Parlementariër ziet Suriname zelf boontjes doppen

20

PARAMARIBO, 14 nov – “We moeten duidelijk maken dat we onze boontjes zelf kunnen doppen, zonder hulp van Nederland.” Dit zegt coalitieparlementariër Carmelita Ferreira. Er wordt teveel misbruik gemaakt van de ontwikkelingssamenwerking tussen Suriname en Nederland. De behandeling van Surinaamse burgers op de Nederlandse luchthaven Schiphol is daar een uiting van.

Carmelita Ferreira behoort tot de groep hoogwaardigheidsbekleders die recentelijk zijn gefouilleerd op Schiphol. Meerdere parlementariërs vinden het welletjes. “Ik vind de wijze waarop er gedirigeerd wordt door Nederland een belediging aan ons adres”, zegt Kries Matai, eveneens van de coalitie, tegenover de Times of Suriname. Nederland moet aangeklaagd worden bij het uitblijven van verbetering.

De indruk bestaat dat er eerder misbruik wordt gemaakt, dan dat het echt om controle gaat. Tegen de honderdprocentcontrole zelf bestaat geen bezwaar. Volgens Mahinder Rathipal van het Nieuw Front mag er zelfs tweehonderd procent worden gecontroleerd. Alleen, het zal door middel van apparaten moeten geschieden. Rathipal heeft graag dat de veiligheids- en drugscontrole zo snel mogelijk wordt opgevoerd op de Johan Adolf Pengelluchthaven.


20 REACTIES

 1. Dit laat mij denken aan bouterse en con.tijdens de revolutie periode.Met grote mond opzetten maakt je alles kapot.Door middel van dialoog en consensens kan je veel meer bereiken.Het lijkt mij dat (Gezien haar uitspraak)een produkt is van de revo.Het zijn die soort bewindsleiden die elke maand naar Nederland op snoepreis willen gaan.PAS OP met dit mensen.


  Maak melding

 2. Suriname zal nooit zijn eigen boontjes willen doppen,de regering is te afhankelijk aan Nederland,De regering land nederlanders toe
  om,voor hun te bepalen,Op alle lands kantoren
  zie je de bakra,s bv.op het de domein kantoor,invoer en accijnse,op de scholen vindt ik niet zo erg,toch vind ik dat onze jeugd goed gebekt zijn geworden.Dus vene is gewoon in dienst van Den Haag.31 jaren Suriname onafhankelijk is niet te merken,een deel van het volk verdiend deze Regering niet.Suriname is momenteel stuurloos.dus er wordt inderdaad misbruik gemaakt van het ontwikkelings samenwerking.

  Akuba.


  Maak melding

 3. SME gaat naar de klote..,
  dus beter nemen jullie alle beetjes hulp voor lief! Het is te laat voor groot doenerij…, of zijn de zakken al meer dan overvol en kan er echt niets meer bij..?! Hahahaha.. Surinamers, een volk appart!!


  Maak melding

 4. wij suri moeten goed na denken in deze verkiezings tijd in NED. voorwelke patij we gaan stemmen in NED.

  Moeten wij niet een partij zoeken of stichtten om ons te kunnen verdedigen tegen dit soort vernederingen Onderwerpingen misleiding en ons los maken van de [goede]bedoelingen van de huidige regelgevers en uitvoerders???????.

  Als spirit geef ik mee Denk aan ONZE VOORouders en je herkomst .

  Het zal nooit de bedoeling en inzet van onze voorouders
  zijn geweest dat wij bijna in het zelfde schuitje zitten maar in een NIEUW JASJE gestoken dat ten uitvoer wordt gebracht.

  Moeten we niet denken dat deze mensen toen vooruitstrevende iedealen met zich mee droegen dat wat ze toen verwezenlijkte het voor nageslacht normaliseren

  Ach het zijn maar!!!!!!!!
  Men zie vroeger ook al
  EENDRACHT MAAT MACHT

  TOT NEXT

  M$LOEKOE


  Maak melding

 5. China bouwt met eigen geld het ministerie van buitenlandse zaken VOOR Suriname. Nederlandse ministerie van economische zaken maakt studie voor het bouwen van een cruise terminal VOOR Suriname. deze regring kan geen eigen boontjes doppen.
  als ze nederland de deaur wijzen, gaan ze bij china bedelen.
  als ze boontjes willen doppen hier een test. ze mogen kiezen:
  Goud industrie zelf doen, bruynzeel zelf redden, sml zelf redden, zelf het assemblee gebouw opzetten. bruynzeel en sml hebben ze al jaren geprobeert dus eigenlijk dat no e tel. maar de laatste moet toch lukken?


  Maak melding

 6. akuba !!!!!!!

  ik hoef er niets aan toe te voegen,je mening is meer dan duidelijk van mij krijg je een dikke 10 goed gedaan.(een ding is,niet dat ze niet willen maar kunnen hun eigen boontjes niet doppen)


  Maak melding

 7. Ferreira is van de NPS, maar was een echte revo-meid in een militiepak!

  Iedereen staat achter het feit dat er controle moet zijn!
  Maar, doe het op een menswaardige manier. Immers je onderschrijft de democratische beginselen.
  Daarnaast worden reizigers van de Antillen en andere Zd-Amerikaanse landen niet zo behandeld als de Suriname-gangers.


  Maak melding

 8. Als bedrijfseconoom ben ik ervan overtuigd dat Suriname genoeg rijkdommen heeft om zelf hun boontjes te kunnen doppen. De rijkdommen moeten alleen commercieel goed worden geexploiteerd en men moet daar ook naar handelen.
  Dus niet handelen op basis van eigenbelang (lees corruptie) maar in het algemeen zakelijk/commercieel die op lange termijn voor iedereen beter zal blijken te zijn.
  Wishing them lost of luck, strenght and wisdom in achieving their freedom/independent.


  Maak melding

 9. Suri’s zullen en kunnen nooit eigen boontjes doppen omdat ze currupt zijn als de pest, laat ze eerst het balang van suriname kijken i.p.v eigen zakken vullen. meneer Rathipal moet ook zijn grote mond dicht houden want hij is zelf zo currupt als de pest. denk maar aan de honderden ontheffingen voor auto’s waarvoor veel geld aan hem is en wordt betaald als directeur door de autodealers ( Bhaggoe en cons.)


  Maak melding

 10. “Suriname kan zelf zijn boontjes doppen”, zegt Carmelita Ferreira. Waarom worden dan nog steeds de Hollandse ontwikkelingseuro’s aangenomen en waarom zijn er de honderden stichtingen en instanties in Nederland die Suriname op alle mogelijke gebieden ondersteunen? Op het gebied van de medische zorg, bejaardenopvang, hulp voor scholen, steun aan het binnenland, steun aan het PKS, de Militaire Politie, de landbouw, kinderen met HIV etc…, de lijst is werkelijk eindeloos. Moeten al deze vrijwilligers en andere goede gevers hun zegenrijke werk dan maar stoppen? Eerlijk gezegd zou het uitlopen op een catastrofe want de Surinaamse leiders zijn volledig aangewezen op deze goedertierendheid uit Holland. Maar aan de andere kant wel lekker schelden, hoe inconsequent kun je zijn.


  Maak melding

 11. Suriname kan niet zijn eigen bootjes doppen.Het beleid is daarop niet gebaseerd.De politiek loyalisten denken alleen aan hun eigen haagje.Er ontbreekt een investeringskapitaal,visie en beleid.Wat ik het opmerk is dat de politiek de goedlopende staatbedrijven aan het kapot maken is door onbekwame partij loyalisten,echtgenoten,familie en vrienden in de raad bestuur en diplomatieke posten te plaatsen.De corruptie viert hoogtij en de kinderen van de pres en vp die alleemaal de nederlandse nationaliteit bezitten als onschendbaar in suriname lopen.


  Maak melding

 12. ze moet niet zeuren. als nederland geen doekoe zou sturen had ook zij geen salaris mischien.
  en waarom moet je onafhankelijk van nederland zijn ? een beetje hulp is toch altijd welkom. kijk maar naar de overstroming in suriname. nederland heeft als eerste helicopters gestuurt en vele levens gered, ook is er veel voedsel en geld gezameld.


  Maak melding

 13. Suriname kan alleen maar voorruit komen als alle afgestuurden teruggaan naar Sur. om het land te helpen opbouwen.
  Alleen moet de regering ervoor zorgen dat men goede huisvesting heeft.
  EENS gaat dat geld op dan zult men ervaren hoe NED. de CONTROLE op het ontwikkelingsgeld heeft uitgevoerd door projecten op te zetten die niet via de Ministeries lopen.
  Als tip wil ik meegeven om de IQ van de meeste Sur. niet te onderschatten. Want hier in Ned. ben ik een van de beste uit mijn groep tussen alle blanken. Sommige kunnen het niet aan. Mijn kennis ga ik ook daarom in de toekomst in Sur. gebruiken.
  Ik ben bijna klaar.

  Janny


  Maak melding

 14. mi gudu,

  je dopt al 31 jaar je eigen boontjes en het succes is zo groot dat we het niet kunnen zien !

  consumentisme, veelwijverij en andere zaken die in West-afrika normaal zijn, zijn in suriname tot norm verheven.
  als u niet het nivo heeft om het land tot ontwikkeling te brengen, geef dan het mandaat terug aan het volk , zodat die zich kan uitspreken over voortzetting van de failed state suriname of aansluiting bij nederland als een provincie van dat land.


  Maak melding

 15. Bouterse heeft acht jaren laten zien, het zonder geld uit Nederland te kunnen redden en was hij zelf instaat om twee bruggen te bouwen. Zolang wij deze “achter Nederland aanlopende honden” in de regering hebben zitten, draagt Suriname geen waardigheid uit! Samenwerking me Brazilie, China,Venezuela, Cuba, India, Indonesia, Canada, USA (hoe spijtig), en Caricom hebben de positie overgenomen, of nemen op korte termijn de positie van Nederland als belangrijke donor/handelspartner van Suriname over.drop holland now!!!!!


  Maak melding

 16. Janny, en vele anderen: de kleur blank bestaat niet! blanc is frans en betekent wit! ik zou je willen verzoeken om voortaan je aanduiding over witten te veranderen en ze niet meer blanken te noemen maar witten! wij zijn zwart en zij zijn wit!!! zo worden wij en zij in iedere taal aangeduid. BLANK IS GEEN KLEUR EN GEEN NEDERLANDS!!!


  Maak melding

 17. mr.zuidoost,

  Bouterse heeft veel meer gedaan dan twee bruggen te bouwen zonder geld uit Nederland.
  zoals:
  * schone straten;
  * palmolieindustrie(vernietigd door crimineel Brunswijk die aangezet is door Somo en Holland);
  * staatsolie;
  * best georganiseerde leger van het caribisch gebied;
  * natievorming;
  * veiligheid op straat(geen junkies en zwervers en geboefte);

  De lijst kan nog met veel meer voorbeelden aangevuld worden. Deze verdiensten zijn een doorn in het oog van het buitenland en vooral van Nederland die middels onwikkelingshulp het land in een wurggreep wil houden.

  Nederland houdt liever de donkey’s en de echte drugbaronnen van het Nieuw Front in het zadel(door verkiexzingen op ondremocratische wijze te beiunvloeden kijk maar naar de kwestie Parmessar en de drogproces tegen Bouta).


  Maak melding

 18. wereldburger,
  dat er genoeg natuurlijke rijkdommen zijn, weet elk haar op elke burger z’n hoofd.

  als je niet kan omgaan met wat je hebt, heb je niks aan al de natuurlijke hulpbronnen.
  het bezitten van de bronnen, is geen garantie voor hoge welvaart in een land, zoals suriname. daar gaat t nu om.

  wat de beleidsmakers en politici’s tekort komen zijn onderhandelingstechnieken, managementtechnieken en integriteit.

  leider – integriteit = misleider

  Het surinaamse probleem is een probleem van vertrouwen hebben in eigen kunnen. dat is er niet. alle politici’s en regeerders zijn ervan overtuigd dat je in suriname alle ontwikkelingen hebt, behalve een duurzame.
  dus heeft men geen vertrouwen meer in de toekomst en proberen mensen die macht hebben, dat te misbruiken en het voor zijn eigen familie/versch generaties bezittingen veilig te stellen.

  en ze verdienen ni zo goed, moeten ze dus aan staatsmiddelen met hun vieze vingers gaan tornen.

  de reden voor het toe-eigenen van staatsmiddelen is de vertrouwenkwestie.
  als je als bestuurder er zeker van bent dat je je job goed doet en dat je werkt aan het verbeteren van de toekomst van je land, hoef je niks veilig te stellen voor de volgende generatie, want voor hun heb je het land zodanig georganiseerd dat ze ervan gaan kunnen profiteren, maar dat is helaas niet het gevl in suriname.

  er wordt alleen met hokjesgedachte gewerkt.
  djoekas voor djoekas, jampas voor jampas. in behartigen van belangen voor achterban, zijn de jampas het best.

  tante jackelien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.