Binnenland Suriname staat voor humanitaire crisis

4

PARAMARIBO, 13 nov – De tribale gemeenschappen in het binnenland staan voor een humanitaire crisis. Dit stelt de Economische Commissie voor Latijns-Amerika & het Caribisch gebied, Eclac. Volgens de resultaten van een recent onderzoek wijst maar weinig op betrouwbaar herstel van de overstroming van mei dit jaar. Dit zal onherroepelijk gevolgen hebben.

De landbouw, voornaamste bron van inkomsten en voeding, komt nauwelijks van de grond. “Het binnenland staat op de rand van een humanitaire crisis, omdat de minste tegenslag kan leiden tot een ernstig voedseltekort”, meldt de Eclac. Ook huisvesting, onderwijs, gezondheidzorg, transport en toerisme zijn nog lang niet op het oude niveau. De effecten zijn relatief groter dan die van natuurampen in andere delen van het Caribisch gebied.

De schade wordt geschat op ongeveer vijftig miljoen euro. Volgens de Eclac zal de kans op herstel verminderen naarmate maatregelen uitblijven. Volgens minister Michel Felisie van Regionale Ontwikkeling heeft de situatie alle aandacht. “Het was nodig een onderzoek te laten verrichten naar de schade, omdat er een duidelijke indicatie gegeven kan worden van het materiële en immateriële verlies.”


4 REACTIES

  1. Het binnen van suriname is 100 maal beter dan tijdens de binnenlands oorlog.Suriname is geen verzorgingsstaat dus mijne heren binnenland bewoners handen uit de mouwen steken.Het leven bestaat niet alleen uit meerdere vrouwen op na houden de kinderenmaken.Het zijn de marronvrouwen die heel hard werken,terwijl de mannen een stukje bos openkappen en dat is het.Dus mannen kom op en laat het zien dat u van niemend afhangkelijk bent.Als ik dit leest zien ik beelden van hongersnood in afrika die op voedsel van unhcr zit te wachten.Er mag gerust een mentaliteitsverandering bij de mannen komen.Ik ben 2 weken terug van langa tabiki en Goejaba ik weet waarover ik praat.


    Maak melding

  2. De vraag is waarom doet de regering niets? Het antwoord is heel simpel: onze regering vindt het belangrijker om zich bezig te houden met de controles op Schiphol. Zo diep zijn we gezonken als natie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.