Subsidie meer dan ooit nodig bij Bruynzeel Suriname

7

PARAMARIBO, 11 nov – Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij heeft meer dan ooit steun van de overheid nodig. Dit stelt de Bruynzeel Werknemersbond, BWB. Nu de deal met het Nederlandse Doorwin BV is afgeketst, is er geen andere keus dan subsidies beschikbaar te stellen. Voor de naaste toekomst worden twee opties gezien.

Bruynzeel wordt of gezond gemaakt of verkocht. Voor het eerste is overheidssteun onontbeerlijk. “Het verouderde machinepark moet vervangen worden, zodat de arbeiders weer aan de slag kunnen”, zegt BWB-voorzitter Romeo Chin A Loi. Nu Doorwin het heeft laten afweten, komen de twee andere inschrijvers weer in beeld. Van de bond mogen zowel de CHM als de Pason Group meedoen.

Beide lokale bedrijven moesten het afleggen in de voorronde van het privatiseringsproces. De regering zelf geeft geen krimp. Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer zegt alleen dat Doorwin minder geschikt is gebleken. Het had er veel van dat die slechts uit was op het “wegdragen van onze rijkdommen”. Jong Tjien Fa wil zich wel inzetten voor behoud van Bruynzeel. In elk geval komt subsidie vrij voor het uitbetalen van de lonen.


7 REACTIES

 1. Goed gezien door de bond. Maar de Overheid kan niet zomaar méér subsidie´s geven dat meer zal zijn dan de lonen.

  Omdat Bruynzeel dan 1 keer goed moet kunnen draaien. Zie maar de zovele houtbedrijven die goed funktioneren en zelf hun winsten en lonen kunnen betalen. De Overheid moet zich gewoon terugtrekken als aandeelhouder bij Bruynzeel. Het wordt anders een 2e SML.

  De Overheidsdienaren moeten teruggetrokken worden uit de direktieraad van Bruynzeel. Direkte ontslag van direktie als 1 maand zonder winst is gedraaid. Kosten en baten moeten in verhouding tot elkaar staan zodanig dat zeker 1% van geinvesteerd kapitaal overgehouden wordt per eind van elke maand.

  Groeten,……………


  Maak melding

 2. Lees de afgelopen week:Doorwin wil de winsten naar het buitenland brengen!!!!!!!!
  Waarom brengt bruinzeel ze niet naar het buitenland, ze praten alleen maar bruinzeel is zoveel waard en ze leiden alleen verlies rarararara slecht managment??????????


  Maak melding

 3. Henky jou eis van 1% is wel buitensporig.
  Uitgaande dat je een EBITDA bedoeld van 1% per maand.
  Wat feitelijk moet gebeuren is eerst een goed plan neerzetten met alle risico’s (markt technisch gezien) waarna een besluit owrdt genomen op elk gebied van de werkvloer tot de top. Aandelen uitgeven ter financiering van de activiteiten (maw een zelfstandige organisatie waaraan de overheid wel een vinger in de pap houdt als aandeelhouder)
  Er zijn mensen genoeg in Suriname die dit kunnen bewerkstelligen en uitvoeren.
  Waarom lukt het particulieren? Omdat de overheid haar positie en eigendommen niet beschermd.
  Voorbeeld:
  Bruynzeel heeft met behulp van overheidsgeld de infra structuur in het binnenland opgezet. De particulieren maken hiervan gebruik (wegen bruggen etc) en betalen niets hiervoor terug noch aan Bruynzeel Noch aan de overheid. Indien de particulieren hieraan zouden meebetalen dan zouden zij niet die marges maken wat zij nu overhouden.
  Er is totaal geen controle in het binnenland wie mag en wie doet en hoeveel er wotdt gecashed.
  Overheid ook jij moet dit aanpakken ter regulering van jullie beleid op forest management level alsook de binnenlandse huishouding (belastingen etc)
  genoeg geschoolde mensen aanwezig om hiervoor in te zetten mits er geen corruptie aanwezig is en mits deze mensen worden aangestuurd door echte bestuurders. daarom moet Bruynzeel een rechtsperoonlijkheids bedrijf worden met een maatschappelijk kapitaal opgebracht door aandelen en niet een lantie bedrijf


  Maak melding

 4. Niks subsidie, gewoon een aandelen emissie uitschrijven, en het geld komt vanzelf binnen vanaf beleggers en ge-interesseerde particulieren.
  De politiek/overheid raakt dan wel haar zeggenschap kwijt over dit bedrijf, maar dan moet het maar. Dus ‘nex’ subsidie aan Bruynzeel, maar gewoon kapitaal van buiten aantrekken.


  Maak melding

 5. zijn wij echt niet in staat onze natuurlijke rijkdommen om te zetten in welvaart voor land en volk.

  patriot

  echt een goede vraag,
  waarom lukt het niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.