zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJeugdpolitie Suriname: cybergames wel gevaarlijk

Jeugdpolitie Suriname: cybergames wel gevaarlijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 nov – Cybergames of computerseplletjes kunnen wel degelijk een gevaar vormen voor opgroeiende mensen. Dit stelt voorlichter Dennis Kolf van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Als eigenaars van cybercafé’s het tegendeel beweren, is dat uit puur eigen belang. Er moet wel degelijk worden gelet op de bezigheden van jongeren.

Cybergames zijn te vergelijken met gokspelen met verslavende werking. Bovendien wordt dat wat als slecht en schadelijk kan worden aangemerkt voor anderen en de samenleving, juist verheerlijkt. In games als Hitman is de speler een sluipmoordenaar en in Grand Theft Auto een dief die het gemunt heeft op dure auto’s. “Deze games kunnen criminele gedachten opwekken”, zegt Kolf tegenover de Times of Suriname.

Als uitbaters anders beweren moet daar maar weinig waarde aan worden gehecht. “Cybergames hebben wel degelijk invloed op de moraal van jongeren”, aldus Kolf. De aangekondigde regulering van cybercafé’s wordt daarom toegejuicht. De discussie over de invloed van computerspelletjes is de laatste tijd vooral aangewakkerd door de aanhouding van enkele jongeren. Die worden verdacht van het plegen van moordaanslagen op zwervers. Zij zouden zijn gemotiveerd na het spelen van bepaalde games.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Ik heb net james bond gekeken, moet je die dingen zien die hij deed, maar ik heb geen zin om iemand neer te knallen. Heb ook spelletjes gespeeld en nothing. wie iets wilt doen gaat het doen.
  er is meer rotzooi in een willekeurige film, maar niemand geeft de schuld daaraan


  Maak melding
 2. Bulllshitttt !!!!!
  Laat je beter voorlichten en laat de regering niet zomaar een censuur op spelletjes invoeren..Iedereen kan zeggen..ja die pc games hebben me het laten doen..maar dat moet je wel hard kunnen maken..deze uitspraak van deze man is pure bull!


  Maak melding
 3. Bestaat de kans niet dat de jeugd de negatieve houding van de regering over neemt VB zaak Ballesesar van o.W.V.
  Witwas praktijk van Gilds. Het optreden van Ronny Brunswijck met een pistool op een voetbalveld.

  Jeugdpolitie laten wij met z,n allen een goed voorbeeld geven.

  Gr.Gilly


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES