zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIllegale Guyanese arbeiders in Suriname beboet

Illegale Guyanese arbeiders in Suriname beboet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 nov –– Ruim tweehonderd Guyanese arbeiders die illegaal werkzaam waren in de bananenindustrie, zijn beboet. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Het feit dat de Guynanezen zijn aangetrokken door staatsbedrijf SBBS, is nog geen vrijbrief voor illegaliteit. Regels moeten worden nageleefd.

De overheid zal daar streng op toezien, ook al betreft het medeburgers van de Caribische Gemeenschap, Caricom. “We hebben ingegrepen toen de case ons bekend werd, ook al gaat het om Caricom-burgers”, zegt Amarello-Williams tegenover Radio 10. Vertoeven in een ander lidland zonder dat er een verblijfsvergunning hoeft te worden aangevraagd mag dan wel gedurende zes maanden.

“Maar dat betekent nog niet dat ze mogen werken “, aldus Amerello-Williams. De boete is vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderden dertig euro). Surinaamse arbeiders op de SBBS-plantages te Nickerie en Saramacca zeggen dat de Guyanezen hen het brood uit de mond stoten. Er wordt voor lagere lonen gewerkt en er zijn steeds minder banen beschikbaar voor Surinamers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Nederlandse toestanden.
  Daarnaast is boete bloedgeld, zij hebben dan voor niks gewerkt.
  “”Verkomen”” is beter dan gewerkte brood uit de mond(weg te halen) te stelen.
  Wie gewerkt heeft moet netjes zijn geld krijgen.dus.. dus.. wees menselijk


  Maak melding
 2. Hebben ze mensen nodig, zet dan een arbeidsbureau op. Kan ook bij de burgelijke stand. Zo weten de anderen ook waar ze heen kunnen. Suriname heeft veel werklozen en ze hebben jullie hard nodig. Waarom maken jullie die lieve mensen niet blij.


  Maak melding
 3. Aangezien de Suri’s niet willen werken doen anderen het wel.
  Wat een gezeur om die mensen een boete op te leggen. Moeten ze gaan stelen zoals de niet werkende Suri’s zich gedragen?
  Gaat onze minister ook aan de vele illegale Chinezen die in het hele land aan het actief zijn.
  En wat betreft Brazilianen, wat gaat onze minister hieraan doen.


  Maak melding
 4. Weer het zelfde die buitenlander is bereid het zelfde werk voor minder te doen, terwijl wij aan de zijlijn gillen dat het werk niet goed betaalt, die buitenlander lijkt wel uit te komen en doet het werkt wel. Wie is het probleem? Ga en neem die banen terug van die guyanezen.Werk ,zeur niet over het loon.


  Maak melding
 5. Geachte minister Amarello laten wij het probleem aan de wortel uitroeien. Waarom beboet je het bedrijf niet? Zo voorkom je dat je achter de feiten aanloopt. Door de bedrijven aan te pakken kan je geld in het laatjehalen.

  Gr.Gilly


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES