donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieRegering Suriname wil Hof permanent versterken

Regering Suriname wil Hof permanent versterken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 nov – Om het Hof van Justitie beter te laten functioneren wil de regering de leiding permanent versterken. Dit meldt de Ware Tijd. Er zullen behalve een president, ook twee vice-presidenten worden aangesteld. Dit moet onder meer garanderen dat er geen stagnatie of verzwakking optreedt als de president om een of andere reden niet functioneert.

Dit is de afgelopen jaren wel het geval geweest, vanwege perikelen rond de benoeming van een president bij het Hof. Door meningsverschillen tussen regering en rechterlijke macht over voorgedragen kandidaten, kan de functie maar niet ingevuld worden. de regering wil voorgoed afrekenen met het probleem. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is afgekeken bij andere organen.

Het model van twee advocaten-generaal en een procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie komt het meest geschikt voor. Er is reeds gesproken met de Vereniging van Notarissen, het OM en de Orde van Advocaten. Ook is advies gevraagd van het Hof zelf. “Het moet niet zo zijn dat als je geen president of vice-president hebt, de rechterlijke macht niet kan functioneren. Met twee vice-presidenten is er altijd een leiding”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
  1. zo zeker 10 jaar hebben ze het met GEEN president gedaan. Vice president nimmer. En plotseling hebben ze drie nodig want stagnatie,soortu stagnatie. We zijn niet dood gegaan met 0 en nu plotseling 3.begin 1 te benoemen die niet ouder is dan 45. Maar ze moeten 3 vriendjes te vreden stellen met een nieuw salaris.
    als men dacht dat opvolging nu moelijk is, wacht maar tot er 3 vriendjes bepalen wie hen opvolgt als nieuwe vice president.85 jaar en den no e saka en de opvolger is 84. kijk maar.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES