DV Lottery VS open voor ‘serieuze’ Surinamers

5

PARAMARIBO, 13 nov – De Amerikaanse Diversity Visa Lottery staat open voor Surinaams kader dat zich serieus wil inzetten voor verdere ontwikkeling van de Verenigde Staten. Dit zegt Gwendolyn Webb, tweede secretaris op de Amerikaanse ambassade. Het is een kwestie van nationaal belang. “Dus grapjassen en mensen die een crimineel verleden komen het land echt niet in”, aldus Webb.

Suriname behoort tot de groep landen die mag deelnemen aan de jaarlijkse loterij voor vijftigduizend permanente verblijfsvergunningen. “Dit programma is bedoeld om mensen uit de hele wereld mee te laten doen, omdat we een land zijn met een heleboel culturen”, zegt Webb tegenover de Ware Tijd. Vorig jaar zijn acht Surinamers in aanmerking gekomen.

“Om Amerikaan te worden kun je opteren via deze optie, maar weer andere personen trouwen met een Amerikaan. Vooral uit de Fillippijnen en Mexico heb je veel van dit soort gevallen. Dus deze landen mogen niet meedoen aan de DV Lottery. In wezen worden er meer plaatsten opengelaten voor bijvoorbeeld Afrika of het Caribisch gebied”, aldus Webb. Inschrijven kan tot 3 december.


5 REACTIES

 1. Dat willen die amerikanen wel he? onze goed opgeleide mensen, dus braindrain naar amerika mag wel.Zij willen wel die opleidingen niet zelf verzorgen aan hun eigen mensen.Mensen, dit is echt geen lottery,maar meer een selektie.Ben je goed bevonden, dan kom je amerika binnen,if not, Too bad.


  Maak melding

 2. Hou toch op, dit is toch niet jullie reakties.De DV loterij bestaat al jaren. Sedert 1990 geloof ik.Surinamers vertellen het niet. vele varkens maken de spoeling dun toch.Daarom vertelt Webb het nu, zodat iedereen weet hoe dat ging gaat en dat het bestaat.men zag dat surinamers niet meededen aan deze loterij, terwijl de rest van het caraibisch gebied er gretig gebruik van maakt.
  Als je plannen had het america te gaan maken, grijp je kans.Of misschien zou je voor studie gaan met een lastige studie visum,grijp je kans.
  Als je het toch al beu was met suriname, go ahead.Je zou toch al proberen naar nederland te gaan;-) Moet je die selectie zien die daar plaats vind en dat zonder loterij.
  dus heb je MULO of meer, probeer.Het is gratis.Ga iets van je zelf maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.