Suriname zal een volgende ramp beter aankunnen

3

PARAMARIBO, 20 nov – Suriname zal een volgende ramp beter aankunnen. Dit stelt voorzitter Melvin Tjon Sie Fat van het Surinaamse Rode Kruis, SRK. De overstroming die het binnenland getroffen heeft in mei dit jaar is een goede leerles geweest. Er is geleerd van fouten en mogelijkheden om hulp te verlenen. Duidelijk is gebleken waar de zwakke punten zitten.

Onder meer de onderlinge communicatie tussen hulpverlenende instanties behoeft verbetering. Ook de opslag van hulpgoederen is een knelpunt gebleken, vooral in de eerste weken. Met vertegenwoordigers van het Internationale Rode Kruis en Rode Kruisverenigingen van andere landen is een evaluatie gepleegd. Ook is verantwoording afgelegd van de besteding van hulpmiddelen uit binnen- en buitenland.

Het SRK is tevreden over de bijdrage die geleverd is aan Operatie Falawatra. Eerder is door het National Coördinatiecentrum Rampenbestrijding een evaluatie gepleegd, die min of meer dezelfde resultaten opleverde. President Ronald Venetiaan heeft de verklaring van het binnenland tot rampgebied ingetrokken. De meeste hulp is nu gericht op herstel van woon- en landbouwgebieden.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.