dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAmbassadeur zoekt hulp voor Surinaamse woonwijk

Ambassadeur zoekt hulp voor Surinaamse woonwijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 nov – De pas aangestelde Nederlandse ambassadeur, Tanya van Gool, is erg onder de indruk van de ontwikkelingsinspanningen in de volksbuurt Pontbuiten. Ze wil dan ook de mogelijkheid bekijken om de daar actieve stichting Krin Pontbuiten (Houdt Pontbuiten schoon, red.) financieel bij te staan. De beschikbare middelen zijn weliswaar beperkt.

Mogelijk wordt het reeds beperkte ontwikkelingsfonds van de ambassade aangesproken voor enkele kleine projecten. “Ik waardeer het ook dat de jeugd in deze plannen centraal staat”, zegt Van Gool tegenover de Ware Tijd. Met hulp van de ambassade zijn reeds projecten uitgevoerd voor onder meer verbetering van het lot van kansarme kinderen. De aandacht wordt vooral gericht op het vergroten van de onderwijskansen in een buurt waar veel migranten uit het binnenland wonen.

Door de slechte infrastructuur heeft de buurt te kampen met wateroverlast en milieuvervuling. “Milieu wordt vaak gezien als derderangs prioriteit, maar is wel iets waardoor ons bestaan verpest kan worden”, aldus Van Gool. Ze heeft de stichting geadviseerd om voor milieuprojecten hulp aan te vragen via het sectorplan Milieu van de overheid. Nederland heeft daar acht miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Nee de gekozen leiders zijn bezig in bomen te hangen en te brullen..
  Als ze zelf geen njang kunnen maken kan ze maar weinig schelen. En allemaal zijn precies het zelfde. FRONT, NPD, SPA etc etc


  Maak melding
 2. Vreemd, dat juist dé Nederlanders nu zoveel “leed” zien in Srenan. Waar blijven onze eigen leiders?? Hebben zij soms oogkleppen op? Waarom zet Somo zich niet in voor deze kansarme mensen? Neen, alleen eigen belang staat voorop! God zij met Suriname….zo zal het altijd blijven. Jammer, jammer…al die commentaren…heeft toch geen zin! Waar blijft Brunswijk met zijn miljoenen? Anansi


  Maak melding
 3. Wat is er fout aan dat een ambassadeur (Tanja Cool) financeel wil bijstaan voor een volksbuurt in ons land?We moeten toe juichen en hopen dat de jeugd uit dat wijk een goed toekomst krijgt.

  gr. Redjindra


  Maak melding
 4. Ai-boi.. liefde op het eerste gezicht.
  Wat lief.
  Of gaan ze begrijpen dat de macht eigenlijk bij de kleine man is die eerlijk zit te wachten op zijn leider als die van de NPS of VHP.
  Wij zeggen, tja kong, ma alesie diezie oenoe di loekoe moro boeng.
  Wij worden indiaan, ik zie je, maar jij ziet me niet..


  Maak melding
 5. Ambassadeur wilt meer macht! Laat zijn eigen Sranamang in de hele dag in de rij als slaven staan om die SSSRR VISA! Hij vind het leuk ook! Ja VISUM brengt geld op.


  Maak melding
 6. keskesi takie djompo tek a taki,a no neks tan hanga dat nen,wel dat over komt vene gezamelijk met de boeven om zich heen.
  het is een schande,dat de tanya ook nu ziet wat er met de bevolking van omgeving Ponbuiten gebeurd.
  wil tanya misschien een politiekspeletje spelen?

  Akuba


  Maak melding
 7. Nu dat die ministers in Suriname horen dat er 8 miljoen voor uit gaat worden getrokken zul je zien hoe ze gelijk van zich gaan laten horen en zogenaamd hun armen willen uitsteken.

  Word tijd voor een Revolutie in Suriname.
  Weg met die leeghoofden in het kabinet!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES