vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTaakstraf wordt deel Surinaams correctiebeleid

Taakstraf wordt deel Surinaams correctiebeleid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 nov – Taakstraffen zullen binnenkort deel gaan uitmaken van het Surinaamse correctiebeleid voor jonge delinquenten. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Als de nodige aanpassingen zijn doorgevoerd in de wetgeving, zal de weg vrij zijn voor een integrale en verbeterde aanpak voor sociaal ontspoorde jongeren. De eerste stappen zijn reeds gezet.

Via het project Alternatieve Aanpak voor Jeugdigen zullen enkele instanties zich richten op resocialisatie in zijn puurste betekenis. Taakstraffen, zoals het tewerkstellen in zieken- en bejaardeninstellingen, moeten betere kansen bieden voor een succesvolle terugkeer naar de samenleving. Aan falen wordt liever niet gedacht. “Gebeurt dit wel, dan faalt ook de toekomst van de jongeren”, zegt Santokhi.

De bedoeling is vooral de doelgroep tot inkeer te krijgen. Volgens Santokhi hebben gevangenisstraffen een stigmatiserend effect en lopen jongeren eerder de kans verder te ontsporen als ze voor langere tijd achter de tralies worden gezet. Aan het project dat een jaar lang proef zal draaien, nemen onder meer de jeugdpolitie, de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie deel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. straftaken alleen voor de jonge delinquenten is niet goed genoeg, ik geloof er niet in dat ze zo gecorrigeerd kunnen worden. ik heb er een betere hoop in als zowel de ouders als het kind onder handen genomen worden met andere woorden: niet alleen maar resocialistaie voor de jeugd, maar ook heropvoedingsprogramma’s voor de ouders, want het zijn juist die, die zich zeer asiociaal hebben opgsteld.


    Maak melding
  2. Ik zou niet weten waarom ook volwassen gevangenen niet tewerk gesteld zouden kunnen worden aan bijv. ontwikkelingsprojecten.
    Laat gevangen die daarvoor oud genoeg zijn gewoon werken aan infrasturctuur en bouwprojecten. Leren ze nog een vak ook.
    Tewerkstelling hoeft toch niet perse gelijk te worden gesteld aan onmenselijk of slavernij. Gevangenen leven in principe op kosten van de overheid, dus mogen ze best iets terug doen voor het land.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES