maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse vindt honderdprocentcontrole achterlijk

Surinaamse vindt honderdprocentcontrole achterlijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 nov – De honderdprocentcontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol is ronduit achterlijk. Dit zegt de Surinaamse Jolanda W. (fictieve naam, red.), die net een retourtje Paramaribo-Amsterdam achter de rug heeft. Ze heeft nog nooit zoveel barbaarsheid en grofheid meegemaakt. “Met wijdverspreide armen en benen tegen de muur wordt je over je hele lichaam betast en iedereen ziet dat.”

De hartstocht waarmee zogenaamd naar drugs wordt gezocht, is onvoorstelbaar voor een land waar het spul vrij op straat te krijgen is. “Nederland is een heel nieuwe wereld waar je gewoon op straat je ding kan roken. Ik heb me er echt aan gestoord en vroeg me af waarom wij moeten pinaren om door een honderdprocentcontrole te gaan”, zegt Jolanda tegenover de Ware Tijd.

De zinloosheid van de controle werd pas echt goed ingezien, toen reisgenote Vanessa X een Nederlandse politieagent vroeg hoe coffeeshops drugs binnenhalen. “We willen niet weten hoe de coffeeshops aan de drugs komen”, was het antwoord. Toch straalt de achterlijkheid nog het meest af van de vragen die de ambtenaren op Schiphol stellen. Vanessa: “Toen ik zei dat ik mijn ticket zelf had gekocht, zei de mevrouw: In Suriname verdienen de mensen toch niet zoveel om zelf een ticket te betalen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. ja belachelijk is het klopt vooral dat de surinamers en antilianen moeten worden gefoeileert en de rest van de wereld bevolking niet drugs komt echt niet meer uit suriname veels te duur voor die grote jongen nu komen ze juist uit dominicaanse republiek laat ze die mensen maar eens 100 procent foileren of laat ze dat eens bij die amerikanen flikken wil ik wel eens zien wat hun reactie is op nederland


  Maak melding
 2. heel mooi. ja die 100% controle is echt achterlijk en geeft ook aan hoe achterlijk de douane en security personeel zelfs zijn wat algemene kennis betreft.

  wie houdt wie voor de gek, om drugs zgn te gedogen, maar dan wel 100% controles uit te voeren op een plek waar maar een klein percentage drugs binnenkomt. waarom geen 100% controle in de haven van Rotterdam??


  Maak melding
 3. Achterlijk gewoon van de ned´s van tegenwoordig. Ze vragen er zelf om dat stad en land met benzine bommen worden gebombardeerd.

  Daarom kan de hangjongeren niet geblameerd worden. Werk is er niet voor de jongeren, dus hangen zij maar wat rond. Schijnt dat de volleerd-volwassen ook niet veel te doen hebben dan vrouwen en meisjes te bevoelen en te bepotelen.

  Waar gaat deze ned-gemeenschap naartoe??? Naar de achterbaksheid van toen, van vroegah….
  Groeten,……………


  Maak melding
 4. Dat mevrouw Jolanda W. niet precies weet hoe de situatie in Nederland is qua drugsbeleid, kan ik goed begrijpen. Dat de redactie van Waterkant.net dit ook al niet begrijpt is zondermeer dom. Fatsoenlijke Surinamers en Antillianen betalen nu eenmaal de prijs voor het gedrag van de bolletjesslikkers. Ze worden intensief gefouilleerd en dat is bijzonder vervelend. Maar, aan de andere kant, wie geen drugs in zijn of haar bezit heeft, heeft niets te vrezen. Schelden op Nederland heeft geen enkele zin. Wie toch wil schelden, moet dat doen op de criminelen uit ons land en de Antillen die hen zijn voorgegaan en ons een slechte naam hebben bezorgd.
  Nog even voor de redactie van Waterkant.net: de vergelijking met de Nederlandse coffeeshops slaat helemaal nergens op. Deze shops verkopen softdrugs als hasj en mariuhana en die hebben helemaal niets te maken met de inhoud van de bolletjes in de darmen van sommige Sranangman’ en Antillianen. Mijn advies is om in het vervolg eerst eens goed uw huiswerk te doen!


  Maak melding
 5. Ik snap niet waarom de Surinaamse regering met “daadwerkelijke” akties komt.Dit gedonder op Schiphol vraagt om doeltreffende maatregelen!

  Ik heb het steeds gezegt,als de Surinaamse regering hier daadkrachtig tegen op wil treden,zal hij de bestaande luchtvaart overeenkomst met Nederland grondig nader onder de loep moeten nemen en eenzijdig de bestaande luchtvaartverdrag met Nederland op zeggen!!!

  Is dat zo moeilijk?????????Want nu word dit alleenmaar van kwaad tot erger.Want waar kiest men nu voor,voor de totale belediging (Inclusief Surinaamse regerings functionarissen) van onze bevolking?Of zijn we waardige mensen en laten wij niet met ons sollen??Indien van dat laatste sprake is en de Surinaamse regering dit echt onder de ogen wil zien,dan zal hij met trots en eer en voel goede moed naar een andere oplossing proberen te zoeken,door de bestaande luchtvaartvedrag te wijzigen en te kijken naar eventuele samenwerkings verbanden met de omliggende EU landen om na te gaan wat er mogelijk is zodat dit gesodemieter eindelijk eens ophoud!!

  Hij zou,in achtneming van z’on dergelijke aktie ,zichelf en vooral de Surinaamse bevolking,of ze nu in NL of Suriname wonen,hun een goede dienst “BEWIJZEN!!”


  Maak melding
 6. Pluk de vruchten van twee jaar Venetiaan en bende. Wat men zaait zal je moeten oogsten. Natuurlijk gaan ze de 100% kontrole stoppen als er weer verkiezing komt in suriname. Dus voorlopig moeten we maar naar de V O C kolonialisten blijven luisteren.


  Maak melding
 7. Een 41 jarige MP op Schiphol heeft een gevangisstraf opgelegd gekregen wegens het stelen van 120 bolletjes zogenaamd voor eigen gebruik.

  Begrijp nou eens waarom ze zo driftig aan het zoeken zijn!

  Mensen worden met een bepaald hoeveelheid aangehouden. Maar als ze voor de rechter verschijnen heeft die het over een veel lager hoeveelheid. Waar is de rest gebleven?! Juist… u weet het!

  En het wordt nog erger. Volgens de vakbond van politie kampen veel politie met schulden vanwege de nieuwe ziektekosten. Vroeger betaalde men een paar 10-tjes nu 100-derden euro’s per maand.


  Maak melding
 8. Triest dat Jolanda (of hoe ze ook mag heten) een 100% controle heeft ondergaan. Niet leuk, maar ik kan u verzekeren dat Bacra’s en in mijn geval Makamba’s ook wel eens ’tegen de muur’ zijn gezet en gefouilleerd. Sterker, nog mijn broer, blond, blank en blauwe ogen heeft voor de body-scan gestaan. Helaas, hij stond aan de verkeerde kant van het vraag / antwoord spel van de douanier. Hij heeft zich echt niet vernedert gevoeld, echt niet, want na de scan mocht hij gewoon winkelen en vliegen. Maar Jolanda, heb jij wel eens in het vliegtuig van Curacao naar Nederland gezeten VOOR de 100% controle. Ja? maar dat ‘vergeet’ je te vermelden, neen, je weet nu niet waarover je praat. Vond je het toen ook zo ‘gezellig’ aan boord, met gemiddeld 60 tot 80 van die idioten aan boord met cocaine aan of in hun lichaam. COCAINE ja, geloof me, dat wordt niet gedoogd in Nederlanden zeker niet vanuit de gemiddelde coffeshop verkocht. Jolanda, ik vind je laf. Met jouw gevoel verneder jij eigenlijk al die mensen van de douane en marechaussee die echt hun best doen om uiteindelijk JOUW veiligheid te waarborgen. Het zijn mensen, met ook gevoelens (en wel eens een minder humeur), net als jij. Men had geen keuze.
  Wel zie ik de zinloosheid van de bestrijding van drugs in zijn algemeenheid in. Zolang er vraag is, zal men cocaine naar het westen transporteren. Indien de vraag er niet meer zal zijn, zullen de 100% controle’s niet meer nodig zijn. Zolang die Kate Moss (goed gespeld?) openlijk die cocaine snuift, geeft dat een geweldig signaal aan de jeugd af: doe het maar, ik doe het ook. Ik vlieg regelmatig vanuit Suriname en Curacao naar Nederland. Ondanks het regelmatige gedoe op Schiphol (ik reis regelmatig alleen, ben je al haast een target), ben ik voorlopig blij dat die 100% controles er nog zijn.
  Jolanda, succes met het verwerken van al die stress en denk nog maar eens goed na voordat je (anoniem) je gal spuwt. Voor die mensen die koloniale onderdukking voelen: u bent allang geen wereldburger meer en bent alleen maar bezig op uw eigen beperkte gebiedje.


  Maak melding
 9. 100% controle??
  Prima?
  Maar dan ook voor degenen die van Aruba, de Domicaanse Rep, Bolivia, Columbia, Venezuela, Costa Rica, Marokko, Thailand, etc komen.

  Nederland is een land met rechtsgelijkheid, transparantie, rechtvaardigheid, ect.

  Waar blijven die waarden en normen?

  Bij voorbaat zijn mensen al schuldig bij de 100% controle.
  Ook meneer Hermelijn is schuldig tot de hand in zijn ballen of de hond aangeven dat hij onschuldig is!


  Maak melding
 10. Vinger in je Anus vinden zij normaal????

  Zijn dat de Normen en Waarden waar zij het over hebben?…. Alleen als je een beest bent, doe je zo iets beestelijks…

  Hij verdedig zich vaak door te blèren we zijn allemaal mensen. Daarin houd je perfect onwetendheid over wie hij werkelijk is. En lacht hij je vierkant uit als jij hem ook nogeens gelooft, dat hij een gewone mens is!

  Truth hurts, but blindness will shoot you in the back…

  Don’t get fooled. Niet alle levende objecten die op een mens lijken, zijn werkelijk mensen. Zijn gedrag laat het voldoende afweten.
  Er moet een draadje los zitten in je systeem als je zo beestelijk met mensen omgaat, en moet je nogeens substantieel hierover discussiëren dat het abnormaal, onmenselijk gedrag en handeling is.

  Dat moet in ruime mate meer over jou zeggen dan over mij. Dat betekent dat zij in 6000 jaar geen haartje zijn veranderd. Hedendaags vertonen zij zelfs steeds meer een impulsiever gedrag.

  Hoe bedoelen zij dat het beest niet meer bestaat?
  Openbaring 17:8,11


  Maak melding
 11. Ik ben compleet eens met die 100% controlle .
  recht voor 1 recht voor allen .
  Want in suriname heb je meer boeven politiek .
  Ministers zijn de grootste boeven .
  En ook onbelangrijke mensen zijn die vriendjes politiek van suriname.
  hopelozen ,waardelozen ,zakkenvullers ,buitenvrouwen ,coruupt en hoerenpolitiek .
  Ik heb echt geen woord meer voor Suriname.

  Dus nederland oppassen met de surinamers meer de zogenaamde ministerrren en vooral die sneel curcussen die ze hebben gevolgd .
  want die nieuwe lingen zijn ook gevaarlijk en waardeloos.


  Maak melding
 12. Ik ga heel vaak naar Suriname.Nu heb ik een rust -pauze in gebouwd,want ik kan er niet meer tegen dat de ongeletterden op Schiphol zo met mensen moeten om gaan.Dus daarom ga ik naar Portugal,Spanje ,Italie en Luxemburg.
  Bij terugkeer ga je als mens naar de uitgang om je weg verder te vervolgen.Vele keren heb ik gezegd waarom gaat Suriname door met het gedoe om paspoorten en tickets van passagiers te kopieren.Dat moet Nederland zelf doen.Bij de eerst volgende bezoek aan Suriname zal ik niet zo maar mijn ticket afgeven aan de handlangers van Nederland om paspoort te mogen kopieren.Als er een rechtzaak van wordt ,kan mij niks schelen.Tot nu toe heb met succes 2 zaken gewonnen tegen de overheid.Ik heb geen juridische scholing,maar in Suriname hebben ze ons op het gebied van begrijpend enorm hoor geschoold.Iedereen een fijne zondag .

  De Surinamers die a.s.naar stembus zullen gaan hebben ze aan de politieke partijen gevraagd hoe ze denken het vernederen van passagiers te zullen stoppen.


  Maak melding
 13. Korme,

  Of hoe je heet. Jij bent de achterlijke hier. De douanier steelt en beveelt alsmaar voor miks.

  Deze smerige douaniers halen alle bagage overhoop, goopen je etenswaren weg, smeerlappen, en degen die het brengt weet dat er niets inzit. Maar toch worden jou spullen weggegooid.

  De grootste oplichterij van de wereld wordt uitgeoefend op surinamers en suriname. De boevenvende van schiphol kunnen niet afblijven van suri´s. De duurste tickets worden hiervoor verkocht.

  Hoe kan ik hen uitschelden ??? ´sWerelds duurste tickets verkopen en notabene ambtsdragers in hun lichaamsgaten bepotelen en bevoelen. Korme jij weet de ballen er niet van. Hou jij je bij je leest.

  De smeerlapperij wil jij niet meemaken wat de douaniers allemaal verpesten en voor zichzelf achterhouden, die boevenbende.
  Groeten,………


  Maak melding
 14. De bodyscan is ruim voldoende om te kunnen vaststellen of iemand andere maaginhoud heeft dan enkel en alleen etenswaren.

  Maar wat doen die boevenbende´s gegroepeerd in de koninklijke douaniers of koninklijke marechaussee???? Die bevoelen en bepotelen de dames ondanks dat zij duidelijk met hun aardappels kunnen zien op de bodyscan dat iemand “clean” is.

  Maar men gaat toch bevoelen en bepotelen. De oplichters onder het gepeupel heb je ook in de regering hier te lande. CDA zegt iets anders, de uitvoering ervan komt erop neer dat het volk armer wordt. De uitleg van ambtenaren heeft tot gevolg dat gewoon van het volk gestolen wordt.

  Zo achterlijk zijn de ministers nou in dit landje. Kikkerlandje dat zulke kouwe kakkers als bewoners hebben. Kunnen zich alleen maar op surti´s uitleven. Beschermen de echte boeven die het “spul” echte echte smokkelen.

  Groeten,……………


  Maak melding
 15. Ook blanke nederlanders hebben een 100% controle. 2 jaar geleden ben ik nog op vakantie in Suriname geweest en werd bij terugkomst in Nederland samen met mijn vrouw zeer grondig gecontroleerd. Ga eind dit jaar weer naar Suriname. Zelf vind ik deze controles zeer vervelend, dat moet toch anders kunnen en ik kan heel goed begrijpen dat mensen van Surinaamse afkomst er veel moeite mee hebben, je wordt in je eer aangetast.

  Cor P


  Maak melding
 16. Jammer dat bij Winston Hermelijn.
  draden in zijn bovenkamer verkeerd verbonden zijn geraakt.

  Moet een burger gaan kijken wie drugs bij zich heeft.

  Een burger is geen politie.

  Straks door winkel diefstal moet iedere, als suri’uit ziende man of vrouw in winkelcentra gecontroleerd worden.

  Ik heb niks met drugs te maken, begrijp dit goed en wil daarom van niemand last hebben..en tevens ook geen last van welke instantie dan ook.

  Zet dit in je bovenkamer aub.


  Maak melding
 17. Mensen, mensen, wat een geklaag allemaal….
  We lezen en horen heel veel over die 100% controles op schiphol en hoe de douaniers hun werk doen… Het is misschien naar jullie meningen belachelijk wat zij doen, maar zij doen hun werk en verdienen hun inkomen mee.
  Wat mij verbaasd is: waarom willen jullie die behandeling keer op keer ondergaan als jullie die zo belachelijk vinden. Blijf lekker thuis of ga naar een ander land dan onderga je dit probleem niet.

  Veel geschreeuw en weinig wol.

  Waar gaat het om: de groep die de rest van de Surinamers een slechte naam geven die moet aangepakt worden en dat begint natuurlijk op Zanderij.
  Als Zanderij 100% bolletjes-of cocaïne vrij garandeert dan houdt het een keer op met de transport van drugs per vliegtuig.

  Een voorbeeld: als je ziek bent moet je de plek zoeken daar waar het pijn doet en dat eerst laten behandelen.

  Blijkbaar wil Suriname niet van de pijn af.

  P.S. Het gaat mij m.n. om de bolletjes en cocaïne uit Suriname en niet van een ander land. Ik kom uit Suriname en dus spreek over Suriname.


  Maak melding
 18. Mensen laat niemand je ontmoedigen een ander land op te zoeken.
  Su. is en blijft oost west thuis best.
  Stree di foe stree wie no sa fridi.

  Hopelijk kunnen wij binnenkort via Brussel Dusseldorp,Parijs, of Londen. dit alles ligt aan de Surinaamse overheid om stappen te ondernemen..slikkers blijf dan aub weg.


  Maak melding
 19. @Iertje
  Pardon, dus om controle te ontgaan moet ik niet meer naar Suriname gaan , waar mijn familie woont?
  Volgens mij zit er een draadje in je hoofd los.

  @Cor P.
  Hebben ze lopen wroeten in je bil of bij je ballen?
  Hebben ze een kijkje genomen in de vagina van je vrouw?
  ————-

  Beste jelui,
  De 100% controle maakt iedereen bij voorbaat schuldig.
  Het beste is om flink wat te drinken voor de ogen van de controleurs op Zanderij en op Schiphol.
  Als je eruit gehaald zal worden, gewoon zeggen dat je weigert mee te werken aan de intensieve controle en dat je een bodyscan wil!
  Oppervlakkige controle cq fouilleren gebeurt meestal als het poortje bij de gate piept!


  Maak melding
 20. Een zoon vraagt aan zijn vader: “Pap, wat is eigenlijk politiek?” Vader zegt: “Jongen, dat is heel eenvoudig. Kijk, ik breng het geld thuis, dus ben ik het KAPITALISME. Je moeder beheert het geld, dus is zij de REGERING.Opa ziet er op toe dat alles hier ordentelijk verloopt. Hij is de OVERHEID. Het dienstmeisje is de ARBEIDERSKLASSE. Wij hebben allen maar één doel voor ogen namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK. Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST.” De zoon denkt na en vraagt of hij er een nachtje over mag slapen.’s Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van het dienstmeisje waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en dat ze met hele vreemde dingen bezig zijn. Hij ziet dat Opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk bezig dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de jongen weer te gaan slapen. De volgende ochtend vraagt de vader aan zijn zoon of hij met zijn eigen woorden kan uitleggen wat politiek is. “Ja” zegt de zoon, “het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt volkomen genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT!”


  Maak melding
 21. Jammer dat sommige van onze mensen (Zazou en Brilleman) hun verstand en gevoel niet kunnen scheiden. In de praktijk is simpelweg aangetoond dat er vanuit Suriname bolletjesslikkers naar Nederland komen en dat is nu eenmaal strafbaar. Trouwens, vergeet u niet dat een aanzienlijk deel van die bolletjesslikkers helemaal geen Surinamers zijn. Onder hen Europese Nederlanders en andere onderdanen uit de EU. Ikzelf ben zowel op Zanderij, op Schiphol als in Brussel een aantal keren zeer intensief gecontroleerd. Het is niet leuk, maar een van de consequenties van het moderne reizen. Ik zou daarom zeggen: als we ons nu zo graag boos willen maken, laten we dat dan doen op de sloebers en de ciminelen die het probleem veroorzaken en niet op de autoriteiten die hun werk doen in Nederland, Suriname en tal van andere landen.


  Maak melding
 22. Een zoon vraagt aan zijn vader: “Pap, wat is eigenlijk politiek?” Vader zegt: “Jongen, dat is heel eenvoudig. Kijk, ik breng het geld thuis, dus ben ik het kapitalisme. Je moeder beheert het geld, dus is zij de regering .Opa ziet er op toe dat alles hier ordentelijk verloopt. Hij is de overheid. Het dienstmeisje is de arbeidersklasse. Wij hebben allen maar één doel voor ogen namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het volk. Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de toekomst.” De zoon denkt na en vraagt of hij er een nachtje over mag slapen.’s Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van het dienstmeisje waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en dat ze met hele vreemde dingen bezig zijn. Hij ziet dat Opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk bezig dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de jongen weer te gaan slapen. De volgende ochtend vraagt de vader aan zijn zoon of hij met zijn eigen woorden kan uitleggen wat politiek is. “Ja” zegt de zoon, “het kapitalisme misbruikt de arbeidersklasse terwijl de overheid toekijkt en de regering slaapt. Het volk wordt volkomen genegeerd en de toekomst ligt in de stront!”


  Maak melding
 23. Beste mensen,

  Een paar maanden geleden ben ik ook op vakantie geweest in Sur. Bij terugkeer ben ik op een nette manier in een kamer gecontroleerd. In Ned. niet. WIE KLAAGT NU OVER DEZE CONTROLLE?
  Het verschil tussen Ned en Sur. ligt in de manier waarop men controleert.
  Mensen die steeds over Venetiaan klagen moeten een ding wel goed weten; Tijdens het regiem van Bouterse en Wijdenbosch was er geen controlle. Weet men hoeveel drugs naar Ned kwam? Dit heb ik persoonlijk van mensen. Mijn haren stonden overeind. Dus mensen die van hun “drugs handel” houden zullen niet van Venetiaan en Santhoki houden

  Ik ben het daarom ook eens met Winston Hermelijn. Als niemand meer via schiphol reist lost de boel ook van zelf op en geen geklaag meer. het zal zich gaan verplaatsen. Zie maar Gana richting Ned. wat nu gaat gebeuren. Die meneer met 96 bolletjes in zijn maag.
  WAT EEN VERNEDERING OM TE ZEGGEN DAT DE SUR. WEINIG GELD VERDIENEN OM EEN TICKET ZELF TE BETALEN. De goeie leiden weer eronder.
  Slaventijd gedachten.”Wij” verdienen veel beter.
  EEN TIP: JE BENT NIET VERPLICHT TE ZEGGEN VANWAAR JE MET DAT GELD KOMT. EEN IEDER DIE EEN NED. PASPOORT HEEFT, HEEFT OOK EEN SOFINUMMER. DUS WEERKAAST DE BAL MAAR TERUG EN GEEF ALS ANTWOORD OM DE BELASTINGDIENST TE BELLEN. DIE KAN NAGAAN WAT VOOR INKOMSTEN JE HEBT. WIJ DOEN HET WERK VOOR HEN OM ANTWOORD OP DEZE VRAAG TE GEVEN.
  DE SUR. MOETEN VOOR EEN WERKGEVERSVERKLARING ZORGEN OF EEN BEWIJS VAN DE FAM. HIER. GEEN ANTWOORD DUS.

  Janny


  Maak melding
 24. 100% controles is met toestemming van de surinaamse regering, Vene en kornuiten ingevoerd.
  Wie is er achterlijk?
  ten tijde van Bouta was dit nooit en nimmer ingevoerd. Van Bouta denken ze zelf dat hij drugs naar nl gevoerd heeft, toch beefden de bakra;s bij de gedachte om in zijn tijd dergelijke controles in te voeren.


  Maak melding
 25. Henky, ik heet gewoon Korme, aangenaam.
  Jammer dat jij zoveel zaken erbij haalt maar het geeft aan dat je meedenkt. Heb jij trouwens al een alternatief bedacht voor de 100% controles? Of met als zovelen ook vergeten hoe het was VOOR de 100% controles? Kijk hoe het nu is op de vluchten Curacao – Nederland, ideaal en de 100% controles zijn zeker afgebouwd naar een aanvaardbare overlast. In een uurtje ben ik Schiphol door, behalve als de SLM weer eens te laat landt, maar dat is een andere discussie, het is dan gewoon te druk. Ik heb tijdens de eerste 100% controles meegemaakt hoe er door de politie met dealers op de luchthaven Hato werd gevochten, politiemensen werden beschoten, hun auto’s in brand werden gestoken, intimidaties etc. Zeker omdat de douaniers corrupt waren? Kom even bij je positieven…en laat die koloniale bullshit even achterwege zeg, blijf anders in Suriname en ga eens naar Amerika. Ik kan je de ‘warme’ ontvangst van de US-immigration van harte aanbevelen!. Laat daar die grote mond eens even horen, lijkt me een hele ervaring als ik over een jaar of 10 een reactie van je mag lezen. He, daar hoor ik niemand over. Als je nu echt in ‘je eer’ wil worden aangetast dan beveel ik iedereen van harte naar Amerika te gaan.
  Ik blijf er overigens wel bij dat Suriname en andere Zuid-Amerikaanse en Caribsiche landen er feitelijk niets aan kunnen doen dat cocaine naar het westen wordt vervoerd. Hij blijft een kwestie van vraag en aanbod en het westen (rijke landen w.o. Nederland) is dus de hoofdschuldige. Zolang de vraag blijft bestaan zal deze stroom blijven bestaan met alle irritaties vandien. Tenslotte Henky, als je wilt weten waar ik vandaan kom: van alle drie de landen van het (voormalig) Koninkrijk heb ik iets in mijn bloed. Ik heb ook recht van spreken dus.


  Maak melding
 26. Ik heb een droom: ik heb een droom dat de AIVD heel binnenkort onze redi musu Winston Hermelijn voor een lid van Al Qaida aanziet, net als wat dhr.A. Chaitram is overkomen. Ik vind wel dat hij daarna ook recht heeft op €127,- schade vegoeding. Een Surinamer die in dit landje ook maar een beetje bekend wordt, wordt aangepakt: Radakishun kan er nu ook over meepraten. Die zwamt niet meer over zwarte voetballers…… nu Winston Hermelijn nog, zodat hij niet meer zwamt over Surinamers….


  Maak melding
 27. nog 3 dagen tot de verkiezingen. Ik heb nog steeds niets gehoord van de Surinamers die op de lijsten van de verschillende politieke partijen staan. ALLEEN HAARY VAN BOMMEL AGEERT! welke Surinamer heeft nog een stem advies nodig? STOP DE VERKRACHTINGEN EN AANRANDINGEN OP SCHIPHOL OP ONZE MOEDERS, ZUSTERS, VROUWEN EN DOCHTERS NU!!!!!


  Maak melding
 28. Gelukkig hebben er zoveel mensen hier een reactie gezet waar ik trots op kan zijn.

  Die 100% controle is gewoon pure onzin want Nederland staat bekend in de wereld dat je daar mag gebruiken wat je wilt.

  Er is zelfs een apotheek die drugs verstrekt,dan ben ik wel benieuwd hoe die eraan komt.

  Nederland is xtc-land nummer 1 ofzo ik ben benieuwd hoe de Nederlanders en Nederland erop gaat reageren als op elke luchthaven waar een witte man landt een 100% controle wordt gehouden voor hun.

  Geven zij niet de voorbeeld aan al die gekken die mensen aanranden want zij zitten ook ongewenst aan je.

  Nogmaals Suriname is niet het probleem,Nederland heeft een probleem,er zijn zoveel mensen daar die niet zonder dat vergif kunnen en er blijkbaar genoeg voor betalen,als ze dat nu eens gingen oplossen dan zou het geen zin meer hebben omdat te smokkelen.

  Jongeren vanaf 15/16 jaar komen er daar al in aanraking mee,en ik denk niet dat een Surinamer op een brommertje langs gaat om te vragen of die rommel willen kopen,als ze hem al zien denken nl al dat die brommer gejat is.

  Is toch niet normaal dat er honden aan je spullen zit te snuffelen,misschien zelfs wel aan je eten en wie weet wat voor ziektes dat met zich mee brengt.

  Controle’s vindt ik goed dat hoort ook maar wel normaal.

  Ze moeten die verslaafden in Nederland aanpakken geen reizigers die geen slechte bedoelingen hebben.
  Als ze die verslaafden niet aanpakken blijft deze probleem nog 100den jaren want ze kunnen niet zonder.

  Wie zegt dat die rotzooi alleen vandaar komt,weet je wel hoeveel blanke nederlanders overal de wereld vastzitten voor het smokkelen van drugs.

  En dan zeggen ze dat ze erin zijn geluisd.Jaja.

  Suriname is heus niet zo arm dat mensen geen ticket kunnen betalen hoor,hoeveel Nederlanders hebben het anno 2006 zo slecht dat ze misschien maar 1x per 3 maanden een stukje vlees kunnen eten,heel veel!!En als die eens een keer naar de Efteling gaan ben je toch blij voor ze en ga ze toch ook niet vragen of ze dat met drugsgeld hebben betaald.

  Al die bleekscheten die zich in ons mooi Suriname gaan vestigen,die worden steeds jonger en beginnen een bedrijf,Suriname vraagt toch ook niet hoe ze aan het geld zijn gekomen omdat te doen.35 jaar en een 1 ton investeren in voor hun een vreemd land,dan ben ik wel benieuwd welke baan ze hebben gehad om in zo een korte tijd zoveel geld hebben kunnen sparen.

  Alle Surinamers moeten er samem voor vechten dat we normaal behandeld moeten worden.
  Laat ze dan maar bij Amerika doen dan moet je kijken wat er gebeurd,ze worden dan van alle kanten geboycot.


  Maak melding
 29. Sorry voor de taalfouten maar ja ik ben een allochtoon en daar wordt niet anders van verwacht,toch??

  Suriname moet een Wilders of Verdonk krijgen ook keihard.Intergreer je daar niet dan opschouten!!Wat moeten ze daar in een land vol verdachte drugsdealers vraag je je eigen af.


  Maak melding
 30. Ik hoor NIEMAND over het feit dat elke man en vrouw op ZANDERIJ ook wordt betast tot in het kruis voor vertrek naar Nederland ?!!! Ik kan niet zeggen dat men je daar nu echt vriendelijk verzoekt om aan deze “vernederende” toestand mee te werken. Het gebeurt dus ook in Suriname en niet alleen in Nederland, maar nee, daar praat men helemaal niet over. NIENAMD praat daar over….waarom ?

  En ik kan als bakra er over mee praten dat ik als alleen reizende ook allemaal vragen krijg wat ik in Suriname heb gedaan en waarom ik alleen reis, waar ik de reis van betaal, hoe lang ik in Nederland ga blijven, etc. Ik kan zeggen dat dit inderdaad geen prettige thuiskomst is, dus ik zal niet zeggen dat ik er een voorstander van ben.
  Dus laat men alsjeblieft stoppen met dat zwart/wit gedoe en dat alleen de Surinamers last hebben van de controle.
  Het is de douane allang bekend dat zowel blanken als donkere mensen nog steeds voor een luttel bedrag hun leven op het spel zetten door bolletjes te slikken of hun kinderen zelfs volproppen met dat vergif.


  Maak melding
 31. Hoi met u allen, Surinamers,

  Joka Man, thanks,

  Wat goed van je zeg!
  Laat je “talenten” niet onbenut verloren gaan,a.u.b. die hebben wij hard nodig!

  Doe er wat mee!

  Power!!!


  Maak melding
 32. Beste Mensen,
  Nogmaals een reaktie van mijn kant uit.
  SURINAAMS bestaat niet, NEDERLANDS is jullie taal,SURI is geen taal.kijk maar naar jullie achtergrond,en dat gaat ver terug voor de slavennij..
  vr gr cees..


  Maak melding
 33. Korme,

  Het gaat bij mij daar niet om of recht van spreken hebt. Of dat je van alle 3 koninkrijksdelen in je bloed hebt.

  Het gaat om de manier van uitleg dat je geeft op deze achterlijke handelingen van beesten als douaniers en marechausse´s.

  Beesten zijn het en als jij dat goed praat, of goed vindt, ben kje ook 1 beest of behoor jij tot ook 1 van deze “soort” beesten.

  Het gaat om het plaatsen van de scanner, daarom noem ik de hele regeringskliek “”beeesten”” , want reeds maanden geleden werd al gewag gemaakt dat een scanner zou gepolaatst worden. Waarom deze beesten de scanner niet plaatsen???

  Korme , kun jij je kennis en kunde aanwenden om toch die scanner geplaatst te krijgen. Mischien omdat je een beetje beesten.bloed van de beesten in je hebt, zullen zij misschein naar je luisteren.

  Groeten,……….


  Maak melding
 34. Beste meneer Zuidoost,

  Het is mij duidelijk dat u dit heel vervelend vindt, maar Winston Hermelijn blijft doorgaan met zijn mening te geven op dit interessante forum.
  Mijn werkelijkheid is dat ik veel liefde heb voor Suriname en zijn bevolking en dat ik hen beiden het allerbeste toewens. Maar zolang de Surinaamse bewindslieden zich bekrompen en provinciaal blijven gedragen, bijvoorbeeld m.b.t. de controles in de luchtvaart, zie ik het welzijn van Suriname en de Surinamers in gevaar komen. En voor de duidelijkheid: ook die van U!
  De regering in Paramaribo gedraagt zich alsof ze net is ontwaakt uit een hele lange winterslaap en niet weet wat er in de wereld gaande is. Vervolgens houden ze zich met de verkeerde zaken bezig (zoals de luchtvaartperikelen) in plaats van de werkelijke problemen aan te pakken. Drie willekeurige voorbeelden: de structurele armoede voor veel van onze mensen en in het bijzonder de ouderen, de grote problemen in het binnenland na de overstromingen en de positie van de gevluchte Surinamers in Frans-Guyana. Kortom, onze Surinaamse overheid zou wel andere dingen aan zijn hoofd moeten hebben. Dus, meneer Zuidoost, wanneer u mij verwijt op te komen voor ons volk dat het niet altijd gemakkelijk heeft en mij hierom een redi musu noemt, dan draag ik die naam met trots!

  Met de meeste hoogachting,


  Maak melding
 35. Ivy,

  Is gelul van je,in Suriname heb je ook een controle logisch,maar daar is het fouileren net als agenten in Nederland op straat mogen doen als ze iemand verdacht vinden en dat gebeurt in Suriname ook,in Nederland is iedereen in dat geval verdacht.In Nederland moet je ook een controle hebben maar wel 1 die een beetje normaal is.
  Overal op de wereld heb je controle’s en niemand gaat vanzelf en graag in de rij
  staan,schuldig of niet dus je moet gewoon niet lullen.

  Als jij vindt dat ze zelf kinderen volproppen voor een luttele bedrag dan moeten ze het toch afschaffen want voor zo een luttele bedrag moeten ze zoveel agenten betalen die die controle’s op schiphol doen.Beetje weggegooid geld dan of niet??
  Beter gaan ze jullie controleren,jullie rijden met vrachtwagen vol hasj,xtc enz en in zo een vrachtwagen gaat veel meer dan in een persoons zn maag.Ik vind het niet goed hoor dat ze die vergif meenemen maar wat jij zegt is onzin.
  Ik vind het normaal dat jij daar bent gecontroleerd want wat moet een blanke alleen op reis in Suriname,is toch een beetje verdacht??
  Is het zelfde als een buitenlander in Wassenaar rijdt,dan staan de blanken ook klaar met de telefoon in hun hand achter de gordijnen om de politie te bellen,of niet??

  Nogmaals ik ben tegen drugs en het smokkelen ervan en voor controle’s alleen wel op een normale manier zowel op schiphol als zanderij.


  Maak melding
 36. kwalitie!

  Sorry ik kijk echt op niemand neer ook niet wat fouten betreft.
  Maar bij het woord kwalitie heb ik heel erg hard gelachen. De tranen liepen over mijn wangen.
  Ach ja, ik heb tenminste gelachen.
  Danke cha cha!


  Maak melding
 37. Er zullen zich ongetwijfeld situaties hebben voorgedaan, waarbij men zijn boekje te buiten is gegaan maar om zo hoog van de toren te blazen bij elke fouillering komt bij mij over als hysterie.
  Alsof iedere fouillerig een vorm van aan-randig c.q. verkrachting is.

  Het lijkt wel of die de mensen op de een of andere manier aandacht te kort komen en daarom dergelijk (overdreven)gedrag vertonen.

  Ben binnen de afgelopen vier weken 2x naar Suriname gereisd en ben zowel op Schiphol als op Zanderij gefouilleerd.
  U mag raden waar men fanatieker te werk is gegaan.
  Voel mij desondanks niet in mijn fysieke integriteit aangetast (vreemd hè?!)


  Maak melding
 38. Hoi Janny,

  Jij hebt kennelijk met andere beambten te maken gehad op Zanderij dan ik. Ik ben meerdere keren geweest en ben de ene keer net behandeld en de andere keer wat minder vriendelijk te woord gestaan.
  Ik wil daarmee Suriname niet aanvallen, want ik hou van het land, maar ik wil alleen maar zeggen dat ik iedereen hoor schelden op Nederland, maar er kennelijk geen moeite mee heeft dat in Suriname ELKE passagier ook gefouilleerd wordt en niet zoals SU zegt, alleen de mensen die verdacht van iets worden.

  SU, je valt trouwens weer terug in dat zwart/wit gedoe. Waarom zou het verdacht zijn om als blanke alleen in Suriname te zijn en te komen met een Wassenaar verhaal ?!
  Wat mij opvalt in al die forums is dat de meeste mensen op alles wat te schelden hebben. Of het nu over de regering gaat, een bezoek van een buitenlander aan Suriname, een bezoek van een buitenlandse minister die tijdens een normale controle van Nederland naar een land zoals Amerika wordt gecontroleerd zoals IEDERE burger, een overname van een bedrijf in Suriname of Nederland, noem het maar op.
  Allemaal verzuurde reacties. Bijna allemaal zwart/wit reacties. Schelden op de blanken, dan weer schelden op de Hindostanen, dan weer schelden op de boslandcreolen….
  Nooit eens een positieve reactie op dingen die gebeuren in Suriname of op andere plaatsen van de wereld.
  Lijkt me vreselijk om altijd zo negatief beeld van zaken en over medemensen (zwart/wit/geel/paars of wat dan ook)
  te hebben…..

  Dat neemt niet weg dat men niet meer kritisch mag zijn.


  Maak melding
 39. Ivy,

  Dat zwart/wit gedoe wat jij noemt,daar zijn jullie voorouderen mee begonnen tegen onze voorouderen,de tijd van de slavernij,en als je nu kijkt hoe veel nederlanders sinds Pim Fortuyn reageren op buitenlanders dan zie je weer dat jullie je daarmee bezig houden,dus jullie hebben die voorbeeld gegeven en niet andersom.

  Het is net wat Wilders zegt,de grenzen moeten dicht en dat geldt ook voor Suriname en omdat het slecht gaat in Nederland willen jullie wel weer naar dat land wat jullie geplunderd e in de steek hebben gelaten.

  De Surinamers die veel ellende hebben meegemaakt in het land verdienen nu het iets beter gaat om er van te genieten.En dan maakt het niet uit of het hindoestanen,creolen,javanen, enz zijn want we zijn allemaal Surinamers.
  Iemand uit Gelderland is toch ook even nederlands als iemand uit Limburg.

  Jullie hebben Suriname negatief op de wereldkaart gezet.
  Oke je heb gelijk waarom zou een nederlander alleen op vakantie in Suriname verdacht moeten zijn??
  Maar waarom moeten er dan 400 en nog wat mensen die van hun thuisland komen allemaal verdacht zijn??
  Dus 1 nederlander is niet verdacht en 400 surinamers wel??

  Je weet dat ik gelijk heb over dat wassenaar voorbeeld,omdat het zo is.


  Maak melding
 40. hé hé ivy ik begrijp je maar ik begrijp su ook hoor.ik vind dat bepaalde dingen gewoon veroorzaakt zijn door de blanken zelfs ben ik half blank(frans)en surinaams creool mijn vader die is blank maar zelfs hij zegt ons altijd de blanken niet te vertrouwen.over het geval zanderij/schipol kan ik niet mee praten want ik reis altijd via frankrijk ik woon ook in frankrijk,maar zomaar gaan de surinamers toch niet klagen.kijk hier word mag de douane je alleen maar fouilleren als ze zeker zijn dat je wat hebt anders mag je een klacht indienen en een vergoeding aanvragen en ook al word je ge fouilleerd mag dat alleen door een arts gebeuren.dus ik zeg nederland moet bepaalde dingen veranderen willen ze in de europese uni blijven want hier word hun handelingen echt niet goed gekeurd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES