Fraude lijfwacht irriteert Surinaams staatshoofd

32

PARAMARIBO, 22 nov – De zaak rond de aanhouding van de van oplichting verdachte veiligheidsman van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, zit president Venetiaan niet lekker. Dit meldt de Times of Suriname. Minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer is ontboden. Centraal aandachtspunt waren de activiteiten van veiligheidsman Chico.

Tegen de man zijn verscheidene aanklachten ingediend. Hij zou geld hebben aangenomen voor domeingrond. Jong Tjien Fa bevestigt dat er een smet is gelegd op zijn ministerie, maar ontkent elke betrokkenheid. Ook Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur zou geen blaam treffen. “Chico was niet mijn handlanger en ik kan zeker zeggen dat hij dat ook niet is geweest van mijn partijvoorzitter”, zegt Jong Tjien Fa.

De man heeft eenvoudigweg misbruik gemaakt van zijn positie. Volgens Jong Tjien Fa betrof de ontmoeting met Venetiaan een ‘reguliere bespreking’ over het beleid van zijn ministerie. Bronnen uit Venetiaan’s politieke partij NPS, menen dat het staatshoofd niet bepaald gelukkig is met de aanhoudende klachten over het grondbeleid. “De NPS staat bekend als een integere partij en we moeten die integriteit beschermen.”


32 REACTIES

 1. Ha.Ha.haaaaaaaaaaa, het gaat weer lekker in de chantage coalitie.
  Chico no frde zeg gewoon wie er nog mededen en wees voorzichtig met wat je eet in detentie.
  We benne benieuwd.
  Kijken of mijn posting weer wordt gecensurreeerd.


  Maak melding

 2. “Chico was niet mijn handlanger en ik kan zeker zeggen dat hij dat ook niet is geweest van mijn partijvoorzitter”, zegt Jong Tjien Fa.

  De man heeft eenvoudigweg misbruik gemaakt van zijn positie

  En wie is jou handlanger dan?
  en maak jij niet misbruik van jou positie.


  Maak melding

 3. dit vergat ik,we zijn benieuwd als hij alleen de bak in zal draaien want dat zou onmogelijk zijn.hij alleen kan dit niet klaren zoals gils en carlos arron.kamperveen zou zeggen we benne benieuwd,ik mis die man.


  Maak melding

 4. dus iedereen ontkent betrokkenheid en alles komt in orde?
  dus venitiaan denkt dat als hij tjon tjin fa in de ogen aankijkt en vraagt dat die niet gaat liegen?Dat die zal zeggen ja ik ben erbij betrokken? Onvoorstelbaar, deze president


  Maak melding

 5. ja beste mensen,
  En nu maar alles ontkennen en wederom in doofpot stoppen, want het zijn de handlangers van Jong Tjien Fa en Somohardjo net als bij oud minister Balesar.
  Wordt het niet tijd dat deze corrupte sootje naar huis gaat ?????????????????????


  Maak melding

 6. De NPS staat bekend als een integere partij en we moeten die integriteit beschermen.
  Wat is er verkeerd aan die zin.Lachertje al sinds de onafhankelijkheid,


  Maak melding

 7. El Vene is de lijder van alle kwaad in surbo.

  Hij is de bescherm heer van alle vormen diefstal.oplichters.verkrachters.rovers.moordernaars.intimidaties…binnen als buiten het parlement..

  Go zomaar door.Als het niet waar is,laat hij opstaan en tegenin gaan.

  Hij accepteerd alles en doet niks,dus medeschuldig …
  Alleen wat de moorden van 8 december 1982 betreft heeft hij soms iets te vertellen,maar verder is het ook niks..al 25 jaar bereiding voor wat.alles is kant en klaar,alleen voor de rechter brengen..

  Dank zij wij het volk zit hij ermee en weet ook geen raad.
  Aftreden kan hij niet,dan heeft hij verder met liesbed ook niks te doen ,dan elkaar aankijken.
  Laten we wel zijn 20 tot 30 duizend srd per maand is toch heeft veel paissa ..

  Dus accepteer maar wat komen gaat en morgen is weer een nieuwe dag tot de dood je schijdt..
  Wat met het land en volk gebeurt ,ach ze leven ook verder in de armoede..


  Maak melding

 8. Maak zijn echte naam en eventueel foto bekend zodat eventueel door hem opgelichtte en nog toekomstige op te lichtten personen weten met wie zij van doen hebben. Scandalig toch dat weer eens zulke dingen naar buiten moeten komen.


  Maak melding

 9. Ik vind het schandalig wat er gebeurd in Suriname,wat Domeingrond betreft en ook wat de stichting woningen betreft. De bevolking die daarvoor in aanmerking moet komen,komt niet aan zijn trekken. Over corrupt gesproken en fraude. Ik moet er erg hard omlachen. Men gaat mensen aanpakken op fraude,Nou, dan moeten alle hoge pieten op gesodemietert worden van de Ministeries.Zoals men zegt, de rijken worden rijker en de armen worden bedelaars.


  Maak melding

 10. Gisteren heb ik een lekkere roti gegeten en uit gierigheid daarna een groot glas milkshake. Op een of andere manier heb ik hierdoor een buikloop gekregen die mij nu verschrikkelijk irriteert.
  Om deze irritatie te genezen heb ik 9 norit tabletten ingenomen en alles lijkt de goede kant op te gaan.
  Nu lees ik dat Vene ook last heeft van irritatie. Ik hoop dat hij net als mij ‘iets’ doet om deze irritatie tegen te gaan. Ik hoop dat hij snel wat doet, maar zoals we onze surinaamse ‘lijders’ kennen zullen we niet versteld moeten staan als Chico morgen tot beleids adviseur benoemd wordt.
  Mi no e hor mie bro, in elk geval ….
  God zij met ons Suriname


  Maak melding

 11. O irriteert,dit El vene ? aben mu sabi dati disi jampa na furuman,Gods molen maalt langzaam maar zeker,de tijd is aangebroken,ja vene wil koet kekoet aan het bewind president van Su.zijn mek a njang a sapa.om bouta niet de kans te geven,moest somo.zoet worden gehouden
  met een hammer,zowel een bankrover om mee te werken. Ajuru fu Gado doro.dus hij moet zich niet geirriteert voelen,Suriname paraat,
  dat riep vene op de 60ste verjaardag van nps
  dus el vene……paraat.

  Akuba


  Maak melding

 12. nps…integer? Heel merkwaardig. Louter om het feit dat de nps samenwerkt met bankovervallers, verkrachters, drugskoeriers en drugsbaronnen, sukkels en lamlullen c.s. is het gebruikte woord integer heel merkwaardig


  Maak melding

 13. …..boodschap aan Vene: straffeloos ruimte bieden om te laten stelen of het plegen van andere criminele activiteiten door coalitiepartners,ongeacht welke,maken ook dat de tien schone vingers onherroepelijk besmeurd raken…..dus liever met opgeheven hoofd eerlijk vroegtijdig naar huis dan tezamen met criminelen, kostte wat kost, de rit uitzitten…think it over my friend…you are the ‘BOSS”…..


  Maak melding

 14. Schop die twee kerels eruit, als jij het niet wist (slaap niet meer, blijf wakker) deze twee mannen zijn met meer zaken bezig buiten de staat om.

  En roep een schurk nooit meer.. “meneer de voorzitter.”

  Zo langzamerhand is de NPS een ongeloofwaardige partij geworden, dood gewoon een slaapclub.(huis)


  Maak melding

 15. een ding wil ik kwijt is dat de persoon somohardjo nooit deze baan mocht bekleden dat is een maar in suriname kan alles en dat men nu zeg dat niemand wat wist daar geloof ik geen barts van somo na mafia breek me de bek niet open en alls men die dingens wat somo in rotterdam heeft uitgespookt niet weet dan weten ze het nooit meer . dat was het weer


  Maak melding

 16. venetiaan,u bent de president wanneer ga je deze boeven aanpakken.sorry, maar als je niets doet ben je medeplichtig.toon eens lei-
  derschap je wordt bedaald.


  Maak melding

 17. Er komt zeker weer een tijd dat ze met potloot zullen moeten opschrijven hoeveel geld ze hebben verduisterd en verkwanseld.
  En maar roepen dat voorgaande regering corrupt was, wat zijn deze lieden dan, goud eerlijk zeker en hun media vrienden hebben geen eigen mening.
  De media is er om het volk te dienen en in te lichten, kritisch zijn, maar zwijgen zoals ze nu doen.(zonder ruggengraad en nu maar kijken of mijn posting wordt geplaatst want voorwaar ik zeg u mensen, de media is slaafs in Suriname.Met alle respect voor de eerlijke en rechtschapen journalisten die geen hobbyisten zijn.


  Maak melding

 18. Ik ga er vanuit dat het DNA gebouw continu wordt gefilmd i.v.m terrorisme, dus is het haast onmogelijk dat duistere praktijken zich aldaar kunnen laatsvinden.
  Het is voor onbevoegden geen plen en zeker niet voor oplichters van het volk, waar waren de andere veiligheidsmensen van andere ministers vraag ik mij in gemoede af.


  Maak melding

 19. dus als je tegenwoordig lijfwacht bent in Suriname dan heb je een zogenaamde “positie”?

  straks hoor je dat de tuinman van Somo ook betrokken is en dat hij misbruikt maakt van zijn “positie”.

  dit is grappiger dat tele-popi uit mijn jeugd! nu Puki even erbij roepen.


  Maak melding

 20. To Habibi:
  Het gebeurt overal, maar niet zo openlijk als in Suriname. Uit je opmerking blijkt dat het mag omdat er toch overal gebeurd. Kom je soms uit Turkije.


  Maak melding

 21. voor alles is er een oplossing toch? zolang niemand iets doet gaan het stelen en decorruptieve praktijken rustig door. oplossing: in het diepste geheim moet er een clubje opstaan die deze corrupte bende leden ontvoerd ze een mondelinge / schriftelijke bekentenis laten afleggen en vervolgens laten verdwijnen uit de samenleving……
  het is maar een (gekke) gedachte


  Maak melding

 22. NPS: integer, no boi de NPS zit daar zonder enig “DOEL” en zonder enig “BELANG” gewoon idioterie, blindheid/domheid.
  Kinder poppenkast.
  Daarnaast: “BROODPOOT” gedrag.
  Niks en ook niemand staat daar klaar voor het land…. ai-boi NPS…


  Maak melding

 23. to K : het feit dat in Suriname openlijk gebeurt kan ik erom lachen,maar in sommige gevallen doen ze het stiekem en dat is verddrietig.In mijn land is corr.bijna een tweede natuur.Iedereen doet het op zijn/haar manier.Als men de kans krijgt het te doen dan doen ze het!! groeten uit lovely-Island/gordel van smaragd !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.