Suriname laat medeverdachten Roger Khan gaan

0

PARAMARIBO, 22 nov – Drie medeverdachten van de aan de VS uitgeleverde Guyanees Shaheed Roger Khan, mogen naar huis. Dit meldt de Ware Tijd. De verdenkingen tegen de Guyanezen zijn ingetrokken. Verdere aanhouding is wel gelast in afwachting van de deportatie. Het lot van de Surinaamse verdachten is nog onbekend.

De groep Surinamers en Guyanezen zijn in juni aangehouden tijdens politie-invallen op twee adressen in Paramaribo. Waarom de Guyanezen Sean Belfield, Paul Rodrigues en Lloyd Robert in vrijheid worden gesteld, is nog niet duidelijk. De Guyanese waarnemend korpschef, Henry Greene, heeft inmiddels bevestigd dat hij geïnformeerd is over de invrijheidstelling. Ook is gevraagd dat de mannen worden opgehaald na uitzetting.

Zakenman Khan was aangehouden voor drugshandel en illegaal wapenbezit. Hij werd later ‘gedeporteerd’ via Trinidad, waar Amerikaanse veiligheidsmannen hem ophaalden. Volgens het OM vormde Khan “een gevaar voor de openbare veiligheid, orde en rust.” Guyana, waar hij ook gezocht werd, had al in een vroeg stadium laten weten niet geïnteresseerd te zijn in zijn aanhouding.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.