zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandControles ministers op Schiphol uit het zicht

Controles ministers op Schiphol uit het zicht

-

Does Travel - naar Suriname

Buitenlandse ministers moeten niet meer in het openbaar aan de veiligheidscontroles van Schiphol worden onderworpen. Dit stelt de Nederlandse minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA) donderdag.

In het Radio 1-programma De Ochtenden beperkte Van Ardenne zich in haar uitspraak tot ministers uit Suriname. Een woordvoerder zegt echter dat haar voorstel geldt voor alle buitenlandse ministers. ‘De minister zegt nu dat de controles misschien niet meer in het openbaar moeten plaatsvinden, maar uiteindelijk gaan de veiligheidsdiensten op Schiphol daarover.’

Van Ardenne kwam woensdag terug van een werkbezoek in Suriname. President Ronald Venetiaan weigerde haar daar te ontvangen omdat de Surinaamse minister Joyce Amarello-Williams op 22 oktober op een onbehoorlijke manier zou zijn gecontroleerd op Schiphol.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Zo, dus er wordt een uitzondering gemaakt voor ministers. Hoe zit het met de behandeling van het gewone volk?

  Zal dit voorstel Vene weer in slaap sussen of zal hij toch ook opkomen voor de rest van de Surs? Het gaat er niet om dat de witte mensen hun 100% niet mogen hebben, maar wel om dat de passagiers niet worden vernederd bij de uitvoering.

  Het is echter nog te vroeg om te juichen, dus even afwachten of er werkelijk verbetering komt.

  Yep


  Maak melding
 2. Heeft u iets te verbergen Minister?

  openbaarheiden TRANSPARANTIE= de MOTTO

  KLASSEN en STANDEN bestaan nog steeds

  en in stand gehouden door ONTWIKKELDE landen.

  Blijkt keer op keer.

  Het is een PROBLEEM van de eerste orde.

  Het etisch en moreel geklets is een afleidingstaktiek


  Maak melding
 3. Vacantie gangers,worden ook onbehoorlijk,behandelt op schiphol.dit moet niet alleen voor de ministers gelden..niet alle vacantiegangers zijn leguanen.de mensen mogen hun werk uitvoeren maar laten ze het op een menswaardige wijze uitvoeren.

  Akuba


  Maak melding
 4. De wijze waarop Venetiaan dit probleem heeft proberen op te lossen was totaal verkeerd. Een storm in een glas water en kan hij lekker weer gaan slapen. Mevr. Ardennen doet een uitspraak die iedereen kan doen en wij in Suriname zijn dan blij. Die mevrouw heeft duidelijk laten doorschemeren dat de 100%-controle niet tot haar portefeuille behoort. Dit heel verhaal is een zoethoudertje van mevr. Ardennen en we vinden dat allemaal goed.


  Maak melding
 5. Er is veel over de Surinaamse politici te zeggen, maar dit (de uitspraak) hebben ze toch weer voor elkaar gekregen. Nu nog afwachten of het inderdaad wordt doorgevoerd en of de Surinamers ook een betere behandeling krijgen?
  Ps. ik dacht dat de Schiphol 100% controle niet onder minister van Ardenne viel? Mag ze dan toch een uitspraak daarover doen? Of zou ze persoonlijk geraakt zijn door hoe ze behandeld is?
  As said: als overleg niet helpt (de fatsoenljke, beschaafde en respectvolle manier) moet je je verlagen tot het spreken van dezelfde taal en het hanteren van dezelfde spelregels 🙂

  Wishing all lots of luck, strenght and wisdom.

  Mvgr,


  Maak melding
 6. Bekende kluitje van Vene waarmee hij zich voor de tiende maal weer in het riet zal laten sturen. zie mijn eerdere reakties mbt soortgelijke onderwerpen


  Maak melding
 7. “Buitenlandse ministers moeten niet meer in het openbaar aan de veiligheidscontroles van Schiphol worden onderworpen”. En wie zegt mij dat, juist hierdoor, geen onderscheid zal worden gemaakt? Dit lijkt mij geen oplossing want als de minister van Israel gecontroleerd moet worden, dan kan er WEL een oogje dicht geknepen worden, voor de goede vrede. Doe het of doe het niet, maar laten we de transparantie niet uit het oog verliezen!!!


  Maak melding
 8. Ik vond het hier maar een beschamende en erg overtrokken reactie van het parlement en regering.

  Men had al veel eerder moeten reageren op de excessen van die 100% controles, nu een paar ministers gefoulleerd zijn wordt erg protest aangetekend.Mosterd na de maaltijd.

  Waar Amarello en Amafo werden gecontroleerd is bij het weg gaan uit Nederland en iedereen moet dat, behalve een president en een vice president. Dat zijn de strenge regels nu eenmaal. Dat heeft te maken met 9/11. Vlieg eens vanuit Amerika of Engeland, the same shit.

  Ministers hier denken dat ze god zijn, dat de wereld draait om hen.

  Waar waren de protesten 2 jaar geleden toen Donner 2 jaar geleden hier in Suriname de 100% controle bekend maakte. Gilds zat er naast te grijnsen als een zak aardappelen.

  Laten we kijken wat we in Suriname kunnen doen tegen smokkel, waarom niet hier alvast pre-screenen met een bodyscan om de bolletjesslikkers hier al tegen te houden.

  En een advies aan de heren en dames politici van Suriname. Vlieg voortaan via Amerika of London naar jullie bestemmingen.


  Maak melding
 9. Oke dan lilian,jho en akuba.

  Zo hoort het Vene,als je geen respect krijgt moet je het afdwingen,nu nog doorgaan voor een ieder die die route aflegt,controle mag,maar wel op een menswaardig manier.

  En zo moet Suriname met alles zijn en vooral als ze er ergens niet mee eens zijn.
  Laat niet over je heen lopen en je de les voorlezen,maar dit is een begin,leer van de fouten uit het verleden,de Surinamers moeten trots zijn op hun regering,het maakt niet uit wat andere landen daarvan vinden.


  Maak melding
 10. ik ben nog niet blij, maar vind het heel goed dat Vene zo heeft gehandeld. Heel positief, maar hij kan veel meer. We moeten nederland afstraffen ook ten aanzien van het volk
  100% controle mag maar hoe, is toch geen slavernijperiode? Als het zo door blijft gaan dan hoeven we 1 juli niet te vieren. Want dan moeten we steeds pikken terwijl we niet eens zijn. En Nederland luistert niet eens naar Suriname. Was ik maar de President van Suriname dan zou ik ze wel een lesje leren. Echt voor 1 week President zijn zou best wel leuk zijn en spannend. Zulke gevallen als deze moet je gewoon anders aanpakken.

  Trotse Surinaamse Lene


  Maak melding
 11. De president van Suriname heeft gelijk Mevrouw van Ardenne niet te ontvangen.Ik lees van Surinaamse Nederlanders die het over transparantie hebben.Wat transparantie.De Hollanders moeten leren de zwarte of gele mens ook te respecteren.De Koningin is nu op bezoek op de Antillen moeten ze ook 100% controle uitvoeren ? Er is altijd verschil geweest tussen hoogwaardigheids bekleders en de gewone man.Het moet ook zo blijven.Of wij moeten terug naar het stenen tijdperk.


  Maak melding
 12. Ned. kent de grond rechten/wetten heel goed.””Zelfs dondersgoed””.
  Een ieder op ned.grondgebied,heeft dezelfde rechten/plichten.(behoort ook dezelfde behandeling te krijgen)
  Maar ja u ziet het “APARTHEID”.
  Een Nederlands woord.(dit woord is overal op de wereld bekend(nederlands)..

  Dus Suri’s en Antil’s zijn vogelvrij.

  Een ieder moet op schiphol gecontroleerd worden op de wijze,hoe suri’s en antil’s behandeld worden, dan kan men spreken over een land, met rechten en plichten anders niet.
  Duitsland heeft jaar in jaar uit geklaagd over drugs uit Ned.
  Nederlanders zijn nooit in een aparthokje of hoek gedreven voor “bil en/of poes controle(als uw begrijpt wat ik bedoel).Nooit nooit. never….
  Het is het schandelijk en vooral als jij als persoon zich niet inlaat met drugszaken dan is het vernederend.

  Ned. verkracht haar eigen wetten…..


  Maak melding
 13. Het is goed om uitzonderingen te maken voor ministers en eventueel houders van diplomatieke paspoorten.De rest moet gewoon de 100% controle ondergaan, of er moet een rode lijn getrokken worden na het verlaten van de gate, en de passagies de gelegenheid te geven indien zij drugs in hun bezit hebben in een daartoe geplaatste container te gooien.De passagier wordt dan niet vervolgd.Op steekproef-gewijs passagiers visiteren die de rode lijn passeert;wordt er dan drugs gevonden al is het maar 1 gram, de passagier zonder verder proces ophangen.
  Het is dan meteen afgelopen met bolletjes slikkers of drugs invoer via schiphol.Amen


  Maak melding
 14. Minister van Aardenne heeft helemaal niet gezegd dat buitenlandse ministers niet meer in het openbaar aan de veiligheidscontroles van Schiphol moeten worden onderworpen. Ik heb het interview gistermorgen goed beluisterd en daarin zei ze letterlijk dat:

  A) zij niet gaat over deze controles die voor iedereen gelden, ook voor haarzelf die net naar Suriname op en neer was gereisd

  B) ze de kwestie zal aankaarten bij minister Hirsch Ballin van Justitie die hiervoor verantwoordelijk is en hem zal voorstellen om ministers voortaan niet langer zichtbaar voor de andere reizigers te laten controleren.

  Dus bovenstaand bericht is nogal voorbarig. In hetzelfde interview zei ze de Surinaamse ophef over deze kwestie niet goed te begrijpen en overdreven te vinden. Ze zei er nog bij dat ze de verbetering van het onderwijs in Suriname veel belangrijker vindt. Ik ben het hartgrondig eens met deze verstandige mevrouw die -anders dan onze eigen leiders- het beste voor heeft met ons geliefde vaderland.


  Maak melding
 15. Ik roep op tot algehele boycot op de route Nederland-Suriname visa versa.
  Wie doet mee???
  Zal zien dat ze ons na een maand op hun knieen komen bedelen op aub weer te vliegen. KLM gaat kapot.


  Maak melding
 16. Liz komt eindelijk met een goed idee! boycotten die hap!!! en anders? er zijn vele mogelijkheden: 1. via Parijs en Cayenne, 2.via Londen en Georgetown, en met een beetje hulp van de God onder de staatshoofden hugo Chavez, 3. via Madrid en Caracas. Mijn voorkeur is verreweg via Caracas, omdat alle belangrijke vliegtuigmaatschappijen op Caracas vliegen, dus alle wereld bestemmingen van daaruit zijn te bereiken. Onze ministers kunnen dan zo zonder verkrachting of aanranding hun tussen stop in Caracas maken. Er hoeft alleen maar een dagelijkse verbinding tussen Paramaribo en Caracas te worden gerealiseerd. Ik leef niet voor 1863 en ben moe om mij nog langer te laten verkrachten, aan te randen, vernederen en levend te laten verbranden door een stelletje slavenmeesters die niets van het verleden geleerd hebben.Sterker nog geen gewetens-wroeging hebben en zich ook niet schamen voor hun geschiedenis. HOE SCHAAMTELOOS KAN JE ZIJN!!!


  Maak melding
 17. Ook KLM mag oprotten, de boevenbende oplichters die jarenlang de suri´s hebben opgelicht. En nog gaat het door.

  Daarom dat ned-politici steeds hameren dat het niet onder hun competentie valt er iets aan te doen.

  Iets doen tegen het “bepotelen en bevoelen” van dames van hoger ambt. Hoe verstaanbaar moet nederlands nog geschreven en gesproken worden.

  Notabene is deze mini ster van arrdenne ook zelf een vrouw. Is zij dan bevoeld en bepoteld door die pedo-millitairen ???

  Wat 1 kouwe kakkersverhaal. Nu begin ik te begrijpen waarom die holle landers stuk voor lik dood geschoten worden. Ze denken dat zij alles mogen zeggen en doen tegen allochtonen. Wat een beestenbende. De soort lieden die in Balkenellende-regeringen zitten zijn gewoon VOC-slavenhandelaars. Ook op de arbeidsmarkt willen de kouwe kakkers de suri´s werk doen verrichten voor minder loon.

  Wat een gekte van deze beestenbendeleiders, vooral die welke in de regering zitten, zijn de grootste misleiders, dat leidt tot oplichting.

  groeten,…………


  Maak melding
 18. Mensen waarom kunnen wij niet een keer onze landgenoten oproepen om geen bolletjes meer te slikken zodat wij na een tijdje geen”risico-reizigers” meer zijn en gewoon kunnen doorlopen. ??????


  Maak melding
 19. Beste bezoekers,

  Het spijt me om het te zeggen, maar volgens mij staan jullie bol van de frustraties. Ik schrik ervan, eerlijk gezegd. Maar waarom zouden wij als Sranangman’ minder zijn dan anderen, dan Nederlanders? Onzin! Laat ze eens los die hang ups en leef volgens je eigen zelfbewustzijn. Wanneer je dat doet, dan maak je je echt niet meer druk om het fouilleren van een Surinaamse minister op Schiphol.


  Maak melding
 20. Al die KLOTE bolletjesslikkers veroorzaken deze ellende op schiphol. En niemand anders. Deze bolletjesslikkers moeten in Suriname op het onafhankelijksplein opgehangen worden.


  Maak melding
 21. Hallo Hallo, ik ben Nederlandse en wordt exact hetzelfde gecontroleerd als mijn gele, zwarte en bruine medereizigers. En vergeet niet dat de oorzaak ligt bij jullie zelf met de grote drugsactiviteiten. En als je via Parijs of welke vluchthaven komt ook dan is er controle tot in de bilspleet. Nicolette


  Maak melding
 22. Liz,

  Drie jaar geleden was er een actie om in de maand april niet te vliegen met de KLM/SLM.
  Dit om hun duidelijk te maken dat het zo niet verder kon.
  Volgens mij waren de vliegtuigen nooit zo vol geweest.
  Wij Surinamers praten veel maar doen weinig.

  Mevrouw de Ardennen. Wij weten dat voor niemand een uitzondering wordt gemaakt als het gaat om de veiligheids controle die op de airports gelden. Daar hebben wij het niet over.
  Wij hebben het hier over de 100% controle die Nederland toepast op de passagiers van de zogenaamde vluchten.

  Waarom controleer je iemand om dat je die persoon niet vertrouwd. Het gekke is dat je wel met die personen (jouw collegae) onderhandelt om de besteding van de zogenaamd ontwikkelings gelden.Wie is nou gek.

  VERTROUW DE GRIEKEN NIET, AL KOMEN ZIJ MET GESCHENKEN.
  BOYCOT DE BOEL. JAMMER VOOR DE SLM. OF WIJ MOETEN ALLEEN MET DE SLM VLIEGEN. EN DE KLM BOYCOTTEN. DAT DOE IK IN IEDER GEVAL AL JAREN.

  En Mr. ZuidOost……
  Ik lees met Air France. Bedoel je Air France/KLM?????? Niet mijn favoriete voorkeur…..


  Maak melding
 23. Nou beste Kwakoe, vliegen met de SLM is wel het slechtste dat je kunt doen. De tickets zijn even duur als die van de KLM en dat is zeer ernstig. Want zo worden de Surinamers al jarenlang zonder enige schroom uitgebuit door hun eigen airliner (die voor een groot deel eigendom is van de Surinaamse overheid).
  Dat de Hollanders ons rippen weten we, maar onze eigen overheid???


  Maak melding
 24. Een strengere en betere controle op Zanderij kan al veel schelen. En of Suriname de eigen boontjes kan doppen dat weet ik nog zo net niet. Sinds de onafhanklijkheid hebben ze daar toch nog niet het bewijs voor kunnen leveren. Dit is niet zozeer te wijten aan het Surinaamse volk als wel aan de achtereenvolgende kabinetten. Het ontbreekt er aan voldoende kwaliteit. En houd s.v.p. op met de schuld neer te leggen bij Nederland,neems een keer je eigen verantwoordelijkheid zou ik zo zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES