Ondernemers ontevreden over Surinaams bosbeheer

0

PARAMARIBO, 11 nov – Ondernemers in de houtsector zijn niet tevreden over het functioneren van de Stichting Bosbeheer & Bostoezicht, SBB. Dit meldt de Ware Tijd. De output wordt na zeven jaar SBB onvoldoende geacht. Intussen is SBB-directeur Iwan Krolis door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer bedankt voor zijn diensten.

Krolis is de pensioengerechtigde leeftijd reeds ruim gepasseerd, maar had graag willen aanblijven om de realisatie mee te maken van een bosbouwautoriteit. Het ministerie vindt het welletjes en meent dat de ontwikkeling van de bosbouwsector ook best zonder Krolis verder kan. Ondernemers ervaren de SBB vooral als een bureaucratisch bolwerk met lange wachttijden voor aanvragen.

Directeur Solaiman Kartodikromo van Wtech.Sole heeft in vijf jaar tijd drie concessie-aanvragen zien afwijzen. Er zijn duizenden dollars geïnvesteerd in de voorbereiding zonder zicht op de termijn van afhandeling. Ondernemers moeten ook zorgen voor voeding en transport van SBB-keuringspersoneel. “Misschien moet ik eerst politicus worden om iets te krijgen, maar ik ben maar een industrieel”, zegt Kartodikromo.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.