donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijMetaalroof SLM-wrakstuk in Suriname normverval

Metaalroof SLM-wrakstuk in Suriname normverval

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 nov – “Het is gewoon normverval dat zich nu zo gaat uiten. We zijn erg geworden.” Dit zegt de rooms-katholieke priester Karel Choennie over het opgraven en slopen van wrak van het op 7 juni 1987 neergestorte DC 10-toestel van de SLM. Dat scharrelaars in hun zucht naar aluminium als het ware grafschennis plegen, gaat alle perken te buiten.

De samenleving heeft al genoeg te verduren, nu metalen delen van nutinstallaties niet veilig meer zijn. Nu is de plaats waar het toestel neerstortte, achter de luchthaven te Zanderij, omgewoeld en zijn reeds brokstukken weggedragen. “Ik weet niet of je van grafschennis zou kunnen spreken, maar als het is begraven, dan zou je het zo moeten laten”, zegt Choennie tegenover de Ware Tijd.

Volgens mr. Freddy Kruisland, advocaat van de SLM, is er sprake van diefstal. De SLM heeft enkele jaren terug afstand gedaan van zijn rechten op het wrak, nadat de administratieve afhandeling was voltooid. Het wrak behoort wettelijk de staat toe. “Ik ben advocaat van de SLM en ik ga niets doen. Het is de regering die bepaalt of ze een klacht indient wegens diefstal”, aldus Kruisland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. In elk ander land waar een vliegtuig neerstort, word elk stukje van het vliegtuig geborgen,uiteindelijk recyclen ze de boel.
  men laat het niet liggen en begraaft het ook niet op de plek.

  In suriname laten we alles liggen autowrakken, oude boten, vliegtuigen. het kan toch niet.

  Laat die mensen dat ding opruimen.Aluminum schaarste, los die schaarste op. Als zaken op voorraad zijn, is er geen enkele reden tot opgraven van rommel.In nederland stelen ze nu ook koper van de daken van kerken, koper schaarste, erg is het. Maar als ze koper ergens begraven en men graaft het op, ga je mij niet horen klagen.


  Maak melding

 2. Walgelijk van deze mensen. Dit gebeuren is wel een teken aan de wand van hoe laag men is gevallen in het land.
  Het doet me wel verdriet want zo was de Surinaamse mens nooit, maar ja armoede he? Dit allemaal is door te leiden naar de regering die niet voor armoede vermindering zorgt.

  Sari..


  Maak melding

 3. Je moet maar is na gaan hoe laag Surinamers zij .Dagoe volk,Respectloos.Nederlandse Surinamers.Lullen een eindweg over Suriname.Maar Suriname zien hun als een stuk stront,En nog verrot ook.Ga maar met vakantie in een land die niets te bieden heeft.Als boes boesie.En parbobierie.Suriname is geen Suriname van voor 1980 mar so so voevoermang.Ik schaan me als een kanker bakra mij vraag waar kom je van daan zeg ik nooit Suriname, maar elders.Joekas waren vroeger het beste volk en rovers, een joeka laat zij echtheden zien.Rovers moordenaars,voe,voerman,


  Maak melding

 4. Het is geen graf, maar een wrak.
  Er liggen geen lichamen daar. als de regering nalatig is geweest en daar mensen resten heeft laten liggen dan nog is er geen sprake van een graf. De regering moet dan de resten gaan ophalen voor een correcte begrafenis.
  maar nogmaals het is geen graf en die goede man creert sensatie en als een goede jurist zegt hij “als het ware grafschennis” en “ik weet niet” en “en ik ga niets doen”


  Maak melding

 5. Commentaar van Honda:

  Wat pater Choennie beweert is lariekoek,door armoede gedwongen houden velen in suriname zich bezig met het verkopen van metaal die ze overal vandaan halen.De wrakstukken van de DG-10 kunnen dus opgegraven en verkocht worden,kunnen ze weer een paar weken van eten.

  De regering doet niets voor de mensen die niets hebben.Dus behelpen deze mensen zichzelf op allerlei manieren.Een stuk aluninium kan geen emotionele waarde hebben.En indien wel dan kunnen ze aan Suralco om nieuwe stukken aluminium vragen en die dan herbegraven.

  En het heeft niets met normverval te maken.Metaal is metaal,een steen is een steen,goud is goud.De wrakstukken van de DC-10 is van de staat,en onderdanen van de staat Suriname nemen de delen mee om te verkopen en met de opbrengsten voedsel te kopen.Wat is er dan fout aan?
  Zorg voor een goed sociaal stelsel,als het dan nog gebeurd dan maakt het wel wat uit.Maar nu moeten wij het maar nemen.Want de staat zorgt niet voor de sociaal zwakkeren in Suriname.

  Jij nu……

  Honda


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES