Volksgezondheid Suriname liet nepartsen ongemoeid

5

PARAMARIBO, 15 nov – Het ministerie van Volksgezondheid heeft niet opgetreden tegen drie Chinese pseudo-artsen, hoewel er reeds enige tijd vermoed werd dat er illegaal kliniek werd gehouden. Dit meldt politiewoordvoerder John Jones. Een inspecteur van Volksgezondheid heeft tegenover de politie verklaard dat hem de toegang was geweigerd toen hij bij het drietal wilde gaan controleren.

Daarmee was de kous kennelijk af. “Ik weet niet waarom de politie toen niet direct is ingeschakeld, omdat bij weigering de politie altijd ingeschakeld kan worden als het om een vermoedelijk economisch delict gaat”, zegt Jones tegenover de Ware Tijd. De drie liepen pas tegen de lamp tijdens een inval van de politie, die op zoek was naar een voortvluchtige. Die bleek er warempel onder ‘behandeling’ te zijn.

Aangezien hun activiteiten slechts als economisch delict worden aangemerkt, zijn de drie vrijgelaten na aanhouding. Er is een boete opgelegd en apparatuur en medicamenten zijn verbeurd verklaard. Het proces van uitzetting is in gang gezet, aangezien de twee vrouwen en één man ook nog illegaal in Suriname vertoefden. Het is de tweede keer in enkele jaren tijd dat een illegale artsenpraktijk is ontmanteld.


5 REACTIES

 1. Correctie!!! De “voortvluchtige” was het slachtoffer van een brute en geweldage roofoverval door marrons. Deze chinese vrouw en haar zoon (12j)werden genadeloos door de bandieten neergemaaid!!!


  Maak melding

 2. ik vind wel erg dat zulks zich nog voordoet in su,en de politie niet hardhandi optreedt.
  we worden ook niet goed geinformeerd. Waar zulks zich afspeelt weet niemand!!!!


  Maak melding

 3. Eeen boete en eeen tjoekoe en ze moegen naar huiss..wat was de hoogte van die boete dan??
  En wat is er precies in b4eslag genomen..ook het huis en de verdiende gelden van de afgelopen 5 jaaar?
  let us know en zoek de dingen beter uit voordat u ze publiceert!
  en bedankt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.