donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieFrankrijk investeert in energieplan met Suriname

Frankrijk investeert in energieplan met Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 nov – Frankrijk gaat vijfentwintig miljoen euro investeren in een gemeenschappelijk energieplan van Suriname en Frans Guyana. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Onder meer zullen de elektriciteitssystemen van beide landen op elkaar worden aangesloten. De resultaten van de haalbaarheidsstudie zijn reeds binnen.

“Het project is economisch haalbaar, past bij de financiering van het Energie Masterplan en biedt goede perspectieven voor energie als exportproduct”, zegt van Ravenswaay. In 2008 moet de aansluiting compleet zijn. De bedoeling is onder meer een betrouwbare voorziening en kostenbesparing. Ook moet op termijn de industriële ontwikkeling in beide landen bevorderd worden.

Voor een financieel debacle hoeft niet te worden gevreesd. “Het project heeft een hoog rendement en kan zich binnen de kortste keren terugverdienen. Voorwaarde is wel dat het Tapanahoni-/Jaikreekproject moet worden uitgevoerd”, aldus Van Ravenswaay. Dat project moet de watertoevoer vergroten naar de waterkrachtcentrale te Afobakka. De centrale wordt gezien als spil in een energieplan voor de drie Guyana’s: Suriname, Frans Guyana en Guyana.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. energie export? welke kant uit? voor frankrijk naar suriname jaja.
    Suriname kan het huidig te kort aan energie niet wegwerken en men praat over export. triest.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES