Strafeis tegen Air Holland directieleden bekend

2

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt vandaag de strafeis tegen twee voormalige directieleden van de failliete luchtvaartmaatschappij Air Holland bekend. Justitie verdenkt de twee van het witwassen van miljoenen euro’s drugsgeld. Een deel van dat geld is hun bedrijf gestopt, waaronder het geld van drie Surinaamse broers.

De vroegere algemeen directeur Cees van D. en zijn financiële rechterhand Paul G. van Air Holland ontkennen zelf elke betrokkenheid bij het witwassen van crimineel geld. Het OM ziet G. als een van de financiële breinen achter de criminele organisatie.

De belangrijkste missie voor G. was in de ogen van justitie om geldschieters te vinden, zodat het noodlijdende Air Holland kon blijven doorvliegen. Zo kwam hij volgens het onderzoeksteam terecht bij de Surinaamse familie G., die bij de handel in XTC-pillen betrokken zou zijn. De familie was bereid 12,5 miljoen euro in Air Holland te investeren. De rechtbank in Rotterdam doet waarschijnlijk 7 december uitspraak.


2 REACTIES

  1. Beste h…

    Normann Kleine is slechts getuige geweest en is nooit in de verdachtenbank geweest…dus wees gerust.
    Dank zij deze man is toerisme op curacao enorm de lucht in gegaan en heeft zelfs ArkeFly (vroeger Air Holland) haar vluchten verhoogd.
    Dus be proud.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.