Minister Bot ‘ongerust’ over Surinaamse houding

20

Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken is ongerust over de felle verklaringen die deze week in het Surinaamse parlement zijn afgelegd over de vernederende behandeling van Surinamers op Schiphol. Zijn Surinaamse collega Lygia Kraag-Keteldijk zei vrijdag dat Bot haar daarover eerder deze week heeft opgebeld.

Minister Kraag-Keteldijk heeft Bot nogmaals uitgelegd waar het Surinaamse protest over gaat. Het gaat beslist niet om de controles, maar om de manier waarop die worden uitgevoerd, legde ze uit. „De waardigheid van onze mensen mag absoluut niet in het gedrang komen door hen met blote handen in het openbaar te betasten”, aldus de Surinaamse bewindsvrouw.

Bot heeft volgens Kraag-Keteldijk beloofd de zaak in het Nederlandse kabinet aan de orde te zullen stellen. Volgens de minister is haar in de mededelingen van Bot niets nieuws opgevallen. „Er zijn protestnota’s gestuurd, de president heeft zich eerder met de kwestie bemoeid, maar er is op Schiphol geen verandering opgetreden. Het lijkt alsof Nederland de essentie niet wil begrijpen.”


20 REACTIES

 1. Goed zo Suriname, laat ze zien dat wij ook mensen zijn. Is dat zo , omdat wij afhankelijk zijn van Nederland en zij kan doen met ons wat ze willen ? Surinamers, vergeet de geschillen thuis en vecht voor RECHTVAARDIGHEID samen !

  gr.,
  Kennyson


  Maak melding

 2. als slm nu naar brussel dagelijks vliegt
  kan suriname de luchtvaartovereenkomst met nederland opzeggen

  zijn we van 100% controle en de klm en martin air verlost in een klap


  Maak melding

 3. Het wordt tijd dat een rontgen apparaat uitgevonden wordt die alles kan zien zonder betast te worden. Of legaliseer de drugs gewoon zodat de marktwaarde ervan keldert. Dan ben je van een heleboel problemen af. Zolang het aantrekkelijk blijft, zullen ze blijven smokkelen en controleren.


  Maak melding

 4. Waarom zouden Surinaamse bewindslieden anders behandeld moeten worden dan bijv. Chinese, Amerikaanse, Thaise of Marokkaanse ministers die Nederland bezoeken? Wie het weet, mag het zeggen.


  Maak melding

 5. In Suriname wordt er bij vertrek ook gefouileerd en een paar vragen gesteld. Maar in aparte kamertjes, dames en heren gescheiden. Zo zou het in Nederland toch ook kunnen ?


  Maak melding

 6. het is triest dat dit gebeurd. maar Nederland doet toch wat het wil. wij zijn geen USA. daar kunnen ze niets mee doen. maar Suriname met 1 jumbo kan toch niets tegen Holland, het is een srijd van een olifant en een mug.


  Maak melding

 7. Opheffen van de 100% kontrole zal de bolletjesslikkers ten goede komen en de rotsooi in ons geliefd land, met betrekking tot het gebruik- en handel in drugs alleen maar verergeren.


  Maak melding

 8. Beste Art,
  Ook zal de slm via brussel vliegen dan ook gaat de 100 procent controlen in, jullie surinamers hebben het gewoon aan eigen te danken,dus uw vlieger gaat niet op.
  Waar uw ook het zijn via via jullie ontkomen niet aan de 100 procent controlen uit..
  vr gr cees..


  Maak melding

 9. Hallo allemaal,die zgn zakenreizen van die “hoge heren/dames”zijn meer familie en vrienden bezoek.Vandaar die controlle.De ned. overheid weet er niets van over een bezoek van een mini-ster.


  Maak melding

 10. Nou dat is dan jammer voor minister Bot zou ik zeggen. Laat hem eerst maar eens leren de mensenrechten te respecteren. Enne de 100% controle heeft niks met criminaliteit te maken, maar is een machtsoffensief as said before. Suriname(rs) is niet tegen de 100% controle maar de manier waarop!!. Wanneer dringt dit door tot sommige mensen?
  By the way voor de mensen die nog steeds in de ontkenningsfase zitten: Welke land staat bekend als de grootste exportland van XTC en doorvoerland van drugs? Fill in for yourself 🙂

  Mvgr,


  Maak melding

 11. Ben Bot, ben bot. Als ik denk hoe condoleeza rice je onlangs in de maling heeft genomen en hoe slap je daarop hebt gereageerd kan ik alleen medelijden krijgen met jou doodskop. Je hebt haar nooit durven terugbellen om je bezorgdheid uit te spreken. Maar jegens suriname doe je dat wel.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat die Winston Hermelijn een keertje wordt opgepakt door de Nederlandse politie, dan zal hem op harde wijze er aan herinnerd worden dat hij niet bij de witten hoort en dan krijgt hij de behandeling die Surinamers in de kl… land krijgen. Zulke mensen gun je zo’n behandeling. Hirshi Ali dacht ook veilig te zijn in het VVD kamp… Ik hoop dat die dag heel gauw komt voor Winston Hermelijn want zijn gezwam maakt mij echt ziek en zo’n redi musu gun je zo’n ervaring van herte.


  Maak melding

 13. Nou Bot,

  ik krijg bijna traantjes in mijn ogen van je bezorgdheid….

  Na 400 jaar ben jij bezorgt????

  Hoe zou vader Ibrahim/Abra-cham zich hebben gevoeld?
  Kanaän die hij heeft genezen, heeft dit met zijn nakomelingen geflikt!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.