Suriname nog te vriendelijk voor tabaksindustrie

2

PARAMARIBO, 13 nov – Suriname zou de bestrijding van misleiding en bedrog door de tabaksindustrie strakker ter hand moeten nemen. Dit is vastgesteld tijdens de tussentijdse evaluatie van de Conventie Raamwerk van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op het Beheersen van Tabak. Vooral de tekst op de verpakking van tabak en tabaksproducten moet tegen het licht.

Misleidende terminologie als ‘low tar’, ‘light’ en ‘ultra light’ moet eruit. Aan de evaluatie hebben vertegenwoordigers deelgenomen uit sectoren die betrokken zijn bij de uitvoering van de conventie. Volgens de Ware Tijd hebben de deelnemers benadrukt dat ook controle van belang is willen de maatregelen het beoogde effect halen. In Suriname wordt informeel al uitgevoerd wat elders wettelijk is geregeld.

Sportevenementen worden zo goed als niet meer gesponsord door tabaksmerken. Op tabaksreclame wordt de tekst ‘De minister van Volksgezondheid waarschuwt dat het roken van tabak slecht is voor uw gezondheid’ aangebracht. Tijdens de evaluatie heeft Heather Selin van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho, Suriname geprezen voor het opschroeven van de belasting op tabak.


2 REACTIES

  1. Mensen trap er niet in, blijf baas over je geld, over de besteding van belasting-gelden hebben jullie geen zicht, dus waar blijft al dat geld ?
    Verder, veel tabaks-fabrikanten doen er chemische toevoegingen bij in. Dat doet American Spirit niet; zie America Spirit, kies bijv. Maroon, rol ze met rijstpapier zoals Rizla Blauw, én doe er een filter in.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.