zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAcht cipiers in Suriname vast na dood gevangene

Acht cipiers in Suriname vast na dood gevangene

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – Acht cipiers zijn aangehouden in het onderzoek rond de dood van een gevangene in de strafgevangenis Santo Boma. Dit meldt het Korps Politie Suriname. De acht zijn als verdachte aangemerkt door het speciaal rechercheteam dat de omstandigheden moet vaststellen rond de dood van de gevangene Regillio Goedhart.

“Ik wil geen detailinformatie geven omdat het om een gevoelige zaak gaat”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. Volgens een bron is Goedhart overleden na te zijn mishandeld, toen hij in de laatste dagen van zijn leven enkele keren onhandelbaar werd. Volgens de krant hebben zowel de politie van Santo Boma als het rechercheteam in eerste instantie weinig medewerking gehad van het gevangenispersoneel.

Er is “naar obstructie riekende spitsvondigheid” gebruikt, zegt een politiefunctionaris. In de loop van het onderzoek zijn zowel cipiers als gevangenen gehoord. Volgens de politie is het onderzoek ingesteld nadat er verschillende lezingen begonnen te circuleren over de dood van de gevangene. De gevangenisleiding had aanvankelijk in een radio-interview verklaard dat Goedhart een natuurlijke dood was gestorven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. hopenlijk worden ze zwaar gestraft als mocht blijken dat ze schuldig zijn.ik hoor vaak over mishandelingen in de cellen huizen door de cipiers dat vind ik nogal onmenselijk als een gevangene z’n straf uitzit moet hij toch menselijk behandeld worden?ik zie dat de dieren hier in europa menselijk behandeld worden dan vind ik het erg dat ouders hun kinderen moeten verliezen op een beestaardig manier.gaat de regering er ook wat aan doen?


  Maak melding
 2. Is toch erg, wat een idioten zeg daar in de gevagenissen van Su. Ik bedoel deze agenten die dat hebben uitgeflikt, moeten ook een flinke pakslaag krijgen of ook goed mishandeld worden, dan voelen ze ook, hoe het voelt als ze anderen mishandelen, ik bedoel al was die jongen onhandelbaar, ze hebben geen recht om die jongen van zijn leven te beroven, ze hebben die jongen geen leven gegeven. Ik vraag me echt af wat voor straf ze gaan krijgen, is toch erg man. Dan komen ze zeggen dat hij aan een natuurlijke dood is gestorven, ze vergeten dat er een grote God bestaat, God ziet alles, ze verdienen echt hun straf.


  Maak melding
 3. hoezo gevoelige zaak?
  ik ben zeker dat niemand gestraf word.
  marteling gebeurt dagelijks daar, dat weet bijna iedereen in sur.
  toen brunswijk daar was had hij een aparte behandeling, zo kwammen dames in de avond bij hem, hij zat nooit in de gevangenis, hij zat bij de cipiers elke dag, zij waren brunswijk loopjongens.ze zijn zo corupt daar.
  deze arme man hebben ze vermoord, was het een rijke, of familie van een minster, dan hadden ze het allang opgelost.
  zo zie je weer hoe corupt deze regering is.


  Maak melding
 4. opsluiten deze BEESTEN,het is toch te gek voor woorden om als moeder dit meetemoeten maken.het zijn moordenaars ,geef ze ook een flink pakslaag,of lever ze aan de familie over.het is machtmisbruik wat er gebeurd is. stelletje honden dat jullie zijn.om deze man zo te mishandelen.gewoon hun fotos op de hoeken van de straten plaatsen,dat men kan zien wie de schooiers schoften zijn.stelletje smeerlappen.


  Maak melding
 5. De mensen van Sur moeten de hef in eigen handen nemen. Niks meer overlaten aan de corruptie mensen van daar. Ik durf te wetten dat je helemaal niks meer van deze zaak gaat horen. Zelfs de cipers denken dat ze daar alles kunnen maken. En ze zitten niet echt vast, waarschijnlijk mogen ze s’avonds naar huis, zoals bij de meeste gebeuren.

  Ze moeten de cipers in Santo Boma opsluiten en dan worden zij daar in mekaar getimmerd, die MPP mensen.

  Het rechtsysteem van Sur is 0,0.


  Maak melding
 6. ach ja… het is maar één gevange! Hier in dit beschaafde Nederland, worden er gelijk 11 gevangenen verbrand! en wie wordt daar voor gestraft? let op: Donner komt terug als minister!!! wij wonen hier en laten wij ons schamen om de misstanden die in dit kl… land plaatsvinden. de dagelijkse verkrachtingen en aanrandingen op Schiphol, de discriminatie door de Nederlandse politie jegens onze broeders en zusters en zo kan ik nog heel lang doorgaan.


  Maak melding
 7. geahchte ,,men, de president . hier een schryven van mooi meid jah niet alleen de cipers moeten opgesloten worden maar ook de politie agenten , niet allemaal maar zeker een paar,jah en nu dit een paar jaren geleden zyn een paar gruwlyken moorden in sur gevalen waaronder jij dat niet weet iederen heeft,recht vraag 1 waarom is de agent van politie pala nog indienst hoe kan dat hij heeft twee onschudigen mannen in de bak laten gaan het gaat om de slachtoffer genoemt makoe deze man stond bekent als makoe ,(hij handelde in goud en dat staat voor de v.c.b bank volkcrediet bank) daar stod deze man en agent pala die te politeipost te livorno werk zaam is vroeger was hy ook recherce op het bureo GYERSVIJT. een ieder die in suriname ken (PAPAMAKOE) hij heeft twee mannen opdracht gegeven on (PAPAMAKOE)te gaan beroven daar op munder twee gyanesen .dat kan niet hij moet ook de bak in VRAAG2 agent pala heeft,, ook nog een geweten op zijn naaam staan
  deze is ook aldood patrik redan) die had hij in bij zyn van redan,s moeder en vader dood geschoten vraag het maar aan die ouders dan hoord u het men,, venticiaan r) hij heeft twee onschuldigen vermoord die hij als moestafa gezien dezien haden deze jongens verblrven op de ramgoelam weg men pala heeft twee verkerden manen doods gemaakt en hij is nog steeds politie dat kan niet ro en als dat niet genoeg is dan gaaan ze zomaar wat verzinnen in de krant
  u moet alles uit gaan zoeken meneer presidentde politie korps is niet allemaal maar drie kwatr is aan criminelen activiteiten jah echt


  Maak melding
 8. jah gevangene worden mishandeld poltie amtenaren zyn ook geen koekje hoor meneer president r. venitciaan r zij geven ook op drachten aan die arme jongen,s om te gaan ,beroven overvallen plegen jah wel maar dat weet jij niet zij geven ook tips en waneer zij zien dat die plening v an hun niet gelukt zijn en jongens worden opgepakt dan vermoorden ze die jongens jah bijv sampi jah omdat ding skoto die e gi ,a tip pe a,,roof o,roof dan ding boy e kirie den soema en dan din skotoe desi e frede foe go na dongro oso liki deng boy dan de begin keri den boy foe a torie no moesoe kong na doro jah dat gebeurd maar u weet dat niet mernneer president jah ga oonder zoeken wat er allea maal in ons land gebuert
  geld word onder tafel genomen mensen worden onheus behandel in de gevangen inrichting verdachten worden mis handeld om hun fiete te bekenen
  dat kan niet

  op gyers vlijt gebuert dat veelbureu gyersvijt
  er word druks gesmokeld naar binnen


  Maak melding
 9. jah brazilianen worden tot ons land toe gelaten ze komen makelijk aan een verblijf ver gunning dat kan niet
  mijn land waar ik geboren ben kan ik geen huis krygen of een stuk perceel maar als een braziliaan komt dan heeft ,i alles binnen EE dag dat kan niet meneer president van suriname chinezen ook jah dat was mijn redactie afz paty


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES