zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijRechten kind in Suriname nog in kinderschoenen

Rechten kind in Suriname nog in kinderschoenen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 nov – De rechten van het kind worden in Suriname nog niet optimaal beleefd. Dit stellen prominenten uit zowel de particuliere als de overheidssector. De dienstverlening schiet tekort op alle gebieden. Vaak genoeg wordt niet ingegrepen waar zaken verkeerd lopen of verkeerd dreigen te lopen. Ook gaat er in de opvoeding thuis en in het onderwijs nog veel te veel fout.

“Onze kinderen krijgen nog steeds teveel slaag van hun leerkrachten en andere volwassenen”, zegt Marisa Mitchel van het Bureau Equality & Equity, dat een onderzoek heeft verricht naar lijfstraffen op basisscholen. Lijfstraffen worden toegediend zonder ook maar de minste correctie van hogerhand. Niemand die zich bekommert om de gevolgen voor de pupil, zowel psychisch en pedagogisch.

Een doorn in het oog van menige nog is ook de invoering van middagonderwijs voor het secundair niveau. Het belangrijkste argument tegen is de hete atmosfeer waarbinnen dit moet geschieden. Het Surinaamse onderwijs is, zeker voor de lagere niveaus, traditioneel ochtendgeoriënteerd, juist vanwege het klimaat. Deze pedagogische afstemming wordt steeds meer verlaten, voornamelijk vanwege het groeiend tekort aan faciliteiten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
 1. Het is erg jammer dat de regering zich druk maakt om onnozele zaken als geldelijke transacties en hetgeen echt belangrijk is niet ziet.
  De huidige jeudg en kinderen zijn de toekomst van Suriname. Daar moet de regering veel meer in investeren qua onderwijs en ontwikkeling.
  En niet hypocriet meewillen doen aan alles wat er in Nederland gebeurt. Wat ze niet beseefen dat Nederland een hoop onzin wetten heeft wat het land duur is komen te staan. En nu gaat Suriname hetzelfde doen?? Wake up men go your ouwn way…
  Nederland en Suriname zijn ook twee verschillende landen die geenszins hetzelfde beleid kunnen voeren in vele opzichten…


  Maak melding

 2. we moeten onze kinderen op de juiste toon leren praten. dat zal met zich meebrengen dat ze beter kunnen uitdrukken. niet steeds aan kinderen zeggen dat ze hun mond moeten houden. leren luisteren naar kinderen. ze hebben ok hun verhaal te vertellen. en elk verhaal heeft zijn nut. een verhaal waar een probleem in zit dient te worden opgelost. leer kinderen praten en leer naar ze te luisteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES