maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieControle internetcafés in Suriname mag strenger

Controle internetcafés in Suriname mag strenger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 nov – Er mag best meer controle worden uitgeoefend op de dienstverlening van internetcafés en gameshops. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Vooral het materiaal waar jongeren aan worden blootgesteld, moet onder de loep worden genomen. “Gewelddadige games en sites vormen een bedreiging voor de samenleving”, aldus Santokhi.

Het is hoog tijd om paal en perk te stellen aan de ongecontroleerde manier waarop jongeren toegang wordt verschaft. Santokhi wil in overleg met zijn collega van Handel & Industrie nagaan hoe de controle op te voeren voor wat betreft openingstijden, doelgroep en websites die worden bezocht. Directe aanleiding is het mogelijke verband met de recente moordaanslagen op zwervers.

Het wordt niet uitgesloten dat een groep jonge verdachten getracht heeft bepaalde computerspelletjes na te bootsen. Enkele zwervers zijn gewelddadig om het leven gebracht. Er zijn vier aanhoudingen verricht, maar volgens de politie loopt de hoofddader nog vrij rond. Santokhi vindt dat ouders ook verantwoordelijk zijn voor het toerusten van hun kinderen met de ‘juiste’ geestelijke bagage.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. heren goed op letten op deze groep internetters,het is schandalig wat er gebeurd met deze mensen.het word dus schering en inslag als er niet op gelet word.


  Maak melding
 2. Gaan we naar iraanse en chinese toestanden waar de mensen ook niet vrijelijk naar internet kunnen kijken?
  Het is aan de ouders der kinderen opvoeding te geven.
  Pak het kwaad bij de goeie wortel aan.
  En laat niet anderen de dupe worden van excessen.
  Want die heb je overal in de wereld.
  Dit is hysterie ten top


  Maak melding
 3. Beste Kondremang,

  Aan de ene kant heeft de staat de plicht om haar burgers te beschermen tegen gevaren, maar aan de andere kant moet de staat ook te niet veel willen of moeten beschermen. Ik heb een dubbel gevoel, een van walging en van waardering voor de minister. Walging omdat hij zich niet anderen moet gaan voorschrijven hoe die hun kinderen moet opvoeden, dat is de primaire taak van de ouders. Maar ik besef me ook terdege dat een minister die het met zijn volk meent weleens zaken die buiten zijn bevoegdheid zijn wil aankaarten.

  Kondremang, dat is mijn mening.

  Kondremang tang boeng.
  Eigenwaarden


  Maak melding
 4. Goeie zaak, hou ze maar goed in de gaten want via internet ontsporen veel mensen in heel de wereld dus als Suriname door vroeg ingrijpen een hoop ellende kan voorkomen moeten ze dat gelijk doen,in andere landen kwamen ze er pas laat achter of deden er te laat iets aan.


  Maak melding
 5. Meneer Santhoki, maak je zelf niet belachelijk. Suriname is een democratisch land. De mensen mogen toch zelf uitmaken wat ze willen zien, lezen of beleven? Jullie moeten gewoon de ZWERVERS van de straat halen. Het fenomeen “ZWERVER” is onstaan sinds Vene aan de macht is. Falend beleid dus!!!! Steek je hand in eigen boezem.


  Maak melding
 6. San(g)tjoekoe:heeft veel te vertellen,men weet het maar er gebeurd niks, kan niks.
  Mi-boi zie je niet dat de wereld in andersman handen zijn.
  Dit is gebrul van een nodeloze..
  Niet doen je krijgt onnodig “Boe” geroep.
  No doe, a tori no di tjarie moesje go na Parijs eerder paradijs(rust zacht).


  Maak melding
 7. hallo,ofaaa
  ee santhokie wat wil je worden,je wil god vo die mensen van suriname worden,ze moeten doen wat jij wil en doen,wat jij wil dat moet gebeuren,dus om te leven in suriname is er geen privacy meer,wij zijn die leerlingen ,santhokie s die juf
  oke doei,ik ga in internet wanneer ik wil,waar ik wil ,en niemand kom me dat verbieden.we moeten niet de dupe zijn wat die jongens met die zwerfers heeft gedaan,als het zo is dan moeten jullie als ministers ook oprotten voorwat die voorgangers hebben gedaan,alleen maar corruptie,begin maar in jullie kamer te kijken voordat jullie andere kamers willen opruimen,wan jullie iedereen is daar vies en vuil


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES