Home Onderwerpen Justitie en politie Justitie Suriname gaat voor drugsvrij werkmilieu

Justitie Suriname gaat voor drugsvrij werkmilieu

5

PARAMARIBO, 11 nov – Een drugs- en alchovrij werkmilieu. Dit is het streven van het ministerie van Justitie & Politie. Alle organisaties die onder het ministerie vallen, zullen betrokken worden, inclusief het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren.

Eerst zal worden nagegaan of er voldoende behoefte is aan een alcohol- en drugsvrije werkplek. Ook moet gezondheidsbevordering op de werkvloer integraal deel worden van de bedrijfsvoering. “Maar bovenal geeft het ministerie met een duidelijk alcohol- en drugsbeleid aan, zich verantwoordelijk te voelen voor het welzijn van het personeel”, zegt de arts S. Oemar tegenover de WareTijd.

In een serie bijeenkomsten met de betrokken medewerkers, verschaft Oemar inzicht in de plannen. Van een alcohol- en drugsbeleid wordt onder meer verbetering verwacht van de veiligheid en kwaliteit van het werk. Ook moet de productiviteit omhoog. Voor het management betekent dit invoering van begeleidingsmogelijkheden en regelmatige alcohol- en drugstests.

5 REACTIES

 1. Prik
  "Eerst zal worden nagegaan of er voldoende behoefte is aan een alcohol- en drugsvrije werkplek". Gna gna gna, ben ik sarcastisch of zijn zij van de pot gerukt? Bij wie zullen ze nagaan? Bij ambtenaren die van een natje en een jointje houden.
 2. Was
  Er zijn genoeg overwegingen die aanleiding geven om maatregelen te treffen op de werkplek zoals "drugsvrije" en "rookvrije" arbeidsomgevingen. Voordelen voor de mens (Zowel gebruiker en NIET gebruiker) Voordelen voor de samenleving Vermindering van een maatschappelik probleem Verhoging uitvoer capaciteit/productie Vermindering van kosten (gezondheidszorg) Positieve beinvloeding van premie voor ziektekostenregelingen. Telesur, Suralco zijn het ministerie reeds voorgegaan in het ontwikkelen en uitvoeren van een rook- en drugsvrije locaties. Ook bedrijfsvoertuigen worden gezien als bedrijfs"locaties". Waarom dan niet de gehele overheid meenemen in het door justitie en gezondheid te ontwikkelen beleid. DOEN niet theoretiseren. Minister Santokhi NU.
 3. Puck
  Kom op he ..mogen ambtenaren en die jongens bij de politie ook al geen jointje meer roken..wat een slecht beleid :PPP
 4. puck
  Van mij mogen alle ambtenaren hun jointje roken ..maar dan wil ik ook dat een ieder die vast zit voor jointjes roken en of bezit ..gelijk op vrije voeten worden gesteld !!!