woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinamers verdienen liever via de Chinees

Surinamers verdienen liever via de Chinees

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 nov – Een groeiend aantal Surinaamse winkeliers verdient liever via onderhuur aan Chinezen. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie, HI. De inkomsten in de detailhandel worden te laag bevonden. Winkeliers leveren of hun vergunning in of verhuren die door aan Chinese immigranten.

“Mensen met vergunningen hebben deze onderverhuurd aan Chinezen, die daarna op hetzelfde adres een aanvraag indienden”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Veel winkeliers zien het niet meer zitten. Volgens de Vereniging van Winkeliers, VvW, zijn de winstmarges die de overheid oplegt, nauwelijks nog rendabel. Tarieven voor nutsvoorzieningen zijn haast onbetaalbaar.

De leenrente van de algemene banken drukt ook zwaar. Het ergste is de concurrentie, waar vooral het vergunningenbeleid voor verantwoordelijk wordt gesteld. Waren er in 1995 nog ongeveer tweeduizend winkels, het aantal ligt nu ruim boven de zevenduizend. Districtscommissariaten beweren maar weinig vergunningen af te geven. “Van waar komen die andere dan? Hebben de oude vergunningen kinderen gemaakt?”, aldus VvW-voorzitter Rudi Balak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

8 REACTIES
 1. Chinezen hebben voor veel concurrentie gezorgd in SME. Vele prijzen zijn omlaag gegaan. De vraag is: Kunnen ze hun kosten wel dekken? Pand huur, Aflossen creditueren,
  Licht, water, personeelskosten enz.
  Ga na wat hun maand omzet is per maand.
  Er zijn teveel winkels,restaurants, casino’s in SME met de bedoeling hun geld wit te wassen. Als ze dit niet doen dan pakt de heer Santhokie hun bezitingen af. Ga zo door meneer Santhoki en ontmasker ook de vergunning verleners. Gebruik hierbij een
  “verborgen camera” (uw eigen kennis).
  Onze toekomstig President.


  Maak melding
 2. Voor de Surinamers is het beter. Het kan goedkoper. Concurrentie is goed voor de armen. Alleen ben ik tegen buitenlandse groenten, vruchten en vlees. We moeten gezond eten.


  Maak melding
 3. Schaamteloze uitbuiters,geen wonder daarom ook meer en meer corrupten en rovende killers.
  “”””””Schandalig”””
  Sangtjoeki heeft veel te vertellen, maar kan niks..Boeven en corrupten hebben vrij spel jawel. jawel. het lijkt op “”1+1=3″”BHV(Bra-Hui-Vrie)

  Shame on you..


  Maak melding
 4. er is geen enkel valse vergunningen die ze hebben .
  Dus de vraag is “vanwaar hebben ze vergunning gekregen ????”
  Dit is wat ze moeten onderzoeken!!
  Dan zullen ze wel verklappen wie die vergunning heeft gegeven en tjoekoe`s hebben betaald.
  want die chinesen zijn net in Suriname en hebben al een winkel.
  En behalve dat ,ze spreken niets eens surinaams en toch hebben ze al een vergunning laastaan een verblijft vergunning.
  want als je een vergunning gaat aanvragen moet je toch die verblijft vergunning hebben en kunnen overleggen ????
  Er zijn teveel ilegalen chinesen in Suriname en hebben een surinaams rijbewijs en winkel vergunningen .

  Zo je maar dat er flink geld is gemaakt op Buza en veel meer andere plaatsen.
  niet alleen buitenlandsezaken maken geld maar ook andere plaatsen.
  Suriname is een corrupte land en alleen maar boeven die het land regeerd.

  Dus suriname blijft een boef !!!


  Maak melding
 5. ” Rijkdom naast pure armoede”

  Een restaurant in Shanhai. Op het dak woont het personeel, dat ’s ochtends zichzelf in plasic bakjes wast, gehurkt de tanden poetst en dan met kokmutsen op via de brandtrappen naar benedengaat. Daar verzamelt zich de Shanhaise middenklasse voor het eten dat niet alleenerg lekker is, maar ook erg goedkoop vanwege de migranten-koks die op het dak wonen. Maar vergeleken met thuis is hun leven op het dak stukken beter. China heeft 1,3 miljard chinezen. In Suriname vinden zij een paradijs en ze wilen ook hard voor werken. Pracht en praal naast pure armoede in Shanghai. Suriname gaat dezefde kant op. En wat de arbeidszekerheid in Shanghai betreft? Zeer gering. Bij de minste strubbelingen, klachten van de verwende klanten(miljo. middenklassers) of een slecht gehumeurde baas is het over! Het denken over een vakbond is daar mijlen verweg. Daarom is het moeilijk voor een chinezewerkgever om mondige suri’s in dienst te nemen.

  Ik wens de Suri’s het allerbeste in de toekomst!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES