woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelsdispuut Suriname en Jamaica bij Caricom

Handelsdispuut Suriname en Jamaica bij Caricom

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 nov – Het handelsdispuut tussen Suriname en Jamaica is in handen gelegd van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Tot bemiddeling is besloten tijdens een vergadering in Guyana van de Caricom-raad voor Handel en Economische Ontwikkeling. Suriname heeft fel van zich afgebeten.

Geëist is onder meer dat Jamaicaanse deskundigen zo snel mogelijk de Margarine- & Vettenfabriek in Paramaribo komen inspecteren. Ook is gepleit voor uniforme toelatingseisen voor importproducten. “Wanneer we zonder problemen naar één Caricomland exporteren, moet het zo zijn dat we probleemloos naar alle andere lidstaten kunnen exporteren”, zegt Marica.

Dezelfde standaarden moeten overal gelden “Anders heeft het geen zin om één markt te zijn”, aldus Marica. Jamaica’s argument om de boter te weren, vanwege onbekendheid met de Surinaamse zuivelproductie, is niet steekhoudend. Trinidad en Tobago, net als Suriname en Jamaica lid van de Caricom, accepteert het product wel. De Caricom zal erop toezien dat de inspectie zo snel mogelijk plaatsvindt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES