Suriname ferm: stop machtsmisbruik op Schiphol

26

PARAMARIBO, 13 nov – “Dat is mij een zorg, ze mogen controleren, maar de manier waarop stuit ons tegen de borst. En kennelijk weigeren ze dat onder ogen te zien”, zegt minister Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van de bezorgdheid van haar Nederlandse ambtgenoot Ben Bot. Suriname zal niet wijken van zijn standpunt.

De mensonterende behandeling van Surinamers op de Nederlandse luchthaven Schiphol moet onmiddellijk worden gestaakt. “En dat is ons punt”, zegt Kraag-Keteldijk tegenover de Ware Tijd. Zij ziet geen reden voor herziening na het telefoontje van Bot, dat volgde op het parlementaire debat. Tijdens dat debat is door zowel regering als volksvertegenwoordiging fel uitgehaald.

Overigens is Kraag-Keteldijk verbaasd over de uitspraken van de Nederlandse minister Agnes van Ardenne na diens recente bezoek. Van Ardenne noemde het besluit van president Venetiaan en vice-president Sardjoe om haar niet te ontvangen “waardeloos”. “Ze durft, bovendien zijn de president en de vice-president niet verplicht haar te ontvangen. Op haar niveau is ze correct ontvangen,” aldus Kraag-Keteldijk.


26 REACTIES

 1. hoeveel waarde mag deze opmerking hebben??
  tot op heden heeft dit geen effect gehad!!
  dus surinaamse politici reageren op een `slaafse`wijze. ze maken opmerkingen en rusten. ze kunnen, als ze het willen, iets met het luchtvaart verdrag doen. want dat wordt ook aangegaan met de staat der Nederlanden.
  dus nederigheid tot in de top.wie houdt wie het lapje voor????
  we zijn een souvereine staat en je behoort je souverein te uiten en niet anders.
  dus de nederlandse overheid ageert ergens op en de surinaamse die onderwerpt zich en maakt in de marge een paar opmerkingen en hierop mogen wij een reactie geven.
  toon power, toon ballen, boycot nederland!!!!
  koopkracht is macht. maak hiervan gebruik.
  kijk naar zuid africa. vrijheid is bedongen door deze houding.waarom kunnen we dit nog niet onder ogen zien. kondreman gebruik uw koopkracht doelgericht a.ub.


  Maak melding

 2. Beste mensen
  laat die kraag-keteldijk gewoon haar werk doen en zich niet bezig houden met zaken die haar niets aan gaat.
  100 procent blijf als niet slecht doet is er niets aan de hand..
  vr gr cees..


  Maak melding

 3. Mevrouw Kraag-Kedeldijk je moet je grote mond dicht houden want jullie (z.g diplomaten)zijn de grote drugsdealers. En nederland is geen “BANANEN REPUBLIEK”want hier wordt er hadr gewerkt en niet zoals jullie “NIETSNUTTERS”.En zeker nu jullie uit de kamp van drugsbaron “BRUNSWIJK”komen zal de nederlandse regering erg allert zijn en GELIJK HEBBEN ZE.


  Maak melding

 4. Mevrouw Kraag-Keteldijk: HULDE! U begint een beetje de taal te spreken die ze hier begrijpen. Heren Venetiaan en Sardjoe: HULDE!
  U begint spijkers met koppen te slaan.
  Uw opstelling verdient niet alleen de steun van de Surinamers met een Surinaams paspoort maar, nog meer, de steun van de Surinamers met een Nederlands paspoort. De laatsten zijn vaker de dupe van de vernederende behandelingen hier op Schiphol. De Nederlanders staan wereldwijd bekend als de grootste exporteurs van XTC pillen, toch worden zij overal met de nodige egards behandeld. Misschien aan SURINAME de opdracht om die traditie te doorbreken.
  U handelt mede in het belang van de SURNEDS, dus zal elke rechtgeaarde Surinamer, ongeacht de kleur van zijn paspoort, uw zijde kiezen. Natuurlijk zullen de NSB-achtige (kleinletter) sURNEDS daar anders over denken omdat die in staat zijn hun eigen moeders te verkopen als zij er maar beter van worden. Als uw ferme houding het begin is van een totale breuk met Nederland moeten wij dat niet zien als een stap terug maar als vele stappen vooruit in de richting van een onafhankelijke, trotse Surinaamse natie.


  Maak melding

 5. Worden Surinamers nou echt wel zo gediscrimineerd op Schiphol? Ik kreeg als Nederlander die terugkeert naar zijn eigen land precies dezelfde behandeling als iedereen die met mij in vielgtuig vanuit Paramaribo naar Amsterdam zijn gekomen. En daar was volgens mij niets mis mee. Zeker, een strenge controle, maar ooit nog geprobeerd Amerika in te komen de laatste tijd? Controles zijn zeker niet minder als die op Schiphol. De controleurs hadden zeker de minister even apart kunnen nemen om te fouilleren, het is tenslotte een minister, maar te strenge controle voor mensen die vanuit Suriname naar Nederland komen? Ik dacht van niet. En, Iedereen werd volgens mij gelijk behandeld.


  Maak melding

 6. Taurus,
  Dat je een eikel bent, betekent niet dat alle Surineds met kritiek, NSB achtig zijn.
  Heeft iemand zich afgevraagd in Suriname waarom Nederland controleert? Mensonterend? De gemiddelde drugsvervoerder stopt het niet in zijn/haar zak. You got my point?
  Trouwens, als ik NL zou zijn zou ik mijn middelvinger wijzen naar SME. Nooit meer een minister sturen. Alle Surinamers merciless controleren op Schiphol.
  Wat kan SME ertegen doen? NADA!
  IPV een goed overleg aan te gaan met NL eerst niks zeggen en dan plotselling schreeuwen. Als die domme gansen van ministers hun verplichtingen nou eens wisten.


  Maak melding

 7. wat ik hierover te zeggen heb,Amarello hoort bij de partij waar Gilds ,de verkiezing met drugs gelden gefinancieerd.
  men moet hun werk kunnen uitvoeren hebt u niet gemerkt dat de buitenlanders gebruikt worden om ons te vingeren? en op allerei manieren onze landgenoten betasten,als er drugs gesmokkeld wordt,zullen we steeds last hebben van deze missere,mw Keteldijk kan zoveel zeggen zowel haar baas ,Nederland
  zal de 100% controlen niet stopzetten
  wie heeft dit gecreeert wij eigen mensen.mensen die drugs smokkelen moeten ermee stoppen,ik houd van mijn vrijheid,dus aan mijn lichaam komt niemand,check mijn bagage en laat mij verder met rust.Surinamers zijn sufferds ze durven hun mond niet te openen
  en wachten op anderen het voor ze te doen.komen jullie eens een keer met z,n allen in opstaan dan heb wat gedaan klagen helpt niet

  Akuba


  Maak melding

 8. Suriname wordt bestuurt door een stelletje drugsbaronnen. Vene is het slaafje van ze.
  Nederland weet bliksems goed dat niet Bouterse maar Nieuw Front Plus met drugsgerelaTEERDE ZAKEN BEZIG IS.

  baronnen zitten.

  tot in het hoogsste niveau


  Maak melding

 9. SURINAMERS komen jullie op daarvan hou ik. We pikken het niet meer Nederland, ZIJN HET ZAT OK
  LATEN WE NEDERLAND ONDER DRUK ZETTEN
  KAN ZIET ZO VERDER

  TROTSE SURINAAMSE LENE


  Maak melding

 10. Raja,

  Nederland geen bakove republiek????Dat is het wel DEGELIJK!!!

  1.Bouwfraude (staat voor miljarden opgelicht!)

  2.Xtc en andere drugs pillen export

  3.Miljoenen inkomsten van de klm op een onfaire manier door de neo colonialistische houding van Nederland over de arme ruggen van Surinaamse reizigers

  enz. enz.

  Neemt niet weg dat aan Surinaamse zijde hier “slaafs” aan meegewerkt word en het inderdaad alleen bij “tak takki” blijft!

  R.Ramrekha,je hebt HELEMAAL gelijk!!
  Die politici in Suriname schijnen deze hele gesodemieter tot op het bot toe nog steeds niet te begrijpen!Wil men de Nederlandse staat ECHT doeltreffend op de knieen dwingen,dan moet men bijv. de bestaande absurde luchtvaart overeenkomst eenzijdig opzeggen!!Hiermee zou dan wellicht de SLM niet langer meer voort blijven bestaan,maar we weten allemaal dat het “loon” wat de zonde geeft (mis stappen van de SLM door verraad aan het eigen volk te plegen) de dood tot gevolg zal hebben!!Malen wij hierom?Ik dacht het niet!Er zijn ZAT andere Cariers die zeer wel geintresseerd zijn in die route.Het moet nu maar eens echt afgelopen zijn met die afhangkelijke houding van Suriname t.o.z. van Nederland.

  Met al dat gejengel van die politieke leiders in Suriname komen we niet ver!!Iets concreets doen,daar gaat het om!!

  Curacao bijvoorbeeld KENT de Nederlandse houding doordat de Antilliaanse regering bijvoorbeeld jaren geleden al eens gedreigd had de landingsrechten van de KLM teniet te doen!!En Nederland ging overstag,want BANG dat ze waren voor het mislopen van hun miljoenen Euro’s!!

  En wat doet meneer Vene??????????


  Maak melding

 11. Helaas waar gehakt word vallen spaanders, wat mij opvalt is dat velen schoppen tegen het systeem, wat ingevoerd is niet om te discrimineren en surinamers in een kwaad daglicht te plaatsen. het systeem is gekomen nadat bleek dat via suriname veel bolletjes slikkers en drugsbaronnen een doorvoerhaven danwel eindadres gevonden hadden. het is allemaal waar dat in nederland veel drugs gemaakt word en ook gebruikt en in ons systeem word dat als verkeerd gezien, wat is er dan moeilijk aan te begrijpen dat een land wat daar dan tegen vecht in hele lichte vorm (kijk naar amerika)de route die deze drugstransporteurs controleren.
  men vergeet even dat nederland zeker niets tegen surinamers heeft maar wel tegen dit soort lui. afgelopen zondag zijn wij door de conrole gegaan en oke het is best indrukwekkend hoe je word ontvangen maar de controle viel ons reuze mee. wellicht worden er mensen tussen uitgepikt om te checken maar zo erg als het voorgespiegeld word is erg overdreven.
  hoe venetiaan mee omgaat en andere hoogwaardigheidsbekleders vindt ik belachelijk, men vergeet even in eigen huis te kijken en hoe deze mannen en vrouwen overheidsgelden die de bevolking toebehoren en doorheen jagen voor eigen genoegdoening, daarnaast hebben diverse hoogwaardigheidsbekleders een iq van een deurknop en beginnen al te koeren als het licht aangaat maar ze niet snappen waar het over gaat.
  beste medemensen misschien een kort door de bocht reaktie van mij maar vond het nodig hier op te reageren.


  Maak melding

 12. Bepaalde mensen die reageren,kennen de geschidenis van Nederland helemaaal niet.
  Ga terug de boeken in,zal je zien dat wij in een egocentrisch land wonen,die alleen aan zich zelve denk.zie hoe ze met buitenlanders omgang.ze gunen Suriname geen welvaart.


  Maak melding

 13. Ik heb al verschillende malen als Surinaamse gereisd van Paramaribo naar Amsterdam, en heb nooit wat gemerkt van al die verhalen over ondrukking op Schiphol.
  Ik kan daar echt niet van meepraten. Ik heb ook nooit gezien dat een passgier uit Suriname niet correct behandeld is.

  Ministers uit Suriname zijn aan de macht. Ik vind dat elk land zich mag verdedigen tegen drugstransporten. Het staat ned vrij om te controleren. Het is hun land. Als de Surinaamse ministers dat niet willen dan moeten ze maar naar andere landen reizen. waarom moet het altijd Amsterdam zijn?

  Over het feit dat de president een buitenlandse minister weigert te ontvangen, schaam ik mij heel erg. Een president moet boven partijen staan en zich waardig blijven gedragen in welke situatie dan ook.
  Het was een goede gelegenheid om het ongenoegen van mensen over die controles te uiten

  En waarom wordt zo slecht gecontroleerd in paramaribo? De drugsdealers kunnen daar vrij hun zaken doen en op het vliegtuig stappen.

  En waarom klaagt men niet over de controles in Amerika?

  Wees objectief, ga na hoe het allemaal komt en steek je handen in eigen boezem.

  Lili


  Maak melding

 14. Aurelie en Marlene jullie hebben groot gelijk.
  Vroeger zeiden de Surinamers ja en amen voor alles wat met ze gedaan werden of gevraagd werd. Nu is er een tijd aangekomen dat men zijn mond open trekt en druft aan te geven waar de grenzen zijn. Is dat nou niet goed??
  Trouwens er is geen ene land op de wereld waar er geen fraude gepleegd wordt, of dat men niets met drugs te maken heeft.
  Verder wil ik opmerken dat men niet stil moet blijven liggen in Nederland alsof alles koek en ei is.
  Nederland staat op de 3e plaats van “mensen” die onbeleefd overkomen.

  Ik zal mijn cultuur en land nooit neer halen voor een ander. Het negatieve moet gewoon aangepakt worden.
  Waarom hebben de Turken en Marokkanen een eenheid en wij niet???

  Janny


  Maak melding

 15. ja mang eindelijk meer waarde aan surinaamsbloed

  laat het inderdaad lijken op het VOLKSREPUBLIEK van suriname

  enne nu weg met sandoppie. die man isblank!!


  Maak melding

 16. Nou. Is dat effe leuk. Een Minister uit Nederland op werkbezoek in Suriname vindt het “normaal” dat de President van Suriname tijd voor har maakt, Wat denkt deze dame wel. Waarschijnlijk het waanbeeld dat de Republiek Suriname wat meer respect moet tonen voor Nederlandse bewindslieden en dat dit andersom niet hoeft. Nou mij is door mijn Surinaamse ouders bjgebracht dat respect verdiend moet worden, je krijgt het niet kado. Als Nedrland geen respect kan opbrengen voor anderen waarom die andferen wel voor hen. Al dat dom gepraat over drugs en corruptie moet even gelaten worden voor wat het is. De Surinamers die waarschijnlijk de menig zijn toegedaan dat het allemaal de schuld van Suriname zelf is, moeten maar lekker meehuilen met de wolven. Ook uw tijd komt nog. Voor de rest vindt ik dat Minister Keteldijk zich nog netjes heeft uitgedruikt en bovenal correct. Kan niet van Nederlandse zijde gezegd worden. Dus al die meepraters vooral mee blijven praten tegen beter weten in. Suriname is zonder lui als U beter af. Voor de rest blijft het mijn prachtig Moederland, waar ik een bijzonder prettige jeugd heb gehad en prettige herinneringen aan koester. Na so mi taki.


  Maak melding

 17. Heeft niet de minister van justitie
  aangetoond dat zijn uitspraken, toen
  als hoofd van de Just.Dienst, werden en worden bewaarheid.
  Is niet bewezen dat de ministerraad geinfiltreerd is met drugshandlangers.
  Is er maar 1 geweest en alleen van de SPA?
  Is het nog niet duidelijk dat de club- DNA
  ook ernstig is geinfiltreerd met mensen rechten schenders, kinder misbruikers en drugsgerelateerde en gevonniste figuren?
  Als er zo een controle in een ander land zou worden ingevoerd en ook tegen het terrorisme
  zouden Clean-Vene en de zijnen zo protesteren?
  Past de Wie-egi-sani-wijze van protesteren in deze wereld van fatsoen en diplomatie?
  Past de wijze van Typisch nederlandse wijze door beleidsmakers in een kabinet die gaat voor herstel van Normen en waarden?

  Laten we het reageren wel waken voor misbruik door Politici (van welke afkomst danook.

  WAT HEBBEN ZE TE VERBERGEN??????
  WELK SCHANDAAL WORDT ZO BUITEN DE BELANGSTELLING GEHOUDEN?????????

  De tijd zal ons leren.


  Maak melding

 18. De grote coke-smokkelaars van het caraibisch gebied zijn de blanke Nederlandse mariniers.

  Spanje is door blanke Nederlandse xtc-handelaren veroverd.Ze houden de eer van de Nederlandse held des vaderlands, Piet Hein hoog.


  Maak melding

 19. Ik wens Suriname(rs) heel veel succes en ik hoop dat hun tegenoffensief doeltreffend zal zijn. En nogmaals de kern van het probleem is niet de 100% controle maar de manier waarop. Dus iedereen die het ok vind wens ik dan ook zo een controle toe en daarnaast veel wijsheid om een en ander beter te kunnen begrijpen…

  Mvgr,


  Maak melding

 20. De Surinaamse overheid doet er goed aan uit te kijken naar alternatieven om het reizen van en naar Suriname mogelijk te maken,b.v via samenwerking met een Belgische of mogelijk Duitse vliegmaatschappij.De landingsrechten voor Nederlandse (KLM & Mart.Air)maatschappijen terug brengen tot slechts één vergunning.Reizigers naar Suriname kunnen de keuze maken of ze vanaf Schiphol,(met het risico dat ze bij terugkomst in je hol gaan wroeten)of vanaf een ander nog te bepalen Luhcthaven(Duitsland of België)naar Suriname willen vliegen. Ter compensatie van de extra vervoerskosten van en naar de t.z.t. gekozen Luchthaven buiten Nederland,dienen de ticket prijzen te worden aangepast. Visumplicht voor reizigers naar Suriname via een andere(Duitse of Belgische)Luchthaven dan Schiphol,moeten worden afgeschaft.Dat er drastisch iets moet gebeuren is meer dan duidelijk,liever gisteren dan vandaag.Surinaamse regering en beleidsmakers,pik deze vernedering niet langer!!! Opo u ede!!!


  Maak melding

 21. Mevr. van Ardennen,

  Dan weet u in ieder geval dat u niet meer welkom in Suriname.
  U zo zogenaamde ontwikkelingshulp die niets anders is dan een verkapte vorm om het nederlands bedrijfsleven te financieëren( buiten de regels van EU) is niet meer welkom. sURINAME MERKT TOCH NIET VAN.
  Met China doet Suriname betere zaken dan met U.
  Bezoekt bedankt.

  VERTROUW DE GRIEKEN NIET AL KOMEN ZIJ MET GESCHENKEN.


  Maak melding

 22. Geachte lezers.
  Suriname werkt gedeeltelijk ook mee aan 100% controle want als je van uit paramaribo vertrek richting amsterdam wordt je paspoort en instapkaart gecopieerd op zanderij voor de nederlandse justitie dit alles met toestemming van surinaamse zijde. in het verleden heeft suriname ook een contract getekend met de nederlandse justitie voor 100 % controle ex min. gills weet van alles en zijn collegas sur.regering. ik ben naar zoveel landen ter wereld geweest alleen suriname copieerd paspoorten en instapkaarten van reizigers. dus suriname moet dat niet meer doen. nederland mag 100 % controle uitvoeren mensen moeten zorgen dat ze geen drugs moeten mee nemen.als je weet dat je schoon ben moet je niet bang zijn.suriname moet zorgen dat er geen drugs het land binnen komt als er niet is kan er ook geen drugs naar nederland vervoer worden. dus suriname moet 100 % controle uitvoeren dat er helemaal geen drugs meer suriname binnen komt. als er niet is kan er ook niet mee genomen worden naar andere landen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.