kort familie bezoek. Daartegenover houdt links de deuren wijd open voor anderen, nimmer deel van het koninkrijk geweest. Ik kan nog lang doorgaan, maar hoop hiermede de mensen aan het denken te zetten.


  Maak melding

 3. @cees

  Ben het met je eens dat je moet werken voor je geld. Maar kom niet met die bullshit over voedselbanken. Want nu doe je net alsof iedere surinamer die links stemt een uitkering heeft en langs de voedselbank gaat. Er zijn ook mensen (met een baan) op deze wereld die links stemmen omdat ze aan een ander denken.

  @hetty

  Schuif niet alles op de Hollanders, maar ook op onze eigen mensen. Die waren het die maar al te gretig waren om onafhankelijk te worden. Zowel de hollanders als de Surinamers zijn in deze fout geweest. Wat dat betreft pakken de Antillianen het beter aan. De hollanders willen al lang van ze af, maar die hebben al die tijd hun poot stijf gehouden. Ze weten natuurlijk hoe het Suriname is vergaan…..en nog steeds vergaat.


  Maak melding

 4. Het is makkelijk gezegd: ga maar werken om het financieel beter te hebben, als jij zelf je niet in een onmogelijke situatie bevindt, waarin werken niet meer kan of dat je nergens wordt aangenomen. Er zijn heus wel genoeg banen, maar de allochtoon staat nog steeds onder aan de lijst een baan te vinden.
  Voor allochtonen die een opleiding hebben kunnen en mogen volgen, ligt het makkelijker aan een baan te komen. Maar degenen, die om wat voor redenen dan ook niet verder zijn kunnen komen dan vmbo, ligt dat vele malen moeilijker. Bovendien wordt er nog teveel gediscrimineerd door de meeste werkgevers, die veelal hollander zijn.
  Als werkende vrouw ongeacht of je autochtoon, danwel allochtoon ben, moet je je 2x bewijzen t.o.v. de werkende man.
  Maar als allochtone vrouw moet men zich 3x meer bewijzen.(Gelukkig worden met name de allochtone vrouwen steeds ‘mondiger’ en laten zich de kaas van hun boterham niet meer afpakken).
  De linkse partijen willen daar verandering in brengen.
  Iedereen heeft recht op een baan, op scholing, op onderwijs, op zorg, enz.
  Een ieder wil het goed hebben, dus waarom niet op links stemmen als je ervan overtuigd bent, dat links meer perspectieven te bieden heeft.
  Ikzelf mag niet klagen, maar ik denk ook aan mijn medemens, die elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen, om voor zijn/haar gezin en zichzelf te zorgen. Ik denk aan de ouderen, die het ook zwaar hebben.
  Ik gun met name die mensen een beter bestaan.
  Ik gun hun kinderen ook het recht op beter onderwijs en daaruitvloeiend een goed betaalde baan, zodat zij beter in staat zijn voor zichzelf te zorgen.
  Er zijn nog meer voorbeelden te noemen, waarom juist allochtoon NL voor het merendeel links heeft gestemd, maar dat weten de stemmers zelf ook wel.
  Ben daarom ook zeer tevreden dat de SP de grootste overwinnaar is.


  Maak melding

 5. Beste mevrouw Hetty,
  Ik wou toch even reageren op wat u beweert.
  Het gaat mij meer om de onafhakelijkheid.
  De negers widen de onafhankelijkheid,de Hindoestanen niet,en zeker die uit NICKERIE,
  Maar de negers hebben het gewoon door gedrukt,en nu wat is paramaribo nu,vol dieven en verkrachters en aids,ik ga elk jaar naar NICKERIE daar voel ik mijn thuis ik zal blijven streven naar een apart status voor NICKERIE,die mensen werken hard,en die mensen voede de negers in de rest van suriname.en het is gewoon een feit dat de suriaamers gecontroleerd dienen de worden.
  dank zij die negers worden wij ook de dupe.
  laat de negers weg gaan uit suriname,terug naar Gana of zo ( naar afrika) dan zou u zie hoe suriname zich ontwikkeld maar ja je komt van die vlegen niet af.
  vr gr cees..


  Maak melding

 6. Niet links Nederland heeft ons de onafhankelijkheid ingejaagd,maar Aron en Lachmon,Den Uyl was er absoluut geen voorstaander van.
  Ja Aron en Lachmon spinden op de miljarden hulp,wat Suriname zou en heeft gekregen.
  Niet links heeft de vernederende situatie gecrieerd,maar rechts,zie Rita Verdonk,Donner enz.
  Hetty,moesten we dan rechts stemmen??Wilders,Verdonk of 1NL,LPF enz..
  Ik denk dat Surinamers links stemmen,omdat we een sociaal gevoel in onze donder hebben en de SP op zeker,komt op voor de ALLOCHTONEN,dus why not???

  Goed Zo SP,geen woorden maar daden,de ALLOCHTONEN prijzen zich gelukkig met deze verkiezingsuitslag,Rita Verdonk is history.


  Maak melding

 7. @Cees

  U bent typisch zo’n geval waardoor de vooruitgang van Suriname stagneert. Etnisch denken. Dat is wat u doet. Weet u wat u moet doen? Met Verdonk, Wilders en Pastors een eigen staat oprichten midden in de oceaan. 3x raden wie er als eerste (zonder reddingsvest) de oceaan in wordt gedonderd. Suriname anno 2006 heeft niets aan mensen met een denkwijze als de uwe.


  Maak melding

 8. Cees, je moet niet lullen,Surinamers moeten wat mij betreft helemaal niet stemmen want hoeveel Surinamers worden als Nederlanders door jullie gezien???

  Ja nu krijgen ze een stembiljet en worden voor een paar dagen als nederlander beschouwd maar daarna is het weer over.

  Weet jij wel hoeveel voedselbanken door buitenlanders worden gerunt???Veel!!!
  Buitenlanders verstrekken bij sommige voedselbanken aan jullie blanken,dat is pas triest,in jullie eigen land je handje ophouden bij een buitenlander,is het anno 2006 zo erg geworden in Nederland??

  Niet elke werkloze is een surinamer,surinamers werken ook hard,kijk maar hoe hun huizen zijn ingericht,kijk maar hoe ze zich kleden,kijk maar hoe ze koken er is altijd genoeg voor onverwachte gasten,en heus geen aardappels hoor,kijk maar wat voor auto’s ze rijden,als jullie geen nieuwe/mooie auto krijgen van jullie werk,dan heb je die ook niet,of het zou wel kunnen maar te gierig om je geld uit te geven,en je kan mij niet vertellen dat ze dat allemaal van een uitkering doen,van een lening ook niet want daar moet je een baan voor hebben,en als het criminelen zijn,of uitkeringsfraudeurs bv dan is dat niet hun schuld maar van de instantie die moeten dan beter hun werk doen want anders ze geven de aanleiding ervoor maar ja blanken doen dat ook dus dat is iets algemeens.

  Maar maak je niet druk,als ik stem,stem ik in Suriname op de NDP van Bouterse.
  Of Surinamers in Nederland moeten stemmen op Wilders,want zo iemand moet er ook in Suriname zijn zodat we daar de grenzen ook kunnen dichtgooien want er komen daar steeds meer van jullie soort.

  Waarom moeten surinamers een uitkering aanvragen??Omdat ze worden gediscrimineerd bij het solliciteren,en wat dan nog jullie hebben Suriname 300 jaar geplunderd dus ze hebben recht op iets regug,ze stelen in ieder geval niet.


  Maak melding

 9. Beste Mensen,
  Ik zie geen andere reden,dan dat de surinamers sp hebben gestemd dan, dat zij het idee hebben dat, het dan allemaal beter wordt.
  Het verleden heeft al keer op keer bewezen dat waarneer links aan de macht is dat het daarna puin ruimen wordt,jullie snijden dan in jullie eigen hand,want dan moet er weer bezuinig worden,en dan moet je ze dan horen.
  maar, dat kan jullie niets schelen,jullie neuzen zijn kort.of wel korte termijn politiek.blijf voor al links stemmen.
  vr gr cees..


  Maak melding

 10. Wat een gezeur iedere keer weer over de onafhankelijkheid van Suriname.
  Morgen is het alweer 31 jaar geleden dat de republiek Suriname werd geboren, na een zeer moeilijke bevalling, geleid door de gynaecoloog Hindori.
  Het kind is dus nu bijna 31 jaar, maar bevindt zich nog steeds in de luiers.
  Het probeert nu heel voorzichtig te kruipen en i.p.v. dat men het kind leert te staan en vervolgens te laten lopen, is men konstant op elkaar aan het schelden.
  Dat met name de 2 grootste etnische groepen van Suriname het nog steeds niet willen inzien, dat ze door met elkaar samen te werken, het land kunnen opbouwen, vliegen ze elkaar konstant in de haren.
  Reactie nummer 6 is daar weer het voorbeeld van.
  So Sad!


  Maak melding

 11. we hebben recht op dat van nederland, want dit land is opgebouwd met de zweet van onze voorouders. Dus we mogen plukken wat we kunnen plukken. Wat het probleem is voor on is het feit dat er geen eenheid is onder ons en de discriminatie die er nog steeds is onder de zwarten en de hindoestanen.
  Nederland heeft ons de onafhankelijkheid gegeven zonder bloedvergieten omdat ze ons dat graag wilden geven. Is ook goed dat we onafhankelijk zijn geworden, maar onze politieke leiders zijn niet goed om gegaan ermee vandaar dat we vandaag nog ermee zitten. We moeten niks pikken van Nederland, maar we moeten onze plaats gaan opeisen.
  Nederland mag niet op onze hooefd gaan zitten.

  Bakra basi keba


  Maak melding

 12. Saya

  Ik ben het helemaal eens met jou schrijven.
  Er wordt inderdaad teveel ophef gemaakt.
  Sommigen weten het altijd goed te brengen.
  Jammer genoeg weten ze vaak niet wat ze daarmee bedoelen.Ik heb geleerd om mij niet meer te ergeren aan de kortzichtigheid van sommigen die totaal geen inzicht hebben in bepaalde situatie en toch nog durven om onzin uit te kraaien.Begrip is ver te zoeken.
  Jou voorbeeld over het geboren kind vind ik geweldig.Ik ben van menig dat het kind die na 31 jaar nog niet heeft leren kruipen nooit meer zal kunnen lopen.Hopelijk begrijp je wat ik hiermee bedoel.Met vriendelijke groet en een fijn weekend toegewenst.


  Maak melding

 13. Cees.

  Gelijk heb je!
  Ik ga ook niet voor de mooie praatjes, ben geen klein kind. Ze beloven een zakje snoep als je op ze stemt, en.. dan komt de aap uit de mouw! Dan is het al veelste laat.
  Denk eraan landgenoten we leven in Nederland;)


  Maak melding

 14. Oke dan Marlene we moeten niks van die witte mannen zij pikken ook niks van ons en ze worden er steeds openlijker ons te haten en te kleineren.

  Heel die verkiezing is bullshit,ze smijten met belasting geld om mensen te lokken op hun te stemmen en als ze al éénmaal op hun plekken zitten hebben ze niks meer met de burgers te maken.

  En ze blijven maar ouwehoeren over hoe de politiek in Suriname zn werk doet,zelfs doen ze het ook niet beter want ik denk dat het volgende jaar weer stemmen wordt.Ze vallen weer.

  Ze zeggen dat buitenlanders groepjes vormen en hun eigen mensen opzoeken,wat doen hun??Zij trekken toch ook naar hun eigen mensen,heel rechts,dus wie geeft nou het voorbeeld??

  Het enige wat ik erg vind is dat ze elke buitenlander over één kam scheren.Dat doen wij ook niet met alle witte mannen toch?


  Maak melding

 15. Cees,

  Wat ben jij een lafaard. Geef gewoon toe dat je geen blanke nederlander bent zoals je de rest wil doen geloven. Je bent gewoon een racustische hindoestaan. Wat heeft een blanke nederlander ieder jaar te zoeken in Nickerie en ook alles eraan te willen doen dat Nickerie gescheiden wordt van de rest. Wat zeur je, ga terug naar Sur. en help mee het land op te bouwen i.p.v. ongefundeerde kritiek te leveren. De negers zouden voor de onafhankelijkheid gezorgd hebben. Prima, maar wel met medewerking van een hindoestaan, mooier kan het niet. Ben je vergeten dat Hindorie’s stem doorslaggevend is geweest? Zonder die ene stem was het nooit gelukt. Jammer, dat hij veels te vroeg is gestorven, hij was een echte surinamer en een groot man. En wat betreft drugs en alle andere zaken waar je de negers van de schuld geeft wil ik het volgende onder je aandacht brengen; in de jaren zestig en zeventig waren het de hindoestanen (


  Maak melding

 16. vervolg 17.
  Er is iets mis gegaan. Maar goed, ik ga verder. In de jaren zestig en zeventig waren het de hindoestanen die drugs naar ned. smokkelden. Zij, en daarmee bedoel ik een zeer bekende surinaamse hindoestaan die surinaamse produkten naar nederland verscheepte. Mijn excuses aan de hindoestaanse bevolking want dat wat ik net heb aangehaald is beslist niet cultuur gebonden. Omdat cees het over de negers heeft haal ik dit voorbeeld aan. Hiermee wil ik duidelijk maken dat niet de negers drugs etc. heeft uitgevonden. Volgens mij waren de echte drugshandelaars al steenrijk toen de negers het ontdekten. Let wel; voor mijn part worden alle drugshandelaars, verkrachters en moordenaars op een schip zonder voedsel en water midden op de Atlantische oceaan gezet ongeacht welke ras. Cees je bent een surinaamse racist die te laf is om daarvoor uit te komen. Ach, het is toch lekker makkelijk om te doen alsof je een blanke nederlander bent door bijv. te praten over voedselbanken etc. Ik volg het nieuws op de voet beste meneer cees en de beelden die ik totnogtoe bij de voedselbanken heb gezien lieten meer blanke nederlanders zien. Daar ging je al de fout in. Vervolgens de opmerking dat de negers het land moeten verlaten en naar Afrika gaan. Wat een lachertje, dit is echt iets voor een racist van surinaamse afkomst, een blanke nederlander heeft er echt geen belang bij als wie dan ook in Sur. wil blijven of niet. Als het aan hen ligt verhuizen wij allemaal, ook jij cees naar Suriname. En denk erom Cees, de negers waren al lang voor 1873 in Sur.

  Anita


  Maak melding

 17. Het feit dat de negers er lang voor 1873 in Suriname waren heeft niets te maken, dat de negers wel of niet uit dat land moeten vertrekken. De autochtone bewoners van Su zijn de Indianen en dat zullen ze altijd blijven ook.
  Ik kan het niet uitstaan, dat de ene keer de creool de hindustaan vertelt te vertrekken en de andere keer is het weer de hindustaan die dat tegen de creool beweert.
  Ben het volkomen mee eens dat alle criminelen van welke afkomst dan ook zonder pardon berecht moeten worden.
  Dat hindustanen zichzelf verrijkt hebben
  door in drugs te handelen, wil nog niet zeggen dat alle hindustanen zich daarmee bezighouden. En ook niet dat elke rijke hindustaan(se) daarmee zijn/haar rijkdom
  bij elkaar heeft vergaard.
  Criminaliteit komt overal op de wereld onder elke rassensoort voor.
  Dat drugsgedoe is wereldwijd verspreid en zal nooit meer opgelost kunnen worden en ik geloof echt niet dat geen enkele afkomst daarvan verschoond is.
  Wat cees betreft, in een eerdere reactie heb ook ik mijn negatieve mening over hem gegeven.
  Zonder respect voor elkaar zal het in Suriname nooit goed gaan.
  Het doemdenken van de etnische groepen in Suriname zal nooit ophouden.

  So Sad


  Maak melding

 18. Beste Anitaen Saya.
  De Mensen in NICKERIE wilden helemaal geen onafhanelijkheid,het is ze door de strot gedrukt.en dhr Lachman wilde het ook niet.Zij woorden waren suriname in nog geen dertig jaar.en hij heeft gelijk gehad, wij zijn nu reeds de dertig voorbij,en kijk wat er van terecht is gekomen.niets en de mensen in NICKERIE moet 3x maal zo hard werken om die boeven in paramaribo en de rest te onderhouden.is het dan zo slecht idee om de streven naar NICKERIE onafhanelijkheid,NICKERIE heeft niets met suriname van ouds her,wel met hun buurland.
  En het komt die mensen ook toe. verder ben ik geen RACIST alleen jullie moeten je ogen niet sluiten, maar kijk is on je heen,als je in suriname bent.
  En dat men jullie, oproepen om links te stemmen,om jullie hand op te houden. in de hoop dat Jan Tomaat en Wouder sintbos iets in jullie schoen gaat stoppen hebt jullie het gewoon mis.ga werken dan kunnen jullie ook elk jaar naar suriname.
  vr gr cees..


  Maak melding

 19. Hoe kan iemand die zich in zijn reactie nr 6 denigrerend uitlaat over een bepaalde etnische groep, beweren dat hij geen racist is!
  Ik leef in een vrije democratie en ik bepaal zelf nog altijd welke politieke partij mijn stem krijgt.
  Niemand maar dan ook niemand heeft het recht om voor mij uit te maken dat ik hoop dat die partij mijn portemonnee goed zal vullen.
  Het is verregaande brutaliteit om voor een ander te bepalen wat die denkt.
  Cees je bent meer dan brutaal, je bent hondsbrutaal, om voor anderen te denken en voor hen te willen bepalen hoe zij zich moeten gedragen.
  Kerel verbeter de wereld en begin bij jezelf.


  Maak melding

 20. Beste Mevr,Dhr,saya.
  Ik bepaal niet waar op uw moet stemmen,dat doet uw achterban voor uw,alleen ik vind het nogal raar dat uw er van uit gaat dat,dan uw, potemonnee gevuld raakt.
  en op andere berichten van uw ga ik niet op in..
  blijf maar lekker uw hand op houden bij de sp van jan tomaat en wouder bossind..
  verder veel geluk in uw verdere leven..
  vr gr cees..


  Maak melding

 21. Beste Saya, Cees en Hetty

  Ik denk dat je hetgeen ik over de hindoestanen m.b.t. drugs heb geschreven niet goed hebt gelezen. Ik ben volgens mij duidelijk geweest in die zin dat ik ook mijn excuses heb aangeboden aan de rest van die groep. Ik wil die fout beslist niet maken om te generaliseren. Hele groepen worden dagelijks op een grote hoop gegooid en daar doe ik niet aan mee. Wat ik heb gedaan is aangeven hoe het in het verleden wel is geweest. Ik heb in de jaren zestig hier gewoond,gestudeerd en keerde begin zeventig terug naar Sur. Ik ben nu sinds 1990 hier vanwege studiedoeleinden van mijn kinderen. Ik kan over alle positieve en negatieve momenten van sur. praten. Neem maar de onafhankelijkheid, een zeer emotioneel moment toen de nederlandse vlag gestreken werd en de surinaamse vlag gehesen. Nederland is voor mij echt niet de hemel op aarde zoals die voor sommigen is, ned. is voor mij slechts een middel om mijn doel te bereiken.
  Het is jammer dat uitgerekend hier in Ned. de grootste twee etnische groepen van sur. elkaar de grond in proberen te boren.Wat dat betreft benik het volledig met je eens Saya.
  Om in te gaan op wat ik schreef over 1873 heeft te maken met het feit, dat ik mij niet kan herinneren dat iemand ooit het lef heeft gehad om tegen welke bevolkingsgroep dan ook te zeggen dat die terug moet naar India of Java. Ja, dan kom je in de verleiding om te wijzen op het feit, dat de negers in vergelijking met de hindoestanen de eerste waren, uiteraard m.u.v. de oorspronkelijke bewoners(de indianen).Ik vraag mezelf vaak af hoe het komt dat surinamers zo racistisch denken hier in ned. want racisme is weliswaar altijd geweest in de surinaamse gemeeschap maar het lijkt erop dat het hier in ned. erger is geworden. En maar klagen dat de hollanders discrimeren, zij zijn in ieder geval de lachende derde.
  En wat het stemmen op links betreft; nou wat geeft dat, iedereen is toch vrij om te stemmen op welke partij hij of zij wilt. Die cees mocht van mij gerust op Wilders stemmen. En stemmen op links wil niet zeggen dat het allemaal uitkeringstrekkenden zijn, het zijn mensen die rekening houden met anderen en niet aan zichzelf alleen denken. Beste mensen, waarom zou ik mij druk maken. Volgend jaar hoop ik 60 jaar te worden en dan mag ik stoppen met werken als ik wil. Maar ach waarom zou ik dat doen als de gezondheid dat toelaat, ik zie het zo, als ik blijf werken moet ik meer sociale premie betalen en dan kan de bijstand misschien omhoog voor de mensen die ECHT niet in staat zijn te werken.Ja toch Cees.? volg mijn voorbeeld en dat van vele andere hardwerkenden maar op.
  En Hetty, zoek de fout niet bij de hollanders wat betreft het lage pensioen maar bij onze eigen mensen m.n. de vakbondsleiders, zij hadden voor een waardevast pensioen moeten zorgen. Dat hebben zij in het verleden nagelaten. Ik zit ook met het probleem, dat ik ruim 20 jaar pensioen premie heb betaald en blij mag zijn als ik volgend jaar recht heb op 1 srd. in de maand. Da,s de realiteit, helaas.

  Anita


  Maak melding

 22. Beste Anita,

  Idd heb je je excuses aangeboden, maar ik heb dat over de hindustanen aangekaart, omdat er wel meer is beweerd dat alleen hindustanen zich met drugs bezighouden en dat is pertinent niet zo.
  Ook ik snap niet waarom men elkaar zo discrimineert. Wat mij keer op keer opvalt, is dat ze het allemaal hebben over hun geliefd en switi Suriname en toch elkaar uitschelden.
  Ik heb nooit in Suriname gewoond, maar wel veel over gehoord via mijn ouders.
  Wat ik van hen heb begrepen is dat discriminatie er ook altijd geweest in Suriname met name tussen de 2 grootste etniciteiten.
  Mijn moeder heeft wel een paar keer te horen gekregen dat ze mag opdonderen naar India en dat door creolen en niet alleen in Suriname ook hier in NL.
  Maar in NL schijnt het dat die 2 groepen elkaar nog meer in de haren vliegen.
  Ik heb vele reacties gelezen hier, ook dat de hindustanen mogen vertekken naar India.
  Maar de eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat het andersom ook gebeurt.
  En dat noem ik onverdraagzaam zijn naar elkaar toe. En wederom zolang men elkaar niet met het nodige respect zal behandelen, zal dat de ontwikkeling van Suriname niet ten goede komen.

  Cees op jou zal ik ook niet meer reageren.
  Je bent het niet waard!


  Maak melding

 23. Beste Anita,
  Ik ben blij dat u mijn begrijp,het is mijn een doorn in mijn oog dat de ouderen er in de loop van de jaren er zoveel op achteruit is gegaan,mijn party de vvd had het altijd hoog in hun vandel,goed te zorgen voor ouderen,en ik ga er nog steeds van uit dat mijn party zich houd aan hun woord,en anders doe ik het wel.
  Er zijn zoveel uitkeringstrekkers,die gewwon aan het werk kan,maar door de slappen houding van de laaste termijnen van onze regeringen en met te veel zachten hand want o wee vooral rustig brengen want je woord anders als racist, uit gemaakt,en voor de nederlanders kunnen er wel sloelen en of ander stukken door de lucht vliegen,dat was de praktijk,wat ik u wilt zeggen dat door deze gedrag van onze slappen regeringen in het verleden,moet de ouderen er voor opdraaien,dat is pas discimimatie.
  Anita ik hoop dat wij op deze wijzen elkaar mag ontmoeten.
  vr gr cees..


  Maak melding

 24. Beste Saya,

  Ik heb je reactie met bewondering gelezen. Je vraagt je misschien af waarom die bewondering. Wel om het simpele feit, dat jij voor iemand die niet in Sur. heeft gewoond veel meer inzicht heeft dan menigeen.Dat men weleens tegen je moeder een dergelijke opmerking heeft gemaakt is uiteraard minder maar net wat je schrijft omgekeerd gebeurd dat ook. Zelf vind ik het een lachertje, omdat ik mij niet kan voorstellen dat in suriname welke bevolkingsgroep dan ook het recht heeft de andere te vertellen dat hij/zij terug moet naar het land van de voorouders. Het toppunt is natuurlijk dat het hier in ned. ook gebeurd. Voor de hollanders een lachertje natuurlijk als ze horen dat de ene buitenlander de andere zegt dat hij/zij terug moet naar het land van herkomst/voorouders. Wat dat betreft zou ik mij beslist niet druk maken. Ik hoop dat de verschillende bevolkingsgroepen m.n. de grootste twee zich de komende tijd gaan bezinnen over hoe het verder moet. Men vergeet echter, dat als het erop aankomt wij allemaal allochtonen zijn ongeacht ras, kleur of wat dan ook. Het zou daarom goed zijn als alle surinamers van welke bevolkingsgroep dan ook samen een vuist maken tegen het rechtsextremisme i.p.v. elkaar de ogen uit de kassen te krabben. Terwijl wij allochtonen aan het bekvechten en haatzaaien zijn groeien partijen als Wilders, Pastors, Lijstfortuin etc. Het enige advies dat ik aan iedereen wil meegeven is; geef de hollanders geen reden om te zeggen, zie je ze zeggen hoe vredelievend ze in sur. met elkaar samenleven terwijl ze mekaar afmaken op internet.

  Saya, het gaat je goed en terecht dat je zegt dat je niet meer op cees gaat reageren.

  Anita


  Maak melding

 25. Beste cees,
  Ik ben bang dat je mijn boodschap niet goed hebt begrepen. Zoals je schrijft lijkt het erop dat wij op een lijn zitten, maar dat klopt beslist niet. Wat dat betreft heb ik meer afiniteit met Saya. Vandaar ook, dat ik mij bij deze achter haar schaar door niet meer te reageren.
  Het beste ermee en niet te vergeten met de commissie Verdonk.
  p.s Verdonk is toch nog lid van v.v.d. of niet soms?

  Anita.


  Maak melding

 26. Cees,

  Beter hou je gewoon je kop want jij doet precies wat de nederlander wilt nl : STOKEN tussen anderen en thuis tijdens een bakje koffie en 2 aardappeltjes zitten lachen!!

  Jij heb niet eens recht van praten,ga eerst de boel in Nederland op een rijtje zetten met goed resultaat en trek daarna pas je bek open over anderen.


  Maak melding

 27. Beste Su,Anita,
  Zo su wat een grote mond zet u op,maar dat vind ik niet erg,dat is zwakheid.
  En Anita jammer dat u mijn niet wilt begrijpen maar wij hindoestanen vooral uit NICKERIE zullen de negers nooit als een broeder en of zusters gaan beschouwen.
  Ik heb dat uitgelegt,en daar hou het voor mij op.Ik ga vanavond weer lekker aan de koffie..
  Tot ziens.vr gr cees..


  Maak melding

 28. Beste Anita,

  Bedankt voor je leuke reactie.
  Dat ik begaan bent met Suriname heeft te maken met het feit dat mijn ouders daar zijn geboren en getogen. Ik hoor en zie het verdriet in hun stem en in hun ogen, als ze het over dat land hebben.
  Mijn ouders zijn beiden met de vut, het liefst zouden zij graag hun oude dagen in Suriname willen doorbrengen.
  Maar om hun kinderen en kleinkinderen blijven ze hier wonen, maar gaan wel overwinteren in Suriname.
  Er zijn zoveel ouderen die dat ook graag willen, maar om diverse redenen niet kunnen.
  Dat gaat mij niet in de koude kleren, want alle ouderen en met name onze eigen Surinaamse ouderen gun ik het van harte dat ze hun oude dagen in hun geboorteland zouden kunnen doorbrengen.
  Gun je ook het allerbeste, want gezien je, nee sorry uw leeftijd, had u mijn moeder kunnen zijn.
  Tang boeng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.