zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeerderheid Surinaams volk ontevreden over beleid

Meerderheid Surinaams volk ontevreden over beleid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 nov – Ruim tachtig procent van de bevolking in Paramaribo is niet bepaald ingenomen met het beleid van de regering Venetiaan. Dit meldt onderzoeksbureau Rics, dat verbonden is aan de Times of Suriname. Van de vijfhonderd respondenten van boven de negentien jaar die begin november zijn geïnterviewd, geeft slechts ruim vijftien procent aan tevreden te zijn.

De mate van tevredenheid wordt kennelijk gemeten aan de buidel. Ongeveer negentig procent van de respondenten meent achteruit te zijn gegaan of op hetzelfde niveau te zijn gebleven sinds het aantreden van de regering vorig jaar. Iets meer dan de helft zou graag nieuwe parlementsverkiezingen willen. Ruim dertig procent is tegen. Of in de rest van de kustvlakte en in het binnenland dezelfde mening geldt, moet nog blijken.

De regering heeft onder meer in het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2006-2010 onder meer aangegeven dat armoedebestrijding tot de prioriteiten behoort. Via gerichte programma’s en projecten zal getracht worden de armoede terug te dringen en werkgelegenheid te scheppen. Hoe groot de armoede in Suriname precies is, valt moeilijk te zeggen. Volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek zijn de betreffende data moeilijk te vergaren, vanwege de terughoudendheid van respondenten als het de hoogte van hun inkomen betreft.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. degenen die het beleid goedkeuren zijn degenen die heel veel profiteren van deze regering. Ik voel het ook hoor, zeg niet dat ze hun zakken niet mogen vullen, maar ik vind dat ze wel aan de arme bevolking mogen denken.
  We voelen het meneer Venetiaan echt wel, al komen we niet op. We weten niet hoe we het moeten aanpakken als er geen eenheid is onder de surinaamse bevolking
  Surinamers vormen jullie een en kop op ok
  ciao


  Maak melding
 2. suriname! suriname!.
  doet wat voor de volk!!.
  Doet wat voor de volk.
  er zijn weinig bevolking daar, als jullie nu niet kunnen uitkomen, waar gebeurt er over 15 jaren, pinabladeren eten!!!!!!!!! of pinahuttenbouwen.

  Pina!!!


  Maak melding
 3. Suris moeten appe trots zijn op hun lijders.

  Die hebben ze immers zelf gekozen en al vijtigjaren lang.
  Ze willen geen verandering,verbetering,ontwikkeling,vooruitgang.modernisering.
  Dus klagen heeft geen zin. Ze moeten maar dissiplenair stemmen op de oude bokken die de zeventig allang gepasserd en deels aan het dementeren zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES